att gå gå ut med sitt cannabisbruk eller inte?

 • Detta ämne har 7 deltagare och 14 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21352
  reaper
  Deltagare

  Antag (rent hypotetiskt, om du kan tänka så abstrakt) att du är en helt vanlig person i den bemärkelsen att du sköter dina studier, har relativt vanliga intresen, tar hand om din familj och är relativt omtyckt av din omgivning. Dock händer det några gånger i månaden att du unnar dig en joint.

  Själv tänker jag att man i en sådan situation bör vara så öppen som möjligt gentemot vänner och bekanta som inte spliffar med sitt cannabisintresse. Motpoler behövs till propagandaapparatens påståenden i stil med att flummare är apatiska, introverta och på väg in i en spiral av alla möjliga drogmissbruk med övrig kriminalitet i kölvattnet. Är det inte bäst för alla om så många människor som möjligt i resten av sitt liv när cannabis diskuteras kan säga att ”jag känner/kände en kille som rökte på en hel del och han verkade inte ta någon skada av det”. Kommer det att göra skillnad på sikt, om tillräckligt många av oss ger omvärlden BRA EXEMPEL pa thckonsumenter. Vad tycker ni, naivt eller effektivt..

  #266619
  A-dam
  Deltagare

  Absolut skall du kliva ur garderoben. Hoppa över arbetsgivaren än så länge ;-). Alla mina vänner vet att jag röker och jag sprider effektivt mitt lilla budskap. Min mor besparar jag den hemska hemligheten men det kanske ni har förståelse för, det finns inget där att övertyga 😆 .

  #266620
  db
  Deltagare

  Mycket effektivt, och huvudorsaken till en framtida liberalisering, så som i England. Jag gör likadant och alla är så toleranta så. Förvånansvärt många visar sig när ämnet kommer på tal också ha rökt själva åtminstone någon gång.

  #266621
  Fr
  Deltagare

  Jag tycker det är vår plikt att göra detta, iaf till vänner och bekanta.

  #266622
  reaper
  Deltagare

  Desto mer vi som röker lyckas avdramatisera rökandet genom att berätta för människor i vår omgivning, desto bättre. Folk är ju tyvärr rätt inskränkta, men det är inget som inte går att ändra på.

  Sprid budskapet! 😉

  #266623
  reaper
  Deltagare

  tror nog att ALLA i min omgivning vet att ja röker :P alltså då menar ja verkligen alla ja kan komma å tänka på nu, föräldrar, släktingar, vänner och bekanta. men inte pga att jag gått å sagt de till dom utan pga att ja e ett riktigt klantarsel :) å ja tror faktiskt jag har lyckats sprida budskapet riktigt bra=) först å främst genom att diskutera me folk. finns inget bättre :) nu när ja tänker efter så har ja nog satt en å annan människa i ”skiten” 😈

  #266624
  e2npau
  Deltagare

  Jag har jobb (inkl tjänstebil) och familj. Unnar mig en joppe ett någon gång i månaden, oftare än så klarar jag inte av att kombinera övriga livet med cannabis utan att göra avkall på någon annan viktigare syssla.

  Jag undviker så långt det är möjligt att diskutera cannabis överhuvudtaget. Jag kan inte hålla käften stängd och vara en god svensk – ”Jaaa , knark är ju för hemskt”. Vilket oundvikligen leder till att man blir klassad som inkompetent knarkare som snarast borde spärras in på sluten anstalt.

  Jag har gett upp och varken diskuterar cannabis i allmänhet eller mitt eget bruk i synnerhet med min omgivning. Det har sagts tidigare och är fortfarande sant: Sverige är drogupplysningens nordkorea. Jag är inte beredd att köpslå med mitt eget liv, som jag trots allt trivs rätt så bra med, för att ändra på detta.

  Tråkigt, men sant .. Skrämsel- och propagandapolitiken fungerar.

