Crystal

 • Detta ämne har 5 deltagare och 18 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #58536
  Qvarre
  Deltagare

  Hej,

  Jag har nu startat min första odling och har stött på problem. Jag fick en ganska tidig näringsbränna då jag testade med att ge näring efter endast 2 veckor med Hasselfors P-Jord.
  Jag har flushat den en gång och den verkade efter det må bättre då inga nya blad blev sjuka.
  När jag nu har testat att ge 1/4 av rekommenderad dos av näringen så blir resultatet direkt att bladen börjar böja sig uppåt med gula spetsar.
  Jag vet inte vad jag gör fel då blomman måste ha närig men när jag ger den näring så reagerar den mycket negativt.

  -Utrymmet-
  * Storlek: Klädkammare
  * Temperatur: 25 – 31 grader
  * Fläkt riktad mot plantan?: Oscillerande

  -Belysning-

  * Typ av lampa: HPS 250w
  * Antal: 1St
  * Avstånd mellan lampa och planta: I skrivande stunde 27 Cm

  – Om plantan –

  * Strain: Crystal
  * Ålder: 7 veckor
  * Medium: Jord
  * Är den i vegg eller blom? 3 veckor i blom
  * Storlek på plantan: Ca 65 Cm
  * Storlek på krukan: 10 Liter

  – Vattning och Näring –

  * Hur ofta och hur mycket du vattnar? Var 3:e dag

  * Är mediet torrt eller blöt just nu? Blött, vattnade för 2 timmar sedan med enbart vatten.

  * Hur lång tid har du tillsatt näring? Första dosen efter Ca 2 veckor ovan jord har jag flushat 1 gång sedan näring igen efter ytligare 2 veckor med enbart vatten sedan halv dos.

  * Hur lång tid har du tillsatt näring? Weibulls Rika näring i vegg och sedan BioBizz Bio-Bloom ( Halv dos varannan vattning )

  * Hur ofta och hur mycket näring? Sparsamt då det blev en tidlig bränna. Varannan vattning med Biobizz Bloom, halv dos.

  * Vad är ph på avrinningsvattnet? 6.3

  http://tinypic.com/r/9r585z/6
  http://tinypic.com/r/awqrf5/6
  http://tinypic.com/r/157i2jq/6

  Alla tips o vad det är för fel jag kan göra mottages tacksamt

  #610890
  thaistick
  Deltagare

  hej kanske kan ta ett par bilder utan hpsen pa man ser juh inte vad d kan vara.. hur madde plantan innan du bestamde att det var dags for naring? hur sag bladen ut? sag det ut att vara naringsbrist da?

  #610891
  Qvarre
  Deltagare

  Hej igen,

  Då har jag tagit några bilder HPS:en släckt och det ser ut som att min blomma går mot en tidig död. Jag var allt för ivrig med att ge plantan näring då den inte hade visat någon som helst tecken på näringsbrist då jag gav den sin första dos ( Halv rekommenderad mängd ).
  Nedan bilder är tagna i dag. Tror ni att det finns någon räddning för plantan eller ska jag klippa och börja om från början?

  http://i50.tinypic.com/110lyti.jpg
  http://i49.tinypic.com/qounoh.jpg
  http://i50.tinypic.com/2lxghsp.jpg
  http://i47.tinypic.com/2mgmcky.jpg
  http://i50.tinypic.com/2d0m4xu.jpg

  Många tack!

  #610892
  cthullu
  Deltagare

  nejnejnej, KLIPP DEM INTE! De där kan du fortfarande få ut en fet skörd på!

  Allt tyder på brist tycker jag,

  ledtrådar:

  – Biobloom är egentligen till för att ges tillsammans med biogrow i blomfasen, inte ensamt.
  En flush, två veckors näringssvält och sedan bara en halv dos biobloom ensamt hintar definitivt mer om brist än övergödning.

  – De befinner sig just nu i den delen av blomfasen då de verkligen vill explodera i budutveckling, de verkligen slukar fosfor bland annat.

  – fosforbrist i blomfasen brukar manifestera sig först som lite små rostprickar mitt i bladfingrarna och lite i topparna, sedan växer fläckarna och utvecklas till stora bruna partier, efter det skrumpnar hela bladfingrarna och börjar böja sig uppåt och krulla sig.

