California Orange

 • Detta ämne har 2 deltagare och 4 svar.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4297
  Zap
  Deltagare

  är det nån som vet om den är väldigt ljuskrävande, har odlat den några ggr och den drar alltid iväg och blir väldigt hög med långa grenar och glest mellan noderna när jag satt dem i blom, andra sorter jag odlat har max blivit c:a 50-70% högre under blom men CO´n blir c:a 100-150% högre, det blir iofs rätt mycket och bra resultat men den tar så jäkla mycket plats, brukar sätta mina i blom vid 40-50cm och när de slutar växa är de c:a 80cm, CO´n är c:a 125-150cm

  #93493
  reaper
  Deltagare

  Jag satte mina i blom redan vid 30cm, på grund av att jag eventuellt skulle få utrymmesproblem. De två potenta honorna som blev kvar växte upp till ungefär 75cm (en har jag skördat, för jag misstänkte den höll på att bli en hermis). Den kvarvarande, som jag räknar med att skörda om drygt en vecka, verkar inte växa mer. Däremot växer blommorna.

  Den har alltså blivit 150% längre i blom. Jag har dock endast använt fluora 77-lysrör och LE-lampor. Så det kanske är så att den är ljuskrävande?

  Har inte toppat något, eftersom jag inte är riktigt insatt i det. Men kan notera att de blir väldigt många småbuds ända ner på de lägsta grenarna. Sen sitter det en majskolv i toppen.

  #93494
  Zap
  Deltagare

  har en 70w hps och ett 2×18 lysrör i blom, ska testa nästa under 400w hps, märkte på sticklingen jag tagit och toppat att undergrenarna växte ikapp toppskotten, annars har alltid toppen legat mycket högre

  #93495
  reaper
  Deltagare

  @Zap wrote:

  märkte på sticklingen jag tagit och toppat att undergrenarna växte ikapp toppskotten, annars har alltid toppen legat mycket högre

  Så har mina också växt. Undergrenarna växer fort och snett uppåt i början, så att plantan ser ut ungefär som en tratt från sidan. Det tror jag beror på genetiken hos strainen, för jag har sett någon bild på någon utländsk cannabis-site där de ser lika dana ut som små.
  Sedan växer sig toppen allt mer uppåt och kommer förbi i höjd.

  #93496
  reaper
  Deltagare

  Jag har exakt samma erfarenheter och eftersom den växer som den gör så lämpar sig Cali-O både för SCROG-liknande-odlings-metoder och för SOG.

  Olika Cali-O’s kanske är lite olika i hur dom växer, men sådära kompakt tycker jag inte att den verkar vara i jämfört mer indica dominerade strains. Ganska smala blad som då ger ett litet längre intryck så att säga, och det gillar jag för jag inbillar mig att ljuset penetrerar längre ner i bladverket då.

  Vad jag har hört skall Cali-O breda ut sig rejält den sista (och kanske näst sista) veckan, så skördar man tidigare så missar man ganska mycket av skörden.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top