”Blek” planta?

 • Detta ämne har 4 deltagare och 8 svar.
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30944
  Jultomten
  Deltagare

  -Utrymmet-

  * tillräckligt stort
  * 18-25°c
  * Fläkt riktad mot plantan? Japps

  -Belysning-

  * 150w HPS samt några LE på kanske 30w.
  * Avstånd mellan lampa och planta: ca 40cm till HPS, 5cm till LE

  – Om plantan –

  * Femaleseeds ICE
  * Ålder: 2,5v
  * Är den i vegg eller blom? Vegg
  * Storlek på plantan: 7cm hög lika bred
  * Storlek på krukan: 10l

  – Vattning och Näring –

  * Hur ofta och hur mycket du vattnar: autobevattningen har gett lite för mycket, kring 200 varannan dag men detta är nu åtgärdat.
  * Är jorden torr eller blöt just nu? Fuktig.
  * Typ av Näring: inget än.
  * Hur ofta och hur mycket näring: inget än.

  Nåja, nu till problemet: plantan ser ”blek” ut, den är väldigt ljus i färgen och bladen är närmast limegula längst in mot stammen. like so: http://img227.imageshack.us/my.php?image=sjuknx6.jpg

  I övrigt verkar den må ganska bra men växer lite långsamt, kan problemet bero på överbevattning?

  #360276
  PinkHaze
  Deltagare

  Ser ut som om det är dags för första näringsdosen!

  N ger grönare färg..

  -ph

  #360277
  Jultomten
  Deltagare

  japps, då var det näring i jorden, man får se om den repar sig.. Tycker dock inte att den borde sugit i sig all grundnäring än :/ men den kanske har vattnats ur. Aja, återkommer väl om det inte bättrar sig :)

  #360278
  reaper
  Deltagare

  Ska man inte sätta in näring så sent?

  Hade tänkt o göra detta efter 1 vecka max… så fort planterna fått lite massa

  #360279
  Jultomten
  Deltagare

  Saken är den att plantan inte hade mycket massa efter första veckan, växer j ä t t e s e g t. Mina Shiva Shanti II kommer att växa om ICE-plantan på en vecka till :/ men redan efter de få timmar som gått sedan jag tillsatte näring har ICE:n börjat räta upp bladen (sjukt snabbt men så är det ivf) får se om den fått sig någon färg på några dagar..

  #360280
  Jultomten
  Deltagare

  Den verkar inte få någon mer färg i de gulare partierna men i övrigt verkar den må bra, körde på ganska hårt med näringen i Fredags och nu får den även en mindre dos med autobevattningen var tredje dag.

  så, tror ni att det bara är näringen eller är måhända luftfuktigheten för liten också?

  #360281
  PinkHaze
  Deltagare

  När jag kollar i denna tråden:
  http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=11688

  så ser det ut som nån slags brist på näring, det kan bero på PH-obalans eller något annat.

  Tycker det låter som lite mkt näring – CB gillar att sakta introduceras för näring i början (enl mina erfarenheter o vad jag läst på forum).

  Lycka till.
  -ph

  #360282
  Selk
  Deltagare

  Troligen har den fått för mycket vatten. Den kommer att hämta sig om du vattnar lite mindre. Blad som ändrat färg blir tyvärr sällan gröna igen, men den kommer att få nya blad som är mörkgröna om allt är som det ska!

  Enligt min åsikt är det inte så bra att sätta plantan 10 liters kruka så tidigt. Det blir mycket jord som inte rötterna är i från början och den jorden torkar upp långsammare (eftersom det inte finns några rötter som dricker upp vattnet). Det är bättre att plantera om några gånger på vägen när rötterna kommit ut till kanten på krukan. Lägg också några centimeter lecakulor på botten (om du inte redan gjort det), det gör att det blir en del syre inne i krukan.

  Är jorden ute vid krukan riktigt genomsur och inte vill torka upp kan det vara nödvändigt att plantera om för att få bort den blöta jorden…

  #360283
  Jultomten
  Deltagare

  Som det är nu torkar jorden upp bra och den vattnas inte alls särskilt mycket men regelbundet (ca 250-300ml för hela krukan var tredje dag), jorden är visserligen lite fuktig längre ner i krukan men den känns porös och fin ändå. Jag vet att jag borde börjat med mindre krukor men min setup tillät inte det riktigt :/ skum utformning vill jag lova. Förövrigt är näringen jag använder ganska klen så jag måste använda en hel del av den.. NPK värdena kan man typ räkna på ena handens fingrar. Får kanske ta och inhandla en PH mätare men jag tycker att det är konstigt att det blir såhär då jag odlat med samma jord och samma vatten förut med friska och mörkgröna plantor.. För övrig ser mina två Shiva Shanti II gröna och fina ut och de står i samma kruka för närvarande. 🙄

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top