  Min spekulation: Efter att ha läst för mycket guider som tjatar om övergödning och övervattning lite för hårt samt (eventuellt) initialt övergödit dem när de var små har du utvecklat en gödningsfobi och varit aldeles för feg med blomnäringen, och dessutom har du missat det där att den egentligen skall ges tillsammans med biogrow.

  det händer att jag har fel ibland, men if it talks like a duck, walks like a duck, looks like a duck…. probably is a duck!

  med andra ord, allt jag ser är att plantan har ett par fanleaves som visserligen ser förjävliga ut men det beror på att plantan sugit musten ur dem och flyttat de rörliga ämnena fosfor och kalium till budsen istället. Det gäller att prioritera.
  Som tur är har du och plantan samma prioriteringar fast av olika anledningar.
  Hon vill skapa många pistiller som kan bli befruktade så hon kan fröa av sig och generna leva vidare, du vill ha fin röka. Inte för någon av er är några skrumpna löv något större problem egentligen.

  Ge henne nu bara ordentligt med näring (dunka till med 4 ml / L!) så ska du se hur hon blommar ut. Och helst skaffar du biogrow också.

  Låt de skadade löven sitta kvar tills de trillar av, de fungerar lite som näringsreserv vid för lite näring, samt sopstation vid för mycket!!

  #610893
  Qvarre
  Deltagare

  Då får det bli en beställning av Biogrow under morgondagen och dessutom en rejäl dos av Biobloom under morgondagen ( 4ml liter ) så får vi se vad som händer. Jag tackar som ödmjukast för tipsen och återkommer med rapport om några dagar och berättar patienten har repat sig eller ej.

  #610894
  cthullu
  Deltagare

  det ordnar sig nog- Och jättebra att du återkommer senare, aldeles för ofta sjukstugetrådar bara hänger i luften och man får anta att odlaren försvann när problemen försvann.

  Det är alltid bra att få återkoppling vare sig man hade rätt/fel och om det gick bra eller dåligt….
  det lär vi oss alla på :)

  #610895
  Qvarre
  Deltagare

  Hej,

  En liten uppdatering om patientens status efter jag vid förra bevattningen bjöd henne på 4ml / liter BioBloom.
  De blad som redan var skadade och visade tecken på skada fortsätter att utveckla sina skador men buddsen har tagit fart.
  I dag så vattnade jag med 1ml Bio-Grow samt 3ml BioBloom / liter. Förhoppningsvis så ger Bio-Grow lite friskare blad då de verkligen ser sjuka ut. Har en fundering gällande det schema cthullu visade. Är dosen per vecka eller per bevattingstillfälle? Tolkar det som bevattningstillfälle.
  Lägger upp några bilder tagna i kväll. Blomman ser inte frisk ut för 5 öre men buddsen har verkligen tagit fart och det är väl ändå det som räknas?
  Noterade att ett av toppskotten på en av sidogrenarna, hur ska jag uttrycka mig?, har”kissat på sig” och var helt våt av fukt, är detta normalt? ( se sita bilden ).

  Sjuk planta:
  http://i49.tinypic.com/1zlsz6g.jpg

  Buddsen växer på sig (4 veckor i blom på söndag)
  http://i45.tinypic.com/qxnevn.jpg

  Toppskott som ”kissat på sig, normalt?”
  http://i47.tinypic.com/x6lbuh.jpg

  Ha det så gott och tack för eventuella svar på mina frågor.

  #610896
  thaistick
  Deltagare

  Ser mkt battre ut..

  Du ska se pa unga blad dom som ar pa vag for att avgora..
  dom stora brukar inte kunna raddas..
  D dar e coolers du har det under koll.. :clap:

  #610897
  Qvarre
  Deltagare

  Ska man ha näring vid vart bevattningstillfälle eller en gång i veckan? Jag vattnar var 3:e dag. Jag undrar även om någon vet hur man använder PK 13-14. Jag köpte en flaska av den varan när jag var i Amsterdam för någon vecka sedan.
  Jag vet att detta kanske inte är en fråga för sjukstugan men spinner vidare på den tråd jag redan skapat.
  Jag kommer med en uppdatering av plantans hälsa om en några dagar då jag vet hur den svarat på BioGrow Men skulle verkligen uppskatta om någon som vet kunde förbarma sig och svara på mina frågor.

