Att kurera länge

 • Detta ämne har 5 deltagare och 9 svar.
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30736
  stonk
  Deltagare

  Har läst om folk som kurerar sina buds väldigt länge, ändå uppemot 9 månader och kanske mer också. Det jag undrar över är hur en sådan kurering går till. Fortsätter man att öppna burken lite nu och då? Eller är det själva ”slutförvaringen” man gör så lång? Hur ofta borde man öpnna burken (om alls)?

  Ifall ni har egna erfarenheter av långa kureringar så skriv gärna hur ni gjorde och hur pass det påverkade smak, lukt osv.

  mvh

  Stonk

  #358425
  reaper
  Deltagare

  Antar att man känner på det och när det börjar bli tillräckligt torrt så slutar man torkprocessen… Har hört om folk som lägger in lite halvfuktiga saker för att återfukta budsen och kanske tillföra lite arom å smak. Som tex att lägga in citronskal… Annars lagrar man ju budsen så länge man vill… lenare desto längre man lagrar/kurerar inom vissa ramar…

  #358426
  EvilGanja
  Deltagare

  Kurerar gör man under ett par veckor och sedan när de torkat tillräckligt så lagrar man dem. Ju längre lagrat destå godare smak(om de inte torkat ut för mycket). Känner man hö-lukt när man öppnar burken är det bara att vänta lite till… :)

  #358427
  stonk
  Deltagare

  Okej, och under denna förvaring är det att inte öppna burken som gäller eller?

  #358428
  EvilGanja
  Deltagare

  @stonk wrote:

  Okej, och under denna förvaring är det att inte öppna burken som gäller eller?

  Någon gång i bland. Man vill inte att gräset ska torka ut för mycket.

  #358429
  stonk
  Deltagare

  Okej, då har jag koll på läget tror jag, tack för hjälpen. :)

  #358430
  Trestor
  Deltagare

  Men någon gång ibland innebär alltså varannan månad om man långtidsförvarar. Öppna inte en gång i veckan för då pajjar du! Förvarar man mycket som man långsamt använder upp, så ta en burk i taget, håll inte på och plocka i flera samtidigt.

  #358431
  stonk
  Deltagare

  Tack och bock Trestor, misstänkte att det var något sådant som menades. :hemp:

  #358432
  GipZy
  Deltagare

  detta lät intressant, kanske att man kan slänga in några gram, kanske ca 10-20 gram och tästa på en långtidsförvaring med någon fuktare i burken som kan ge någon mysig arom också, citronskal kan nog ge god smak tror jag :)

  #358433
  reaper
  Deltagare

  Detta påminner en hel del om hur man långtidslagrar fina cigarrer. Man kanske skulle testa att slänga in några buds i en humidor (cigarr-låda avsedd för lagring, med inbyggd luftfuktare) ett tag och se hur resultatet blir. Kanske smakar bättre och bättre för varje år, precis som cigarrer.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top