Cannabis leder till bruk av tyngre droger..??

 • Detta ämne har 8 deltagare och 21 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 22 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3096
  reaper
  Deltagare

  Ja så brukar det ju låta från våra kära ”motståndare” som förr eller senare kommer inse att deras ”motstånd” är bortkastad energi och pengar.

  Iaf.. min poäng är.
  Om en cannabisbrukare som tycker om att bruka cannabis för sig själv får slut på sin cannabis, så är det ju inte alltid lätt att få tag på cannabis igen. Så är iaf fallet för mig för tillfället. Och vad gör man? Jo man brukar alkohol och cigaretter istället, anser samhället att detta är bättre på något vis iom att jag kan gå och hämta det överallt imprincip, iof inte dödsdrogen alkohol ännu men det dröjer nog inte länge innan man kan det. Men cancerpinnar går fint att köpa överallt.

  Jag tycker det är sjukt att man ska tvingas gå till tyngre droger som alkohol och tobak bara för att man inte kan få köpa cannabis öppet, jag kan betala skatt för det om det skulle vara så liksom, inga problem. Men låt mig inte fastna i elaka alkoholens järngrepp eller cigaretternas lungcancer.

  Låt mig bruka cannabis i fred. Det är ändå jag som äger min kropp, inte DU (staten).

  *peace*

  :?

  #83680
  reaper
  Deltagare

  Det har du ju rätt i.. :)

  #83681
  reaper
  Deltagare

  Slick sa:
  ”Låt mig bruka cannabis i fred. Det är ändå jag som äger min kropp, inte DU (staten). ”
  Word!
  Sveriges socialpolitik är tyvärr skapad efter ideologi snarare än själsligt välbefinnande. Dom vill väl men det blir så fel.

  #83682
  Powerpuffgirl
  Deltagare

  Så sant! Svensk politik går mer ut på vad som är ”Poilitiskt korrekt” än på vad som är bra för ens välbefinnande eller som ens fungerar i verkligheten utanför riksdagen.

  Som Alrik skriver: De vill så väl, men det blir så fel.

  #83683
  reaper
  Deltagare

  så som jag anser att cannabis leder till tyngre droger är att man måste visstas bland andra *knarkare* som tar andra droger om cannabis va lagligt skulle man inte va med många som knarkar tyngre droger.. då köper kanske du och en polare lite cannabis i butiken.. då slipper man va bland andra droger..

  #83684
  WeedIsLife
  Deltagare

  va tror ni om våldsbrotten då tror ni dom ökar 8) 8)

  Jag skulle nog tippa på att dom minskar …….. :D :D

  #83685
  reaper
  Deltagare

  @WeedIsLife wrote:

  va tror ni om våldsbrotten då tror ni dom ökar 8) 8)

  Jag skulle nog tippa på att dom minskar …….. :D :D

  Mycket möjligt.. Den brotslighet som jag tycker är värst att ”sponsra” är ju den organiserade brottsligheten, dvs de som smugglar in hasch och annat olagligt. Faktiskt en (av visserligen många) anledningar att jag odlar mitt eget!

  #83686
  chong
  Deltagare

  Överdriv inte det där med den organiserade brottsligheten. I alla fall inte när det gäller cannabis. Det är många gamla flummare som utnyttjar sina kontakter och försöker göra sig en liten slant på det. Inget större fel tycker jag. I alla fall när det gäller cannabis. Men det är klart att det finns undantag.

  Mvh chong.

  #83687
  chong
  Deltagare

  Största anledningen att odla eget är att det är ett nöje plus att det blir lite billigare och man vet att man får god kvalite. Sdan är det ju en och annan som säljer lite också för att tjäna en slant. Är det organiserad brottslighet?

  Mvh chong.

  #83688
  Atouk
  Deltagare

  @chong wrote:

  Största anledningen att odla eget är att det är ett nöje plus att det blir lite billigare och man vet att man får god kvalite. Sdan är det ju en och annan som säljer lite också för att tjäna en slant. Är det organiserad brottslighet?

  Nej det är det inte eftersom en ensam hemmaodlare knappast kan kallas för ett brottsyndikat…

  #83689
  reaper
  Deltagare

  Svenska statens förhållningssätt till Cannabis är tämligen intressant.
  Dom ser juh självklart alcoholens inverkan på vårt samhälle med allt vad det innebär, men väljer ändå att svartmåla cannabis.
  Detta medans dom indirekt profiterar på kvinnomissahandel och andra våldsbrott (genom alcoholskatter och V&s intäkter).
  Sjukt hykleri om jag får säga det själv.

