Är det ngt fel på mina mazarer?

 • Detta ämne har 1 deltagare och 2 svar.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31099
  reaper
  Deltagare

  Har precis startat en odling med autopots, cocosbounce som medium, mazarsticklingar och hesis completta näringspaket för cocos.

  Jag odlar i ett odlingstält (120X120) som i sin tur står inne i en garderob, bra ventilation med direkt utsug.. Belysning består av en grolux 400 W i cooltube som till blomningen ska kompletteras med ytterligare en!

  Tycker dock att tillväxten varit sämre än förväntat och att plantorna ser lite för bleka/gula ut? Efter två veckor i tältet har de växt från 5 cm till mellan 12och 20 cm. Det är ganska tätt mellan anoderna, men de små liven ser fortfarande ganska späda ut, och de nya löven är lite gula (helt gula i det värsta fallet!) Kan de ha fått sig en näringsöverdos? Jag blandade
  cocosbouncen med fullstark näringslösning och fyllde även tanken enligt hesis cocoschema, Sedan slog det mig att de späda plantorna knappast dricker särskilt mycket och att avdunstningen kanske leder till ökad saltkoncentration i krukan? Har nu för 36 timmar sedan sköljt ur plantorna (men vanligt ej ph-justerat vatten) och de verkar faktiskt må lite bättre. Har sänkt Ec´t i tanken från 1,5 till 1,3 och sänkt ph från 6 – 5,2 då många här verkar ense om att 5,2 är det idealiska ph-värdet? Har dock också hört att cocos är ph buffrat till ett ph på 6? Varför? när jag tidigare mätte ph direkt under krukan (i autopottens fat) hade jag tidigare ett ph på 6,5, trots att jag hade ph 6 i tanken! Kan min cocos vara dåligt buffrad? Jag hade på faten även ett högre ec värde än i tanken – varför jag valde att flusha och sänka ph värdet

  Temperaturen är under mörkerperioden ca 25 C och 28-29 när lampan är på.. Vilket avstånd rekomenderar ni? har nu ca en meters avstånd av rädsla för att bränna topparna.. är det för långt? beror de gulnande toppskotten i själva verket på ljusbrist?

  Ursäkta om det blev lite svamligt. men tror ändå att jag fått med det mesta.

  Tacksam för svar, tips och allmänna tankar kring min setup /MrNice

  #361725
  reaper
  Deltagare

  sänk ec till 0.8
  höj pH till 5.7-6.0
  sänk lampan till 30 cm…

  #361726
  reaper
  Deltagare

  Tack för ditt svar!

  Har redan sänkt ec till 1,1 och sänkt lampan till ca 50cm och justerat ph till 5,7, vilket gav ett nästan omedelbart resultat! kom just hem från landet, och på bara 36 h har de blivit grönare och vuxit betydligt snabbare än tidigare!

  Tycker du att jag ska sänka ec ytterligare? Jag ska sänka lampan lite till då de verkade gilla den förra sänkningen!

  Men vad det gäller ph och cocos är jag forfarande konfunderad..

  Har hittat två diagram i en odlingsbok som visar hur mycket MJ tar upp av olika näringsämnen vid olika ph i jord respektive hydro.. I Jord tycks ett ph på mellan 6,0 och 7,0 ge ett bra upptag för samtliga näringsämnen, men i hydro tycks det bäst att ligga på mellan 5,2 och 5,5, siffror som jag även hört som det verkar rutinerade odlare här hänvisa till! Räknas inte cocos som hydro? Och varför är de prebuffed till 6,0? Den Hesi-näring jag kör med är ju visserligen anpassad till kokos, och kanske kompenserar för att till exempel phospor och magnesium tas upp dåligt vid ett ph på 6,0? men borde det inte istället succesivt byggas upp ett överskott av dessa ämnen med höjt ec i cocoset som konsekvens?

  Jag behöver helt enkelt veta mer om att odla i cocos.. Om du eller någon annan har några svar dessa funderingar är jag enormt tacksam!

  Vänliga hälsningar /MrNice

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top