Cannabis/Alkohol – Manligt/Kvinnligt

 • Detta ämne har 6 deltagare och 14 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5100
  Kinky Afro
  Deltagare

  Jag är på inget sätt anti-alkohol, även om jag har erkänt svårt att hantera just den drogen men…

  Anser andra rökare här på forumet, liksom jag, att alkoholen är en drog som förstärker könsrollerna, medan cannabis i det närmaste eliminerar dem?

  Vid alkoholfestande ligger någon sorts primitiv kåthet alltid främst, man dricker, man kikar, man pratar, man stöter, man dricker mer, man stöter ännu mer, man stöter hårdare, man stöter på andra man egentligen inte är så intresserad av osv.

  Tar man en joint (och jag utesluter inte att förtära några doser alkohol här heller), känner efter, slappnar av, pratar, skrattar, flirtar, tappar tråden, skrattar, fokuserar sig mer på tjejen/killen man är intresserad av, känner sig rätt nöjd att få prata med just dem, hade inte haft något emot att… ja just det, med dem…

  Jag tror benhårt på att cannabis är en drog som öppnar en bro mellan könen, där vi kan mötas på lika villkor, och umgås på ett sätt som vi ofta inte gjort sedan sexualiteten kom in i bilden.

  En fördel(?) som alkoholen har gentemot cannabis i det här fallet är att alkohol ofta leder till handling, vilket inte alltid är fallet med cannabis.
  Men i dagens sönderstressade samhälle kanske man bör låta sina förhållanden ta lite tid.

  Vore skoj att höra andra erfarenheter gällande just manligt/kvinnligt och cannabis.

  #98635
  reaper
  Deltagare

  En erfarenhet jag har av cannabis är att homosexuella drag framträder väldigt tydligt. Har sett homofober bli väldigt gosiga (med andra killar) när de varit påverkade. Alkohol har jag däremot inte sett framkalla detta betende, även om vissa blir lite kramiga så blir de inte det på samma sätt som på cannabis.
  Men men, jag kanske är ensam om att ha observerat detta?

  Och jag har inte direkt haft kontakt med (cannabis)påverkade kvinnor så jag kan inte uttala mig om hur de blir. Men det du säger låter vettigt iaf.

  #98636
  Kinky Afro
  Deltagare

  @Pladde wrote:

  En erfarenhet jag har av cannabis är att homosexuella drag framträder väldigt tydligt. Har sett homofober bli väldigt gosiga (med andra killar) när de varit påverkade. Alkohol har jag däremot inte sett framkalla detta betende, även om vissa blir lite kramiga så blir de inte det på samma sätt som på cannabis.
  Men men, jag kanske är ensam om att ha observerat detta?

  Och jag har inte direkt haft kontakt med (cannabis)påverkade kvinnor så jag kan inte uttala mig om hur de blir. Men det du säger låter vettigt iaf.

  Det du kallar homosexuella drag är nog snarare mänskliga drag. Vi män går ofta omkring med stereotypa könsroller i huvudet, och beter oss efter vissa mallar. Är man tillräckligt stukad försvinner förmågan att endast visa dessa sidor av sig själv, och det vi uppfattar som kvinnligt (närhet, empati, fnissighet(!?)) framträder tydligare.

  Kanske kan man säga att man blir mer sig själv, och lite mindre den där coola snubben man försöker vara? Till saken hör ju dock att man vid många tillfällen känner sig rent fenomenalt cool efter att ha rökt, trots att man upptäcker sig själv utförande rörelsemönster eller handlingar som i en stereotypt heterosexuell miljö (läs alkoholpåverkad) kanske anses som suspekta.

  #98637
  mnt
  Deltagare

  Jag har ingen erfarenhet själv av alkohol, aldrig vart full eller ens i närheten av påverkad. Men jag har ju sett hur andra beter sig och vad jag sett så verkar det som om att man blir väldigt kåt på alkohol och försöker sätta på allt som gör en upphetsad. Antingen det eller så blir man bråkig och ska slå ner allt och alla, eller så sätter man sig ned någonstans och gråter tills man somnar ungefär. (Ja, jag är negativ till alkohol). Nu överdriver jag givetvis här också, men det är mest sånt jag sett. Det gäller väl främst de som inte klarar av att dricka lagomt utan som blir väldigt fulla. Om man däremot dricker måttligt så vet jag inte riktigt hur det blir. Samma sak fast mycket mer dämpat kanske?

  På Cannabis så blir (i alla fall jag) oftast väldigt kärleksfull (inte kåt) till allt och alla nästan. Jag är riktigt glad att jag har mina vänner och min flickvän och älskar de alla väldigt mycket. Jag älskar oftast omgivningen med och ser det vackra i allt. Antligen det eller så sitter jag ner och sjunker in i mina tankar. Beror nog en hel del på både rökat och mig själv. Vad jag aldrig sett hos en cannabispåverkad människa är aggrisivitet eller sån där riktig kåthet så man inte bryr sig om annat än att få sätta på något. Det känns som cannabis får en att visa respekt till allt och alla.