  #83690
  chong
  Deltagare

  Atouk: Man kan ju vara några polare som håller på. Vilket inte är helt ovanligt när det gäller hash. Och med organiserad brottslighet kommer man ju att tänka på någon sorts maffia vilket inte är så vanligt i Sverige i alla fall när det gäller cannabis. Utom när det gäller MC gäng möjligen. Men några sådana har jag aldrig haft att göra med i alla fall. Jag tycker i alla fall snacket om att försörja någon sorts organiserad brottslighet är klart överdrivet.

  Mvh chong.

  #83691
  Carlse
  Deltagare

  Den s.k. ”gateway-teorin” (= att användningen av cannabis leder
  till bruk och missbruk av tyngre droger) är sedan länge dementerad.
  Det finns inga som helst vetenskapliga bevis för det. Och alla studier
  som hävdar det motsatta baserar sig på felaktig slutledningsförmåga.

  Ex.vis. om alla heroinmissbrukare tillfrågas om dom också använt
  cannabis så svarar nog den stora majoriteten ja, och det tolkas då
  som att cannabisanvändning leder till heroinmissbruk.

  Men om dom istället hade frågat: Har du rökt tobak? Har du druckit
  lättöl? Har du druckit mjölk? Har du ätit godis?

  Mycket av den skrämselpropaganda i detta land baserar sig på
  sådana ”studier” och sådana felaktiga slutledningar.

  #83692
  reaper
  Deltagare

  slick
  * ”Om en cannabisbrukare som tycker om att bruka cannabis för sig själv får slut på sin cannabis, […] brukar alkohol och cigaretter istället
  – Så du skyller ditt bruk av andra (legala) droger med andra effekter på att cannabis är förbjudet? Det är fortfarande ditt val att bruka dem.

  * ”Jag tycker det är sjukt att man ska tvingas gå till tyngre droger som alkohol och tobak bara för att man inte kan få köpa cannabis öppet
  – Med risk för att citera Carlse så citerar jag honom ganska ordagrant: ”Den s.k. ’gateway-teorin’ (= att användningen av cannabis leder till bruk och missbruk av tyngre droger) är sedan länge dementerad. Det finns inga som helst vetenskapliga bevis för det. Och alla studier som hävdar det motsatta baserar sig på felaktig slutledningsförmåga.
  Slick, du propagerar just nu för gatewaytoerin.

  * ”Men låt mig inte fastna i elaka alkoholens järngrepp eller cigaretternas lungcancer.
  – Om du bara är ute efter ett rus så kanske du borde se över ditt drogbruk? ;)

  10-4, over…

  #83693
  Atouk
  Deltagare

  Mabande, du har i en annan tråd frågat om det behövs en saklig motpol på swecan. I ditt senaste inlägg så tycker jag inte att du riktigt lever upp till den målsättningen.

  Din första kommentar till slick har jag inga invändningar mot. Även den andra hade en bra ansats, ingen blir ’tvingad att bruka alkohol eller tobak’ bara för att det inte finns någon tillgänglig cannabis, det finns inget att invända mot det. Det är när du citerar Carlse som jag tycker att du misstolkar begreppen.

  De som har uppfunnit den s.k. ’gateway-teorin’ samt de som valt att använda teorin som ’bevisning’ i sin argumentation för cannabis farlighet är ofta politiker. Enligt deras begreppsuppfattning så ingår inte alkohol och/eller tobak i teorin, främst på grund av det allmänt accepterade hyckleriet att det bara är olagliga droger som är droger, alkohol är ju alkohol och tobak är ju tobak, det är helt andra saker… 🙄 Pressad kommer självklart vilken politiker som helst att medge att alkohol och tobak är droger, men att de är ’lättare’ och ’ofarligare’ än alla olagliga droger, det är ju helt andra saker… 🙄 Det är samma beslutsfattare som också har bestämt sig för att det inte finns några begrepp som ’lätta’ eller ’tunga’ droger. Hur de får ekvationen att gå ihop i slutet av dagen fattar inte jag, men jag är ju å andra sidan inte någon politiker 😉 Du förstår vad jag menar nu va? Gatewayteorin är inte tillämplig på alkohol och tobak eftersom de enligt gällande politisk retorik och lagstiftning a) inte är några (olagliga) droger. b) I vilket fall är ’lättare dorger’ än cannabis, och teorin handlar ju om huruvida cannabis leder till ’tyngre (olagliga) droger’.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 22 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top