Dålig planering, måste snabbblomma :P. Några tips?

 • Detta ämne har 3 deltagare och 9 svar.
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2479
  reaper
  Deltagare

  Nu har jag räknat lite,

  mina blommor är på dag 21 av ca 55. Jag förstår nu att jag inte kommer hinna låta blommorna blomma innan jag måste resa bort över julen. Jag funderar därför på att förlänga mörker perioden, så att dom hinner bli så klara som vad som är möjligt. Jag måste skörda om typ 2 veckor, d.v.s. 14 dagar.

  Jag undrar vad som är det mest optimala här. Förmodligen kommer jag ju inte hinna få dom att blomma helt klart och jag kommer ju få en mindre skörd. Detta är jag beredd på; men jag undrar ändå vad som är de mest optimala ljuscykeln för denna krissituation.

  #78315
  reaper
  Deltagare

  Timer gick på så nu ställde jag in den på 8/16. 8 liter mäsk ställde jag in och så gjorde jag så att temperaturen går ner ifrån 31 till 20. Nu får man se vad som händer.

  #78316
  Trestor
  Deltagare

  Jag har också lite problem med att hinna blomma klart till jul.. jag har bestämt mig för att göra som så att om de iallfall är nära skörd, ca en vecka före jul så kör jag på och slänger in en väldig massa äpplen (de ger etylengas som får blommorna att mogna mycket snabbare, se annan post) och blommar så långt det går. Annars om typ bara 10% av håren är bruna så får jag hoppas att det funkar med bevattningen, får hitta på nån historia varför jag måste hem redan annadag jul :) Om man ska åka bort långt så är det ju lite värre, då kan man ju inte bara sticka hem och vattna och tillbaks. Jag tycker du ska köra på som vanligt med 12/12, tror inte du vinner nånting på att mixtra med annat ljus.

  #78317
  reaper
  Deltagare

  Det diskuteras i en annan tråd om vilka ljusperioder som funkar till vad etc.. och man ska visst kunna t.ex. halvera dygnet, och på så vis få plantan att mogna mkt fortare. (nog bäst du läser själv istället för att lita på detta dock, är inte för fem öre säker)

  Äppeletylen tar tre fyra dagar på sig att få en planta att mogna klart utifrån den punkt man vill blomma den. Åtminstone i min garderob, med lite drygt en ICAkasse äpplen. 😉

  #78318
  reaper
  Deltagare

  jag har samma prob som ni andra, vill så gärna bjuda en polare och hans flicka (som kommer hit ända från sthlm) på lite grönt till jul… har bara blommat i 4 dagar….

  #78319
  Trestor
  Deltagare

  Har du bara blommat 4 dagar får du nog tyvärr ge upp tanken på att skörda före jul, såvida du inte vill gå miste om största delen av skörden, det är alldeles för kort tid att blomma från nu fram till jul. Däremot kan du ju alltid tjuva någon mindre bud och snabbtorka?

  #78320
  reaper
  Deltagare

  joo.. vet att d e för kort tid *suck* blir väll att klippa av lite småttingar som du säger…

  #78321
  Aghori Baba
  Deltagare

  Själv tycker jag att ruset blir skönare och mer uppåt om man skördar LITE i förtid…. självklart inte FÖR tidigt.

  Skörden blir givetvis lite mindre, men istället för ett tungt rus som gör att man bara sitter i ett hörn med en godispåse och vägrar prata med någon, så kan man faktiskt umgås med folk, kanske orkar man till och med gå och handla! 😆

  #78322
  reaper
  Deltagare

  @Mr Hallelulja wrote:

  Skörden blir givetvis lite mindre, men istället för ett tungt rus som gör att man bara sitter i ett hörn med en godispåse och vägrar prata med någon, så kan man faktiskt umgås med folk, kanske orkar man till och med gå och handla! 😆

  😆 😆 😆

  #78323
  reaper
  Deltagare

  Tack för tipsen. Det var ungefär det samma som kom fram av min post på overgrow: http://www.overgrow.com/edge/showthread.php?s=&goto=lastpost&threadid=208836.

  Alltså att:
  Korta dagen ifrån 12/12 till 8 ljus 16 natt. Att korta ner till 6 ljus kan också vara möjligt, men då verkar det vara på gränsen huruvida det egentligen ger så mycket snabbare, jmf med hur stor skörden blir. 8 ljus är nog optimalt. Ifall man sedan tycker att det verkligen går aldeles för sakta ändå kan man lägga in äpplen som skapar ethylene och som gör att en skörd blir än mindre, men att det går snabbare att få det helt moget (om det nu alltså är önskvärt).

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top