Brända toppar – åtgärd???

 • Detta ämne har 2 deltagare och 4 svar.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2022
  reaper
  Deltagare

  Kom precis hem till mina plantor efter 10 dagar. Han som vattnat hade klarat jobbet hyfsat. Problemet är att plantorna växt mycket snabbare än väntat. Topparna på delar av vissa plantor var ca. 10 cm. direkt under lampan (400 watt hps). Dessa toppar och en del blad var brända, uppskattningsvis 10-15% av topparna. 😥

  Det jag undrar är vad jag ska göra med dessa toppar. Kommer dem att växa vidare ändå eller ska jag skära av de brända delarna. (Skadorna har uppkommit för en eller två dagar sen, så de är inte så stora).

  #74956
  trebloose
  Deltagare

  hmm, tror inte det spelar någon roll vad du gör, den kommer ju fortsätta växa. det kan inte skada om du tar väck det eftersom att plantan tar ju ändå inte upp någon näring eller så av döda växtdelar…

  #74957
  trebloose
  Deltagare

  inte för att jag vill sätta mig emot dig kega, men varför ska man ta bort bladen? växten har väl ingen nytt av döda växtdelar eller?

  #74958
  reaper
  Deltagare

  kraftigt skadade löv tar energi av plantan , lika bra att ta bort dem

  #74959
  reaper
  Deltagare

  Hur är det med brända blommor? Växer dem också vidare? Ska man skära bort de brända delarna av dem? Om en topp är helbränd, kan det bli samma effekt som när man toppar i veggfasen, att en ny gren/blomtopp växer till på sidan?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top