Allt fler rapporter varnar för cannabisbruk !

 • Detta ämne har 1 deltagare och 1 svar.
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4155
  reaper
  Deltagare

  Blir så arg när jag läser den här skiiten hälften av det dom skrivit är ju lögn.

  http://www.drugnews.nu/nyhet.asp?id=1946

  ”Ganska intressant konferens, men fokuserade för mycket på vetenskap och biologi och för lite på policyfrågor”, sade Quickenborne (bild), som sitter i belgiska senaten för liberala flamländska partiet VLD, efteråt till Drugnews.

  Han har skrivit under ett upprop om att FN:s narkotikakonventioner bör liberaliseras. Han tycker att – trots en hel dag tagit del av forskarnas varningar – faror med cannabis överdrivs.
  ”Hjälp dem som får problem med drogen och erbjud ungdomar prevention. Men vuxna som röker marijuana då och då måste få göra det utan att jagas av polis. Jag gör det själv ibland, det stimulerar sexuallivet, tycker jag”, sade Vincent van Quickenborne och fnissade. :D

  #92638
  MrY
  Deltagare

  Jamen de är för patetiska. Klart att våra skattepengar går till att arrangera antidrogkonferenser. Alla andra sådana på EU-nivå har en helt annan agenda. De söker istället att legalisera cannabis och minimera drogernas och drogbekämpningens avigsidor.

  Som vanligt kan de inte presentera några studier, sitt tal till trots.

  Quote:
  risk för ångest, depression, psykotiska symtom, försämrat minne och uppmärksamhet, ökad olycksbenägenhet och trafikfarlighet.

  Ja alla psykoaktiva substanser, framför allt alkohol ger samma risker. Man bör undvika att köra bil när man är berusad, det är vi väl överens om. Närminnet kan försämras, men då bara under själva ruset.

  Quote:
  Barn till mödrar som rökt cannabis under graviditeten har ofta lägre födelsevikt, unga rökare är särskilt sårbara och kan mogna långsammare.

  De mammor som den bakomliggande studien bygger på, var alla trubbel-flickor som hade kontakt med socialen. Inte en representativ grupp mao. Ingen har kollat födselvikten på normala cannabisanvändares barn.

  Quote:
  Kroniska effekter efter längre dagligt missbruk är mer osäkra, men fysiska skador i andningsvägar (som av tobak), försämrade tankefunktioner och beroendeutveckling är konstaterat.

  Beroendeutvecklingen kan verkligen inte konstateras. I alla fall inget fysiskt beroende. Att det är farligt att inandas brandrök är det enda argumentet som är relevant. Men som tur är kan man ju vaporisera röken istället.

  Quote:
  Professor Peter Allebeck (bild) beskrev – med hänvisning till en studie med 50 000 unga mönstrande som senare följts under flera år – hur risk för schizofreni ökar betydligt bland cannabisrökare.

  Alltså det går inte att dra sådana slutsatser. Av de 50 000 mönstrande 17-åringarna fann man att de som rökte mycket braj fick fler psykiska problem efter en tid. De som röker braj när de är 17 är ofta problempojkar. Att de sedan är något överrepresenterade bland psykiskt sjuka är knappast förvånande. Mer seriöst hade det varit att följa både flickor och pojkar. Men ffa att göra en rensning av de som hade sociala problem innan de mönstrade.

  Quote:
  I en avslutande diskussion tog minnesforskaren Henk Rigter från Holland tag i tråden och menade att den av många kritiserade tillåtande linjen (med ex coffeeshop-systemet) i hans hemland lett till att mindre en procent där blir beroende.
  ”Tyvärr är min son en av dem som är fastnat”, sade han något motsägelsefullt.

  Det är väl inte motsägelsefullt för att hans son röker gräs? Faktum är att färre fastnar i tunga droger i Holland än i övriga europa. Holland är det enda landet som fört en liberal narkotikapolitik en längre tid och därför kan man lära sig väldigt mycket av dem.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top