Cannabisrökare sökes för inslag i SVT

 • Detta ämne har 22 deltagare och 65 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 66 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4697
  professorn
  Deltagare

  Just nu så görs det en serie om droger och drogbruk på fem avsnitt som ska sändas på SVT Utbildningsradion. Varje avsnitt är en halvtimme och kommer i stort att bygga på ”brukarens egna berättelser”.

  ”Visst kommer vi ha med missbrukare, men en viktig grupp är brukarna som inte ser sig som missbrukare och som tycker att den svenska drogpolitiken har slagit slint.”

  ”Jag är på jakt efter intelligenta, verbala människor som själva använder/har använt narkotika (i första hand cannabis förstås) och som vågar stå upp och kritisera den svenska modellen och som dessutom kan vara personliga.”

  ”Jag kanske hoppas på för mycket, men vore det inte dags att få igång en sansad narkotikadebatt här i landet. Den repressiva politik som nu råder är ju inte framgångsrik.”


  Iallafall. Om någon är intresserad av att vara med, så skicka mig ett PM!

  greengiant

  #96331
  Farull
  Deltagare

  Jag är intresserad och kan prata för mig! Dock så vet jag inte om jag rent utseendemässigt ger cannabisrökare ett bra ansikte, då jag ser ut som urtypen av en flummare, med dreads, skägg och allt. Det kanske borde vara någon som ser mer ”vanlig” ut?

  Annars så representerar jag ganska bra den vanliga intelligenta förvärvsarbetande (jag är programmerare) cannabisbrukaren, med lägenhet, flickvän och ett välordnat liv i förorten. :-)

  En sak som jag undrar över, är också hur pass mycket man målar ut sig. Kan man gå på stan sedan utan att bli trackaserad av poliser?

  #96332
  Zap
  Deltagare

  det vore ju trevligt om det, för en gång skull, blev nån som har ett par hjärnceller kvar och inte nån liknande de tomtar som brukar va med när droger diskuteras

  #96333
  Fr
  Deltagare

  Idé: Om man vill ställa upp men inte måla ut sig kan man ju säga att man vill bli intervjuvad som brottslingar blir ibland. Dvs. i ett nästan kolmörkt rum med där bara konturer syns. SVT borde ju ha förståelse för det…

  Håller även med Zap, det vore jävligt bra om någon som verkligen kunde ämnet ställde upp (t.ex. Carlse?)

  #96334
  reaper
  Deltagare

  Vem var det som citerades, producenten eller? Det här låter ju ganska bra iaf: ”…vore det inte dags att få igång en sansad narkotikadebatt här i landet. Den repressiva politik som nu råder är ju inte framgångsrik.”!!!

  #96335
  tomster
  Deltagare

  Jag har tagit kontakt nu med produktionskillen. Ska bli spännande och se om de hör av sig. Jag passar in på kraven om att inte se ut som Bob Marley. Tills alldeles nyligen hade jag ju tillochmed jobb.

  :D

  //Tommie

  #96336
  MrY
  Deltagare

  Du ska veta att du har regeringens fulla stöd. 8)

  #96337
  reaper
  Deltagare

  Har det börjat släppan nu tro? Alltså det där med öppen debatt och inte bara använda missbrukare som både missbrukat cannbis och tyngre droger och som hamnat på behandlingshem.
  Perfekt om de kunde intervjua en medelsvensson som betalar skatt, har fast jobb o som då o då brukar cannabis.

  #96338
  reaper
  Deltagare

  Powerpuffgirl och/eller Carlse vore utmärkta alternativ enligt mig. Särskilt Powerpuff eftersom hon dessutom är kvinna. Och om en kvinna (i så pass aktningsvärd ålder, no offense PPF :D) kommer till tals i en sådan debatt så tror jag att det skulle ändra synen på drogbruk ganska ordentligt. De flesta har ju bilden av en manlig, skitig och ovårdad horse-pundare från plattan i bakhuvudet.

  Jag ser i alla fall gärna en ”äldre” person som är tillräckligt gammal för att vara ”riktigt” vuxen (35+, men gärna mellan 40 och 50 eftersom en stor del av våra inflytelserika personer tillhör den åldersgrupp som är födda på 50- och 60-talet) och ändå tillräckligt ung för att inte bli kallad senil galning. Själv har jag talets gåva men är alldeles för ung (22) för att bli tagen på allvar. Mitt utseende är dock inte på något sätt förknippat med cannabisbruk (som t.ex. dreads och långt ovårdat skägg) och oftast klär jag mig någorlunda prydligt (nu har ni singalemente era jävlar). :mrgreen:

  Problemet är ju det där med hur mycket man behöver/måste målas ut.

  #96339
  Hr Sanders
  Deltagare

  Det här verkar vara en aldeles utmärkt programidé som förmodligen för få kommer att titta på… (Jag erkänner att jag har vissa fördommar mot utbildningsradion, även om jag tycker att de gör bra och sevärda program.)

  Som alltid hopas jag att våra kära beslutsfattare här i landet lyssnar på det vi har att säga dem och tar det till sig.

  / Hr Sanders.

  #96340
  reaper
  Deltagare

  Knivigt. Vem kan egentligen föra vår talan?

  Den som är bäst anpassade att vara cb-användarens ”ansikte” i media är troligen den som har mest att förlora på att ”visa upp sig”.

  De som skulle kunna visa att cb-användare faktiskt kan vara välutbildade och välanpassade medborgare kan inte ställa upp p.g.a. risken att förlora jobb, familj, trovärdighet, osv. Kvar blir de som redan är etablerade ”knarkare” och skiter i om folk vet att de röker.

  Cb-användarnas ansikte i media blir som vanligt en ”flummig” bråkstake som är känd av polisen… ??? Ok, nu överdriver jag men ni förstår nog vad jag menar.

  #96341
  PachiPachiHand
  Deltagare

  Det problemet elimineras väl mer eller mindre när man gör som Goblin sa? Intervjuar personen
  i ett kolmörkt rum där enbart konturerna syns.

  #96342
  Opagaddur
  Deltagare

  @PachiPachiHand wrote:

  Det problemet elimineras väl mer eller mindre när man gör som Goblin sa? Intervjuar personen
  i ett kolmörkt rum där enbart konturerna syns.

  fast då spelar det ju ingen roll om det är en med kostym eller inte, eftersom man inte ser det ;)
  kanske kan man bara skita i att filma ansiktet eller sudda ut det. eller något

  #96343
  Carlse
  Deltagare

  Jag skulle i princip vilja ställa upp och har nog alla kritierier för detta (utseende, klädsel, utbildning, ålder, kunskap, etc). Problemet är dock omtanken om min familj och det faktum att jag inte odlar och röker öppet. Jag ser det m.a.o. som ett alltför högt pris tyvärr.

  #96344
  chong
  Deltagare

  Vi får som vanligt ställa våra förhoppningar till dig Tomster.
  Lycka till och meddela när det är sändningsdags.

  Mvh chong.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 66 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top