cleareyes?

 • Detta ämne har 3 deltagare och 17 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4851
  reaper
  Deltagare

  Vad är cleareyes? Och till vilken nytta har man dem till? Vad får man tag på det? Och vad kostar det?

  #96653
  reaper
  Deltagare

  Clear-eyes ar ogondroppar som man anvander nar man vill undvika roda ogon. De funkar valdigt bra (nastan for bra) och du far snabbt kritvita ogon. Jag vet inte riktigt var man koper det i Sverige dock, apoteket har nagot mot roda ogon men jag tror inte det ar Clear-eyes.
  Ett tips ar att inte anvanda det for mycket for ogonen vanjer sig vid det och sedan maste man ha det for att inte se ut som ett riktigt haschtroll i ogonen varje gang man rokt. Ungefar som man kan bli ’beroende’ av Lypsyl.

  #96654
  reaper
  Deltagare

  Cleareye finns inte i Sverige.
  Det finns liknande droppar på apoteket men de har ett annat verkningsområde och därmed innefektiva mot röda ögon.
  Dessutom så måste man ha Läkarintyg för att få dessa droppar som ändå inte funkar.

  I Danmark kan man köpa Cleareye , Visine (som är bäst av de två enl. min mening).

  Visine (grön färg) är superstark , så det svider utav bara faan men funkar så till den milda grad att jag tycker att ”högeheten” försvinner något, man piggnar till liksom :)

  I Thailand köper jag Spersallerg och en annan som jag fan inte kan komma på vad den heter….mycket billiga….

  #96655
  Billy bong
  Deltagare

  Finns inte sverige men kan köpas från norge,
  eller resten av europa…

  Näs sprej har en liknande funktion också som du kan använda ifall det är bråttom att få vita ögon….

  #96656
  reaper
  Deltagare

  Är det olagligt att sälja Cleareyes i Sverige?

  @Billy butt wrote:

  Näs sprej har en liknande funktion också som du kan använda ifall det är bråttom att få vita ögon….

  Stämmer bra. Nezeril funkar faktiskt helt ok.

  #96657
  reaper
  Deltagare

  Har hört att Nezeril ska svida utav helvete…har dock aldrig provat.
  Brukar inte bry mig särskilt mycket ifall jag har röda ögon eller inte…

  Men svider det lika mycket som jag har hört eller känns det bara som en mildare stickning ?

  #96658
  Wizz
  Deltagare

  jag använder visine och det svider inget

  #96659
  reaper
  Deltagare

  Enligt min erfarenhet brukar det funka bra med vanliga ögondroppar från apoteket. Gå dit o säg att du ofta har irriterade, blodsprängda ögon och se vad du får. ”Oftan starine” funkar åtminstone bra, men så vet jag inte om det säljs i sverige… Olagligt kan det nu ändå inte vara??!

  #96660
  reaper
  Deltagare

  Clear eyes är som sagt olagligt i sverige men finns att köpa i spanien och lite överallt annars. Det är dock inte bra för ögonen med clear eyes då jag har hört att man kan få syn ”problem” (börja se lite rödaktigt) vid regelbunden användning.. är inte säker på detta eftersom det vore lite osannolikt men hursomhelst finns det säkert en andledning till att dessa är olagliga i sverige. Själv kör jag på det naturliga, och skippar helt ögondroppar.. har ju hänt att man använt det någon gång när man verkligen behövt 😉

  #96661
  reaper
  Deltagare

  Jag tror inte att Clear Eyes inte säljs för att de är skadliga. Dessutom är det skillnad på att något är olagligt och att det inte säljs. Jag tänker ringa Apoteksbolaget och fråga varför de inte finns att köpa i Sverige (bara jag lyckas komma ihåg att göra det, stress *dödar* minnet)

  Som jämförelse: här i Sverige säljs ett medel som minskar menstruationsblödningar som naturmedel, receptfritt. I England krävs att du besöker läkare för att få det utskrivet. I Sverige måste du definitivt ha recept på benso, i mitt hemland kan du köpa två-tre sorter receptfritt på närmsta apotek. Och i Bulgarien får du penicilin för en vanlig, lite allvarligare förkylning.

  Jag tror att Clear Eyes inte säljs här i Sverige för att de inte ska ”dölja symptom”. Röda ögon kan ju hos vissa vara ett symptom på något som borde åtgärdas. Har läst en liknande ”varning”, typ ”använd tillfälligt, symptom blablabla kan vara ett tecken på blablabla, uppsök läkare”. Jag har haft tillfälle att testa Clear Eyes och tyckte att de funkade utmärkt, önskar verkligen att jag hade tillgång till dem jämt. En droppe per öga räckte för att ta bort det röda. Klart man inte ska överdriva med dem, kan tänka mig att ögat blir ”immunt”, men tummen upp för Clear Eyes.

  Cat

  #96662
  reaper
  Deltagare

  Visst är det svårt att tro på att det Svenska lagsystemet skulle vara till för att skydda oss från skadliga produkter med tanke på den Canabis politiken som vi i för..

  Men det jag ville komma till är att. Denna lag om clear eyes är fult axeptabel med tanke på dom onödiga skador man kan ådra sig genom att droppa olika vätskor i ögonen.

  synen är värkligen nått man ska vara rädd om.

  //peace

  #96663
  reaper
  Deltagare

  vad jag menar är att jag tror att de inte säljs helt enkelt för att röda ögon kan vara ett tecken på t.ex. en ögoninfektion, allergi, tryck i ögonen eller liknande, och att man då menar att det är något att ”ta fasta på” istället för att dämpa/dölja symptomen och då riskera att problemet blir värre.

  För oss som vet vad det röda beror på tror jag inte Clear Eyes utgör någon risk. Om de verkligen var farliga för ögonen så skulle de knappast säljas i t.ex. USA (där man kan stämma folk/företag för vad som helst) eller i Finland (där man är minst lika hälsomedveten som här).

  Igen, det är skillnad på att det är lag på något och att Apoteksbolaget (ev. på grund av rekommendation från Socialstyrelsen t.ex.) väljer att inte köpa in ett särkilt läkemedel till sitt sortiment. Jag frågade på Apoteket och blev hänvisad till Apoteksbolaget, där det bestäms vilka inköp som ska göras.

  Cat

  #96664
  reaper
  Deltagare

  Anledningen till att det är olagligt i Sverige är för att det förekommit flera uppmärksammade våldtäkter, där offret drogats med ögondroppar ala Cleareyes, eller mina favoriter, Ojosbell från Spanien, där dom tom börjat skriva på flaskorna i stora röda bokstäver endast för utvärstesbruk.

  #96665
  reaper
  Deltagare

  Drogats med Clear Eyes…? Du skämtar? Uppmärksammade våldtäktsmål…varför har man då aldrig hört talas om det…?

  Cat

  #96666
  reaper
  Deltagare

  Det var för över 5 år sedan så du har nog glömt det vid det här laget.
  Om man drogar någon med ögondroppar får offret en blackout, (har själv provat på mig själv) men man verkar inte speciellt drogad. Dom har tom börjat skriva på flaskorna i stora röda bokstäver endast för utvärtesbruk

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top