  #610898
  Qvarre
  Deltagare

  🙄 Ingen?

  #610899
  trasdockan
  Deltagare

  Jag använder näringen vid 4 av 5 tillfällen, är noga att inte överdosera när jag mäter upp. Använder man samma tillverkare över hela linjen så är de oftast gjorda för att fungera med varandra. Har man olika tillverkare finns det en viss risk för överdosering av något ämne när näringarna krockar Anledningen till att jag bara använder näringen 4 av 5 tillfällen är noja över att ge dem en näringsbränna, det är inte vetenskapligt grundat och plantorna brukar må bra.

  PK 13-14 är ju fosfor och kalium, när du kommit in i blom är det bara tuta och köra. En erfaren odlare som hängde här tidigare sa att det är svårt att skada planorna genom överdosering av just fosfor och kalium. Denne körde PK13-14 även efter att han helt gått över till vatten i övrigt under sluttampen…

  Jag är dock bra en glad amatör, det finns dem som är betydligt bättre på att svara, har jag fel så rätta mig.

  #610900
  Qvarre
  Deltagare

  Efter det att jag har börjat tillföra näring till plantan ( 1ml Bio-grow samt 4ml Bio-bloom per liter vatten ) så har Ph värdet rasat från 6,5 till 5,7 i avrinningsvattnet och 5,7 känns ju lite väl lågt.
  Det känns lite som moment 22 detta då plantan inte mår bra om den inte får näring men ger jag den näring så sjunker Ph värdet så pass att plantan får svårt att tillgodose sig näringen.
  Ph på näringsblandningen ligger på 7,0 och avrinningsvattnet som sagt på låga 5,7.
  Hur löser man detta? Ska jag sänka doseringen, inskaffa Ph+ eller vad är lösningen? :wall:

  Om någon kunnig och vänlig själ förbarmar sig och tar sig tid att svara på denna fråga skulle både jag och plantan verkligen uppskatta det.

  #610901
  Qvarre
  Deltagare

  Hej,

  Kommer med en liten uppdatering på statusen av min sjuka planta. På söndag fyller den 6 veckor i blom och det är väl 1-2 veckor kvar till en ganska klen skörd.
  Bladen ser sjukare ut än någonsin men budsen växer i alla fall hjälpligt.
  Ph i avrinningsvattnet ligger i dag på 5.9 och jag undrar fortfarande hur man kan få upp Ph till typ 6.5 eller liknande när man använder näring som sänker Ph på vattnet.
  Här kommer några bilder. Tror ni att det i alla fall kan bli 5gr rökbart på denna?
  Kommentarer uppskattas.
  Funderar på att efter denna köra igång en planta Shiva Skunk. Vad tror ni om den?

  http://i49.tinypic.com/2zzqkc2.jpg
  http://i46.tinypic.com/15vqiu.jpg
  http://i46.tinypic.com/16hn5vr.jpg
  http://i46.tinypic.com/2sb9vep.jpg
  http://i45.tinypic.com/wslpif.jpg
  http://i45.tinypic.com/343rjx5.jpg
  http://i46.tinypic.com/qxq59z.jpg

  #610902
  Qvarre
  Deltagare

  Kan någon delge sig sin kunskap. Hur ska jag göra nu? Allt bara dör.
  Jag är nybörjare och vill ha i alla fall någoåt.
  Ge feedback på vad jag suktar efter.

  #610903
  thaistick
  Deltagare

  Hej det dar kan du lata sta tills det e dags o skorda om d e 2veckor kvar..

  du ska ju inte ge naring for du ska juh flusha den oxo val??

  asso inte flusha som i naringsbranna utan bara ge den vatten sa alla kemiska shit fran naringen rensas bort. annars blir d smaka pyton.

  Lat sta ge bara vatten vid behov OM det e 2 veckor kvar dvs.

  Shiva skunk mmm gor dig shanti..

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top