Dålig höjd

 • Detta ämne har 1 deltagare och 2 svar.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4462
  reaper
  Deltagare

  Mina plantor är strax under 4 veckor nu, och de har nästan inte växt på höjden alls. Allihop är under 20cm höga, men de som fått bäst ljus är däremot buskiga som fasen.

  Hade nästan tänkt sätta dem i blom i helgen, men blir det verkligen bra när de är så pass små? Jag har nästan allt ljus från sidorna, 4 st lysrör i hörnen, 2 uppifrån och 2st LE uppifrån, kan det vara därför? Den på bilden är helt tät med löv, om man ska se stammen måste man vika undan en jäkla massa.

  #94667
  reaper
  Deltagare

  Vegga dem tills de nått vad du tycker är lagom höjd, det är mest en tidsfråga. Vissa indicadominerade plantor blir väldigt låga… men i ditt fall låter det ju som dvärgväxt nästan.

  Du har väl inte övergött dem? De ser lite svedda ut längst ut på de större löven som av kvävebrist.. men med så stora krukor kan det inte vara brist, så då bör det vara överskott/nutrient-lockout/saltöverskott som orsakat kvävebristen.. tja nu gissar jag ju bara.

  Om det är ett överskott löser du det genom att ta med plantorna in i dushen och vattna igenom dem några ggr ordentligt.

  Den är iaf buskig o fin, så de får nog inte för lite ljus iaf. Det vore ju iofs väldigt bra att hänga en 250W HPs eller nåt ovanför… 😈
  men det kostar ju oxå (även om det betalar sig vid skörd).

  #94668
  reaper
  Deltagare

  Den är inte övergödd. Skrev om det där i en tråd tidigare, den blev överhettad, runt 45 grader sådär var inge vidare. Torkade ut direkt då med.
  Men det blir inte bara skit om jag skulle blomma nu altså? Vore trevligt om det var klart tills i början på juni.
  Jag blev själv rätt chockad att de blev så buskiga, folk säger ju att det är otroligt markant skillnad mellan lysrör/le och hps, men det verkar ju som jag ligger rätt nära en hps iaf. :-)

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top