akut hjälp!

 • Detta ämne har 1 deltagare och 3 svar.
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9197
  reaper
  Deltagare

  är inne på min första odling och mitt tredje problem……allting såg finfint ut för ett dygn sedan, men när jag kom hem i eftermiddags slokade plantorna ganska krafftigt….har vattnat ganska friskt på sistone men insåg detta för någon dag sedan och chilat med det……konstigt om detta symptom visar sig nu?

  kännde i jorden nu och den var ganska torr….setupen består annars av en 400w hps 2 18w lysrör varav ett kallvitt, fyra 30cm plantor och två bordsfläktar….

  befarar att det kan vara överbevattning, vad gör man bäst då?
  har kört ner lite pinnar jorden för att få syre till rötterna men detta uppstod efter denna åtgjärd, kanske för mycket pillande i rötterna kan skada?

  kan kanske vara näringsbrist pga ruttnande rötter hur, botar man det?

  rädda mina skunkisar!!!!!!

  #133469
  reaper
  Deltagare

  Berätta gärna lite mer runt omkring ditt problem :) !! Tex vad du använder för jord,, hur stora är dina krukor, och exakt hur mkt är att vattna ganska friskt 😉 🙄 ??

  #133470
  reaper
  Deltagare

  krukorna är 2 st 10-liters och 2 st 7,5- liters…..detta pga av mitt tighta utrymme på som är på bredd 43cm, längd 80cm och höjd 170cm (odlar just nu bakom en byrå).

  Jorden jag använder är weibulls blomjord berikad med näring.
  N 140
  P 70
  K 150

  g/m3

  vattningen har varit ca en gång var femte dag i rikliga mängder…..men jag tycker att de suger dåligt eftersom jag sist fick vänta i en vecka och det fortfarande var lite fuktigt när jag vattnade….jag tycker även att tillväxten avstannat lite…..förra gången jag hade liknande problem bytte jag till större krukor (från 3 till nuvarande) men nu borde det inte vara där problemet ligger……

  kanske borde tillägga att de små liven nu lekt i över fyra veckor.

  I vilket fall som helst har jag nu duschat och stuckit ner pinnar i samtliga plantor och de börjar nu räta upp sig, jag har även bladmatat dem med vatten dvs…..skulle ändå behöva lite hjälp med uppföljningen eftersom jag e ny i denna konst!!!

  funderar på att tillsätta lite ny jord efter att denna jorden torkat innan jag vattnar nästa gång, låter detta klokt?

  tänkte även sticka ner några näringspinnar som jag införskaffat mig….har alltså inte innan använt mig av något tillskott, är detta en bra ide?

  angående bladmatning, tycker ni jag ska fortsätta med detta och i såfall hur ofta?

  funderar på att ställa krukorna på ngt slags galler så det kmmer syre till rötterna, vad tror ni om det?

  hjälp mig till en riklig skörd pliz!

  #133471
  reaper
  Deltagare

  Hmm, vattningen verkar vara i sin ordning,, ja menar,, att vattna var 5:de dag är ju inte precis att vattna friskt 😉 !! Tycker det låter ganska så perfekt !! Har du leca/perlite/vermiculite i jorden ?? Om du inte har något av det,, så tycker jag nog att du ska skaffa dig iaf nåt av dessa,, för att blanda ut jorden med :) !! Det gör ju jorden mkt luftigare :) !! Och jag förstår inte riktigt varför du ska ge dom mera jord ?? Om det är för näringens skull,, så tycker jag att du ist ska beställa hem Cannas`s terra flores från swegrow,, (förutsatt att dom är i blom) Annars Terra vega :) !! Då får dina plantor all den näring dom behöver :) !! Strunta i dom där näringspinnarna,, dom är inte särskilt smidiga,, näringen sprids inte lika jämnt över hela krukan/rötterna som den gör med flytande näring !!
  Och med bladmatning,, menar du då med vanligt vatten ?? Om dom är i blom nu så ska du inte spreya dom med vatten,, om du nu inte råkar vilja ha mögel i dina buds !! Och det tror jag inte att du vill :) !!
  Och istället för att ställa dina krukor på något form utav galler,, så räcker det med att bara lägga en penna eller liknande under din kruka,, så att ena kanten kommer upp lite :) !! Kanske blev lite snurrigt det här inlägget,, men jag är lite nerrökt,, försökte svara på alla dina frågor så gott jag kunde :) !! Lycka till nu :D

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top