Aktivism i skolan!

 • Detta ämne har 3 deltagare och 6 svar.
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2660
  Fr
  Deltagare

  Idag på samhällskunskapen höll jag och några till en presentation om legalisering av cannabis. (mitt val av ämne :wink:) Det gick till så att först berättade vi om en viss grej, sedan fick resten av klassen diskutera det i grupper och sedan gick vi igenom vad grupperna hade kommit fram till.

  Det kom ju upp de gamla vanliga argumenten vilka vi snabbt slog hål på med våra källor (hämtade från cannabisfakta :)) När vi drog upp att cannabis är enligt en rapport från WHO mindre skadligt än alkohol och dyligt blev det ett jävla liv kan jag säga :P även läraren deltog i debatten :) Det roliga var att de flesta verkade vara intresserade och engagerade sig verkligen i debatten.

  En del som sa att de inte trodde på våra källor (EMCDDA t.ex.) hehe så går det när sanningen kommer fram. Avslutningsfrågan var ”ska vi legalisera cannabis i Sverige?” och trots att alla fortfarande verkade vara emot så tror jag ändå de hade blivit lite uppmjukade. 😉

  Som jag sagt förut, ta chansen att engagera er när den kommer. Ju fler debatter och ju mer publicitet desto mer blir folk intresserade och sätter sig in i ämnet.

  Mvh Goblim

  #79729
  PachiPachiHand
  Deltagare

  Det lät härligt hörrö du! :) Att få slå hål på myter så där och förutfattade meningar. Hoppas dom fick sig en rejäl tankeställare!

  #79730
  reaper
  Deltagare

  Det var trevligt att höra! :) Upplyftande!

  #79731
  reaper
  Deltagare

  Shit man..
  Ja hade ”föredrag” om Jamaica på engelskan igår och kom naturligtvis in på kulturen Ras Tafari å the holy herb. Det blev ett jävla liv på läraren och vips var hela klassen igång. Inskränkta idioter de flesta..
  Damn, nu får ja nog inte mitt vg… 😥

  #79732
  reaper
  Deltagare

  Pootgirl:
  Börja då älta om att du är en politisk fånge och sådant.

  Jag fick VG i geografi (vår lärare hatade geografi och tog upp ALLT annat än geografi) för att jag tog upp legaliserings tankarna och stod för dem.

  #79733
  chong
  Deltagare

  :? Jag är synnerligen tveksam till drogpropaganda i skolan, det riskerar bara att slå tillbaka på oss. Det är ju ungdomarna man är rädd om och skriver om. Det viktiga är samhällsdebatten och den kommer ju alla till gagn.
  Lite fester i skolan anses ju ganska okay under ordnade former. Och är cannabis legalt så blir det ju inte mer hallå en om man konsumerar alkohol. Men för tidig drogdebut är helt klart inte att rekomendera. :?

  😯 Mvh chong. 😯

  #79734
  reaper
  Deltagare

  Mamomyn: Det kan ja tyvärr inte göra då jag bor i en liten stad och redan har mycket ”sus” kring mej..

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top