  /N

  #266625
  anybodysmoker
  Deltagare

  ^ njae, du röker ju ;). Dock så är du rädd att gå ut med ditt bruk så du måste ”smyga”.. Detta leder ju till att många som inte hunnit skaffa sig allt du har blir mer instängda. Så propgandan förstör mer.. :(

  #266626
  reaper
  Deltagare

  Jag har blivit mer och mer öppen med det i och med att jag helt avdramatiserat det. För mig känns inte cannabis det minsta främmande längre, och dessutom har man ju alla argument på sin sida så debatter avskräcker inte. Släkt och arbetskamrater däremot lämnar jag utanför. Släkten skulle bara bli orolig, och arbetskamraterna skulle säkert vilja ”hjälpa” mig och påtala mitt ”missbruk” för chefen.

  #266627
  reaper
  Deltagare

  De flesta av mina vänner vet om att jag röker, alla hanterar det dessutom bra. Vi brukar iofs aldrig prata om cannabis och jag tar aldrig upp det som ämne heller. Några barndomsvänner vet dock inte om att jag röker, tänker inte ”komma ur garderoben” om de inte frågar mig rakt ut. Men givetvist skulle jag inte berätta detta för vissa klasskompisar, släkt och föräldrar. Man vet ju trots allt inte vilka som kommer att leka poliser eller socialtanter.

  #266628
  reaper
  Deltagare

  alla jag känner vet att jag röker…. och säkert fler

  det har inte påverkat mig på nått sätt :) ingen bryr sig

  #266629
  reaper
  Deltagare

  @bom wrote:

  alla jag känner vet att jag röker…. och säkert fler

  det har inte påverkat mig på nått sätt :) ingen bryr sig

  Precis likadant för mig, bara det att folk ständigt försöker sätta dit mig 😥

  Hahahaha dom lyckas aldrig 😈

  #266630
  reaper
  Deltagare

  Det är en svår balansgång, man bör nog ha legat i sked med sin chef innan man kan säga till honom/henne att man gärna tar en joint, absolut. Men gentemot alla människor som inte kan ge en sparken eller liknande förespråkar jag som sagt att man ska vara så öppen och rak som möjligt med sitt cannabisbruk. De två största fördelarna med denna attityd är:

  1. För ickerökaren som får veta att du flummar blir detta i praktiken inget annat än ett argument för en legalisering (på sikt). Om du tar en joint ibland och i övrigt sköter dig exemplariskt kanske vederbörande har lite lättare att se felaktigheterna i att ditt bruk är en kriminell gärning.

  2. Då och då får du ta dig en jolle med någon du annars kanske aldrig rökt med..

  Visst är Sverige drogpolitikens nordkorea och propagandaapparaten kommer knappast att ta några initativ till att slakta den heliga ko som i folkmun kallas svensk narkotikapolitik. Den måste ruttna inifrån genom att tillräckligt många ser igenom överdrifterna/osanningarna. Detta underlättas av att medelsvensson får träffa människor (de helst känner) som är skötsamma, konventionella men som blejzar lite då och då.

  #266631
  reaper
  Deltagare

  Alla mina vänner vet att jag röker. Många av dom röker dock själva så det gör ju saken lite lättare. Men jag bestämde mig för något år sedan at vara öppen med det. Visserligen pejlar man läget först så att man inte öppnar dörren för som springer till farbror blå. Klev ut ur garderoben efter det att jag efter ett arbete om majja på komvux blivit så påläst att jag kände mig trygg i diskussioner när helst någon öppnade för en. Det är otroligt skönt att slippa smyga med det.. fast lite förisktig får man ju ändp vra..som sagt jag väljer vilka jag berättar för. Det känner man ganska snabbt vilka man kan repsektive inte kan prata till..

  #266632
  Ganjasmurfen
  Deltagare

  Många vet att jag röker, men det är på grund av att jag gjort det när dom är här.

  Varför ska du basunera med att du röker?
  Du berätta väll inte för någon att du dricker, samma sak enligt mig.

  Låt tiden ha sin gång.

  -Smurfen

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top