Avlyssning.

 • Detta ämne har 3 deltagare och 14 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4148
  reaper
  Deltagare

  Bara så att ni vet så avlyssnar polisen för minsta lilla.
  Gå inte på allt jävla bullshit ni läser om att de inte får avlyssna om inte bevis finns osv..bara skitsnack, min polare blev bustad och de hade avlyssnat honom i ett halvår eller nåt.
  Anledning; Han hade varit i ett slagsmål och snubben som han slogs med hade antytt i ett förhör att han var en ”knarkarjävel”. Sedan så fick han en avlyssning på sej, och blev till slut gripen när han skulle ringa sin kran.
  Inte sweet.

  #92584
  reaper
  Deltagare

  För att kunna få tillstånd till avlyssning krävs misstanke om grovt brott eller ett brott som kan ge minst sex månader.

  Iom att den officiella straffsatsen för narkotikabrott är 6 månaders fängelse KAN polisen alltså avlyssna vid misstanke om t.ex. småskalig langning.

  Jag tror dock inte att det är något som utnyttjas särskilt ofta, då det är väldigt resurskrävande/dyrt och troligen hellre används till exempelvis grövre smugglingsnätverk.

  #92585
  reaper
  Deltagare

  Jag läste att förra året blev 14 (!) st avlyssnade i Sverige…inte många alls.

  #92586
  reaper
  Deltagare

  Jag tror inte heller att särskilt många blir avlyssnade på riktigt, jag hörde en siffra från en kille som jobbar på telia att de utförde 72st. buggningar 2002. Dessutom var det som Pootgirl var inne på, runt 15 personer som dessa buggningar var riktade mot.
  Polisen påstår antagligen ganska ofta att de avlyssnat din telefon, för att se din reaktion, nervös eller inte nervös respons.
  Så ta det lugnt och erkänn inget om du inte fått en buggning av den egna telefonen uppspelad för dig!

  #92587
  reaper
  Deltagare

  Att polisen i ett förhör säger att de vet allt eftersom de avlyssnat din telefon är, som Kivi sa, mycket vanligt. Riktigt är också att det är ytterst få som verkligen blivit avlyssnade, även fast det på senaste tiden kommit fram att antalet ökat och att orsakerna blivit mindre allvarliga. Förhörsledarna (speciellt när de misstänkta är unga) har en jävla massa fula knep de kan ta till för att göra den misstänkte nervös och därmed erkänna eller försäga sig.

  Tänker man efter lite kring dethär med telefonavlyssning, inser man dock att det är en väldigt osmidig metod. Någon måste ju trots allt sitta och lysstna på ALLA samtal man ringt och tagit emot.

  #92588
  reaper
  Deltagare

  Jao de skrämms nog en hel del, sedan så är det skillnad på rättslig avlyssning som sker i förundersökning vid misstanke till brott och den hemliga avlyssning som säpo gör mot tex politiska aktivister.
  Det är som nämnt väldigt resurskrävande och även dyrt att avlyssna telefoner, då speciellt mobiltelefoner enligt uppgift, då de ”roamar” mellan olika mobilmaster och när det avlyssnas så ska det liksom skickas på en separat länk till polisen, och det är den delen som kostar..

  #92589
  reaper
  Deltagare

  Radix,

  Jag tror mig veta att det krävs misstanke om brott med minst två års påföljd för att få ansöka om tillstånd för avlyssning, inte sex månader.

  God Helg!

  #92590
  reaper
  Deltagare

  Det stämmer det. Två år är det som gäller för avlyssning. Sex månader är för teleövervakning, vilket bara innebär att man kollar vad telefonen använts till, inte att man lyssnar.

  #92591
  reaper
  Deltagare

  Det är rätt många brott som har 2 års fängelse på straffskalan dock.

  #92592
  Raoul
  Deltagare

  När det gäller avlyssning både av telefon och nätverk sitter jag inne på en del info om ni är intresserade men vill inte lämna ut något större här eftersom polisen antagligen läser dessa trådar.

  Kort sagt avlyssnas det mer än vad ni tror, dock används inte avlyssningarna i rättegång utan snarare för att ta personen i fråga på plats när han begår ”brottet”. De flesta inser aldrig att de ens varit avlyssnade. Fula grisar, fula knep.

  #92593
  reaper
  Deltagare

  Sen när behöver polisen tillstånd för att genomföra något? Idag, med tanke på knarkhärvan i Malmö så blev polisen frikända för att ha provocerat fram brott. Förvisso var det herion det handlade om och inte brass men ändå.

  Jag säger inte att polisen är ute efter snubbar som röker en feting någon gång i månaden och softar. När jag var mindre var jag med i endel suspekta vänsterorganisationer och där är jag 100% säker på att de använde sig av avlyssning, både i lokalen vi disponerade och några personerns telefoner. Säpo lever sitt eget liv inom staten och det skulle inte förvåna mig om knarkspan gör det med. Nu handlar detta förvisso inte om politik utan om cannabis.

  Tro inte på att polisen måste ha tillstånd till allt de gör, om de använder olagliga metoder kommer de _aldrig_ bli straffade för det heller. Ni som har haft kontakt med sheriffen angående dödsknarket cannabis, är ni säkra på att de inte har avlyssnat era telefoner?

  10% av Sveriges vuxna befolkning fanns under Säpos akter kring sammhällsomstörtande verksamhet(du kunde ha gått på någon miljömöte och bli klassad som plogbill). Det finns ALL anledning att tro att Stasi-verksamheten även finns i knarkroteln.

  #92594
  reaper
  Deltagare

  Jag vet flera som åkt dit p.g.a. avlyssning och det har knappast handlat om brott som kan ge två års fängelse. Deras straff har hamnat på ca 6 mån.

  #92595
  ashtray
  Deltagare
  jens wrote:
  Jag vet flera som åkt dit p.g.a. avlyssning och det har knappast handlat om brott som kan ge två års fängelse. Deras straff har hamnat på ca 6 mån.

  Dom fick 6 månader. Men är det inte så att det dom blev fällda för kan man få 2 år för?

  #92596
  reaper
  Deltagare

  Narkotikabrott har fängelse i 2 år på straffskalan.

  #92597
  reaper
  Deltagare

  ashtray och sattlaman: Jo, så är det ju. Jag skulle tänkt en stund till innan jag postade inlägget.

  Men i praktiken betyder väl detta att gränserna för när polisen får avlyssna är jäkligt luddiga. De kan ju avlyssna vem som helst och hävda att det finns anledning till misstanke om någon skulle ifrågasätta metoden.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top