börjat odla diverse blommor & grönsaker

 • Detta ämne har 1 deltagare och 2 svar.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4403
  reaper
  Deltagare

  eftersom jag inte har möjlighet till at todla cbiz, trots ett försök som blev upptäckt mitt i veggningen så har jag o flickan min börjat ”öva upp våra gröna fingrar” genom att odla upp blomklint, oregano, gurka, smultron, pg. öga, penseér osv. m.m.

  ska bli kul att se om och hur lätt/svårt det är att få dem att växa. cbizen växte ju som bara den. RIP

  växterna kommer stå både i fönstret och ibland under några 15-24W LE.

  #94330
  reaper
  Deltagare

  @LURK wrote:

  eftersom … så har jag o flickan min börjat ”öva upp våra gröna fingrar” genom att odla upp blomklint, oregano, gurka, smultron, pg. öga, penseér osv. m.m.
  växterna kommer stå både i fönstret och ibland under några 15-24W LE.

  Kul initiativ ju. :)

  Men.. jag har fått för mig att gurka är en sån där känslig växt som vill ha kyla om natten och mkt ljus på dagen. Och smultron ger väl inte bär förrän något år efter utplantering?

  Oregano testar jag oxå just nu, men sköljde av jorden från rötterna och provar att ha den i en hydrobubblare. Än så länge verkar den inte vantrivas faktiskt. Sympatisk ört. 😉

  Prova basilika oxå, den växer på fint nu när våren börjat komma. Ge den mkt jord, bra ljus och dagligt vatten (glöm ej avrinningsfat och/eller lecakulor i botten på krukan) så har du snart en liten buske att klippa av.

  #94331
  reaper
  Deltagare

  radix: du har säkert rätt med gurkan o smultronen osv. men övning ger färdighet, som sedan kan användas på ett förhoppnigsvis bra sätt.

  dör dom så prövar jag på ett nytt sätt och olika sorter osv.

  jag är ju som sagt Extremnybörjare så minsta lilla sak som ploppar upp blir jag glad över. sen hoppas man ju bara att man lär sig ta hand om dom på rätt sätt och så.

  jo plocksallat är på g oxå. ska nog ta o köpa på mig lite ärtor o rädisor o annat.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top