Binda ned plantorna – I vilket stadie?

 • Detta ämne har 1 deltagare och 1 svar.
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2915
  reaper
  Deltagare

  Nu förhåller det sig som så att jag har ett par långa och ståtliga damer i min garderob som har blommat i 2,5 veckor. Dessvärre är garderoben inte särskilt hög och jag kan inte höja lampan mer än ca 40cm… Tror ni de kommer att växa nämnvärt mycket mer under tiden som är kvar – på höjden, alltså? Jag vill minnas att de inte växer så fasansfullt mycket på höjden under de sista veckorna i blom.

  I annat fall återstår inget annat än att binda ned dem, men hur långt fram i utvecklingen kan man göra det? Jag har aldrig tillämpat metoden, men jag har hört att plantan utvecklar en ny topp… Kommer jag förlora något i kvalitet eller kvantitet om jag låt säga binder ned dem efter 3 veckor i blom?

  #81921

  Plantorna växer på höjden minst 4 veckor in i blom, beroende på om det är en sativa eller indica. Binda ner dem kan du göra i princip när du känner för det. Det som kommer hända när du binder ner är att flera buds kommer att hamna på samma höjd som toppskottet och plantan kommer då att feta till alla dessa ganska likvärdigt. Du får inget kollosalt toppskott, men du kommer att få flera stora buds. Kvaliteten på rökat blir det väl ingen direkt skillnad på, men man brukar definitivt öka skörden genom att binda ner.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top