Christiania under strejken

 • Detta ämne har 2 deltagare och 7 svar.
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4351
  gronis
  Deltagare

  Har inte skrivit om någon upplevelse på länge så vi får se hur bra det blir:) Jag och två kamrater hade sedan en vecka planerat att åka över till christiania nästa måndag. Det blev måndag och vi åkte in till Malmö och tog tåget till Köpenhamn. Det kändes som att vi inte kom nån vart när vi gick för vi ville så gärna komma fram. Vi hade inte så mycket tid på oss för det var vardag. Så efter en halvtimems promenad kom vi äntligen fram och skyndade oss in för att köpa nåt att röka. Men ve och fasa alla bodarna var tomma.

  Kände mig väldigt besviken och mina kompisar såg inte gladare ut. Det var den ene kompisens första gång på chriss så jag tyckte det var synd att han inte fick se allt fint röka som brukar ligga på borden. Vi försökte ha så kul som möjligt och gick runt och tittade på alla snygga pipor och käkade lite falafel m.m. Vi var på väg till nemoland för att jag skulle köpa en öl eftersom vi inte hittade något röka. Då såg jag 2 män i 40-50 års åldern utanför cafe woodstock som hade en sån där papptalrik som man brukar mixa rökat i så jag gick fram ock frågade om han visste var man kunde köpa hasch. ”Av mig såklart”(fast på danska). Vi blev glada och jag frågade vad han skulle ha för en släng. 60 kr skulle han ha och vi gav honom 60 kr. Då sa han ”jag går och köper”(fortfarande på danska :) )! Då blev jag väldigt tveksam och sa att jag ångrade mig men frågade direkt efter om vi inte kunde följa med, det fick vi. Så drog han med oss in på cafe woodstock där dom spelade skojig musik. Han sa till en man att vi ville ha hasch. Vad herrarna runt bordet sa sen har jag ingen aning om. Det enda jag förstod var att han ville ha 70 kr för en släng så vi gav han en tia till och fick en rätt räjäl och mjuk klump hasch. Vi tackade och gick.

  Lyckan spred sig i kroppen på mig, vi hade gått runt i en timme och känt oss ledsna för att vi hade åkt till chriss när där var stängt överallt. Vi gick och köpte en färdig kon och fick en papptallrik att mecka i på sunshine bakery. Satte oss på Nemolands uteservering och jag smulade ner haschet och rostad tobak i den vikta papptalriken och började fylla konen.

  Resultatet blev en liten joint med mycket hasch och lite tobak, den smakade gudomligt :D . Vi rökte den och gick för att köpa nåt att dricka. Medans vi drack började ruset slå på rejält och jag blev lite nojjig att jag hade rökt för mycket, men det lugnade ner sig och det kändes som mitt leende gick från ena örat till det andra(log antagligen inte ens).

  Vi skulle mecka en till men insåg att vi hade väldigt bråttom till tåget så vi fick slänga resten haschet för vi ville inte ta några risker med tullen. Det var väldigt sorgligt eftersom vi knappt hade rökt något alls av biten. På vägen till tåget kändes det väldigt jobbigt att gå och det gjorde väldigt ont i fötterna. Det kändes som om jag gick barfota på en massa stenar. Men förrutom det med fötterna kändes allt riktigt trevligt och Köpenhamn såg ovanligt mysigt ut. Vi kom fram till tågstationen och hoppade på nästa tåg hem till sverige. Där var ingen tull så vi ångrade att vi inte tog med haschet endå. Men det kunde vi inte veta innan. Jag åkte hem och lyssnade på reggae och vad de andra två gjorde vet jag inte.
  Slutet gott allting gott

  #93937
  reaper
  Deltagare

  va? Chriss, tomt?? vad händer? E ryktet sant att Chriss ska bomma igen för gott? Hoppas inte d! D e ju rökarnas paradis!

  #93938
  gronis
  Deltagare

  de strejkade ett par dagar. Visste inte om det när jag åkte dit. Tror försäljningen är i full gång igen nu. Men har inte varit där sen dess så jag vet inte.

  #93939
  reaper
  Deltagare

  Det var strejk i två dagar för att visa att cannabis rökningen inte minskar bara för att de stänger. Nu är alla bodarna öppna och försäljning flyter på som vanligt. Vet dock inte hur länge till, men under ett chriss möte gick hasch försäljarna med på att stänga om det kunde hjälpa för att hålla christiana vid liv.
  Anser dock att ”pusher street” likaväl kan stängas. Försäljningen kommer inte sluta för det, det kommer bara att bli softare. :D

  #93940
  reaper
  Deltagare

  Aj, aj… inte kasta röka! ;)

  Har själv dock varit i samma sits, att haft röka kvar när man ska fara tillbaks. Vi har då gett det till någon annan inne på Chriss. Det känns ju lite bättre än att kasta det, och de som fått det har alltid blivit lyckliga. :)

  #93941
  gronis
  Deltagare

  @zerohero wrote:

  Aj, aj… inte kasta röka! ;)

  Har själv dock varit i samma sits, att haft röka kvar när man ska fara tillbaks. Vi har då gett det till någon annan inne på Chriss. Det känns ju lite bättre än att kasta det, och de som fått det har alltid blivit lyckliga. :)

  Jo jag vet men vi hade verkligen skitbråttom. Hade inte tid att leta reda på någon. Där var inget folk där vi var när vi bestämde oss för att vi skulle dra. Hade vi tänkt på det tidigare hade vi iof kunnat rulla en och rökt på vägen till tåget, men det är lätt att vara efterklok.

  #93942
  reaper
  Deltagare

  man slänger inte hasch, har man över så meckar man ner allt i en stor joint/chillum o röker tills den är slut sen kan ni åka hem.

  #93943
  gronis
  Deltagare

  Ringen Kingen: Alla kan inte röka hur mycket som helst.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top