  #98638
  reaper
  Deltagare

  Tycker d är svårare att stöta på en brud som inte har rökt när man själv har gjort d. För att jag tycker att man tappar tråden hela tiden o värkar allmänt dum ibland (i deras ögon), särskilt om bruden är full.
  Fast d är juh inte omöjligt om man tar sig samman lite o försöker prata lite mer ”normalt”.(man ska nog inte va för bäng) 😆

  Jag tror d är lättare att stöta på en brud som är full när man själv oxå är d.

  #98639
  reaper
  Deltagare

  Jag tror absolut att det ligger något i det Kinky Afro säger om att cannabis kan fungera som en bro mellan könen. När jag har rökt så tappar jag delvis uppfattningen om hur jag ”ska” eller förväntas vara, och jag tror att det resulterar i att jag visar omgivningen en mer äkta bild av hur jag är. Att dela en stund med någon man tycker om under cannabispåverkan lär nog kunna öppna en del dörrar, tankegångar och känslor som knappast framkallas av alkohol. Den där primitiva kåtheten som Kinky nämnde tror jag delvis får lämna plats för en djupare förståelse, eller åtminstone illusionen av en sådan :)

  #98640
  reaper
  Deltagare

  Jag har också upplevt det som att cannabis verkar föra människor samman på ett sätt som inte känns pressande och kravfyllt, oavsett kön. Att kunna umgås på ett mer mänskligt och nästan könslöst sätt, och kunna sitta väldigt nära en person, eller till och med visa ömhet på ett tydligt sätt utan att det på en gång tas för sexuell invit eller upplevs som onaturligt…det har jag bara upplevt några få gånger, och då alltid med cannabispåverkade människor. Den känsla av närhet som man kan få till de man är med, även när man egentligen inte känner dem, är något som helt enkelt saknas i de allra flesta andra situationer. Kan knappt föreställa mig hur trevligt och nära det måste bli att vara med den man älskar…Att man blir mer sig själv, i alla fall sitt bättre jag, det håller jag definitivt med om. Delvis försvinner ju de där automatiserade reaktionsmönstren och öppnar upp för ett ”nytt” beteende.

  Jag älskar det, så otroligt skönt att kunna vara med människor på ett friare och närmre sätt – skratta, vara löjlig, cool, inåtvänd, småflamsig, djupt filosofisk, nära, diskutera, vara tyst…helt enkelt människa… :love:

  (Till skillnad mot att få höra dreglande, ”intima” tillkännagivelser och monologer av mansvarelser som knappt kan stå upp, eller i de tidigare stadierna av fylla får ett odrägligt självförtroende, alternativt tycker synd om sig själva. Överdriver lite här, är ingen alkoholhatare men måste erkänna att jag inte trivs särskilt runt fulla män.)

  Cat

  #98641

  Jag har alltid ansett att weed gör det möjligt att lägga av sig alla påtvingade identiteter och connecta med alla sorters människor. Det är därför man kan röka och ha trevligt med folk som man annars antagligen inte skulle befatta sig med pga förutfattade meningar etc.

  Det är dock verkligen synd att inte fler flickor uppskattar konsten att blaza en feting då och då. Kan vara en riktig relationship-breaker det där.

  #98642
  reaper
  Deltagare

  Det är dock verkligen synd att inte fler flickor uppskattar konsten att blaza en feting då och då. Kan vara en riktig relationship-breaker det där.

  Håller med dig allså.

  #98643
  reaper
  Deltagare

  jo jag lär nog hålla med er, mycket skönare kontakt med andra människor….

  #98644
  Kinky Afro
  Deltagare

  Det är nog där skon klämmer i mitt fall också.

  Svårt att finna cannabis-älskande flickor i det här landet.
  Eftersom cannabis nu är ”my drug of choice” har man ju svårt att tolerera en flickvän som inte röker (eller ännu värre, att flickvännen inte tolererar att man själv röker).

  Men, det är en stor värld därute, och hittills har jag rökt på med flickor från: Danmark, Norge, Island, Finland, Tyskland, England, Wales, Irland, Skottland, Holland, Frankrike, Belgien, Schweiz, Österrike, Italien, Spanien, Portugal, Ungern, USA, Kanada, Australien, Nya Zealand, Mexico, Jamaica, Thailand, Angola och förvisso även Sverige.

  #98645
  sticky
  Deltagare

  @mnt wrote:

  Jag har ingen erfarenhet själv av alkohol, aldrig vart full eller ens i närheten av påverkad.

  o shit! snacka om självdiciplin. *respekt*
  har själv lovat att sluta med alcohol(be för mig!).

  #98646
  Atouk
  Deltagare

  @Kinky Afro wrote:

  Eftersom cannabis nu är ”my drug of choice” har man ju svårt att tolerera en flickvän som inte röker.

  Det där förstår jag inte, varför skulle det vara ett problem om hon är tolerant mot dig? CB kanske inte är hennes ”drug of choice”.

  #98647
  Kinky Afro
  Deltagare

  Jag ger dig rätt, att välja bort en kvinna man älskar pga av att hon inte röker cannabis vore fullständigt sinnessjukt.

  Jag vet inte vad jag tänkte på, kanske var jag stenad?

  #98648
  reaper
  Deltagare

  Jag är själv tjej så jag vet att det är svårt att hitta rökande tjejer…… dom har väll inte hittat rätt än…. :D Håller oxå med Kinky Afro om att det öppnar broar mellan könen. det finns inga HAN eller HON man bara ÄR. och så tycker jag att det skall va.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top