Är ROOT!T Propagation Kit Bra?

 • Detta ämne har 3 deltagare och 5 svar.
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #58742
  Lazaruslong
  Deltagare

  Hej,
  Jag har oftast satt mina sticklingar och nån gång frön i jord, funkar oftast bra om jorden inte är för fet eller packad. Men det är segt ibland och min strain är lite träig. Problemet är bortsett från tiden/osäkerheten med sticklingen, att jag odlar i kokos som är väldigt lätt och plantan får ingen stadga utan plugg.
  Jag har provat stenull, grodan, som många vänner får perfekta resultat med men inte jag och dom är skrymmande för mig med en liten nursery. Torvbriketter dödade allt. Jag fick en svamp-plugg av en vän och jag hade rötter på en vecka.
  Jag har just fått hem det här rootit ”växthuset” och undrar om någon här har provat det och vad ni tycker. Jag tänker prova och jämföra mot stenull här i tråden men en liten presentation först.

  Jag betalade ca 130 för det men det finns billigare utan tak. Medium är nån slags svamp och det finns refill. Taket har luftöppning och 2 påsar för sticklingar medföljer: Rothormon och näringslösning. Rothormon gillar inte jag men tänkte följa schemat för övrigt skott o frö.
  Kanske detta redan diskuteras men jag är ju gammal & Lat så låt mig veta eller följ med.
  Må Mer!

  #612707
  fritzarn
  Deltagare

  Lazaruslong: kloner igen :D
  Jodå, jag har provat dessa i olika omgångar o med både frö o sticklingar.
  Börjar med det positiva då. Frö grodda mellan papper tar sig jättefint i dessa. Tycker de håller fukten bra o jag känner rätt bra om dom ska dushas lite.

  Det som funkat mindre bra då: Mina sticklingar blev ju efter drygt 2 veckor i root it plugg o rottit gel omflyttade till mina byggen jag gjorde efter din tråd :clap:
  När jag försiktigt tog isär pluggen fanns det inte en antydan till att rota sig!

  Nu har några rotat o de flesta visar tecken på att rota sig
  Bubblartipset= Kanon! :clap:

  Peace

  #612708
  Lazaruslong
  Deltagare

  Jag har kanske satt 10 frön på 8 år, man vet aldrig 100 vad det blir och jag har aldrig provat någon sort jag tyckt är bättre i längden, annorlunda, nice, ja men inte bättre.
  Jag fick ju en rootit plugg jag provade och rötter syntes efter 7 dagar. Det säger inte nåt egentligen, kanske tar 3v med nästa, så jag tänkte testa några fler. Frön tror jag dom är utmärkta till istället för torv som jag inte gillar. Papper är nog överflödigt med dom här, eller grodor. När det gäller sticklingar är det viktigt att pluggen sluter tätt runt stammen. Ska ta några sticklingar och dokumentera dom här.

  #612709
  SourKush
  Deltagare

  Hej jag kör själv med rootit med riktigt bra resultalt får rötter snabbt och som fritzarn sa så håller dem fukt bra :) pz

  #612710
  Lazaruslong
  Deltagare

  Hej,
  Här kommer första testen, 6 sticklingar från Klonen som blev flata! :rofl: och 2 (närmast) från Mamma. Ni ser förutom RooT!T pluggarna mina vanliga braha grejer, köttlådan har bra profil i botten och toppen är en druvkartong som jag skurit ut ett takfönster i. First feed blandat i 2l vatten enl instruktion. Root gel följde oxo med men jag hoppar den, tror hormoner spökar med min pheno.

  Som ni ser har jag root!t, grodan och bubblaren. Dom 2 senare är några dagar redan. Pumpen gav inga bubblor nån dag dom dog nästan, nackdelen med 0 medium. Det som oroar mig är att hålet i pluggen inte sluter tätt upptill. Ni får se oavsett hur det går. Har en ny supergrej men det blir i Lazarus Praktiska Tips & Tänk.

  Grow Great Magic

  #612711
  Lazaruslong
  Deltagare

  Hej,

  Jag är inte nöjd just nu, det har gått 17 dagar och ser bara nån enstaka rot på några, lite lång tid tycker jag. Jag vet att jag har haft svampen för blöt i början. 6 av sticklingarna var från Flätan och stod i ett glas vatten 2 dygn men 2 var direkt från mamma men visar inget idag. Stenullen går ännu sämre och i bubblaren la pumpen av.
  Samma dag satte jag 4a små i en liten kruka med vanlig blomjord och dom har alla rötter och klarar sig själva nu.
  Jag har alltid satt i jord och det tar olika tid vet jag men det funkar 8/10, det här är mitt första riktiga försök med pluggar. Jag har följt instruktionerna och deras näring för sticklingar men inte rothormonet.
  Jag provade rothormon en gång för många år sedan och tyckte att, om det hände något, så verkades phenos ändras med. Tänkte prova den som följer med och som dom rekommenderar. 2 pluggar med deras Rooting Gel. Datum på bilderna. De flesta kommer att klara sig men en plastmugg med jord funkar bättre, hittills, för mig.

  Möjligt att allt exploderar nu, jag får se.

  Ha det så gott.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top