4e maj 2003

 • Detta ämne har 10 deltagare och 76 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 77 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #882
  catrine
  Deltagare

  4e maj ar international cannabis day, ngt som firas i 50-talet lander varlden over, men inte i sverige. vilket ar trist.

  det skulle vara kul att arrangera en demo, samt tillhorande aktiviteter som forsaljning, inbjudna talare och nga artister samt soundsystem.

  hur skulle du skulle vara intresserad av att delta?

  har du kontakter (ex. for tryckerier, ljudutrustning, lokaler) som vi skulle kunna anvanda oss av?

  vilka talare skulle du vilja se under det har evenemanget?

  #65025
  reaper
  Deltagare

  Trevligt. Tror det behövs att vi börjar planera nu om det ska bli något nästa år. Vi var ju för sent ute för 2002. Så va inte lata nu, ingen kommer fixa något åt er… inget illa menat förstås :)

  #65026
  reaper
  Deltagare

  Det vore fantastiskt om det gick att arrangera, jag skulle definitivt måla mig ett stiligt plakat och marschera lite. Det enda man behöver oroa sig för är om man har något i blodet (så det får man väl se till att inte ha….men efteråt…ha ha!!) jag tror knappast att man skulle bli fotograferad och säporegistrerad direkt.
  Vi behöver bara vara någon som orkar/vågar/kan ta tag i det hela och inte är ”orepresentabel”. Hmmmmm, lycka till, jag kommer i alla fall och marscherar.

  #65027
  reaper
  Deltagare

  Tror nog dom flesta kommer gå med bara vi bestämmer oss för att ha en march eller vad man nu kallar det. Någon som har kvar länken till norges cannabis march 2002?

  #65028
  Tom Forcade
  Deltagare

  @stefan wrote:

  jag tror knappast att man skulle bli fotograferad och säporegistrerad direkt.

  Om alla har solglasögon på sig så spelar det nog ingen roll om någon tar foton. De kommer aldrig att kunna identifiera oss.
  Om polisen gör något beror nog på hur många vi blir. De kan ju omöjligen ingripa mot ett demonstrationståg på 500 personer.

  #65029
  reaper
  Deltagare

  Tycker inte vi ska vara så rädda. Solglasögon och masker (inte för att nån nämnt det..) och skit är ju helt onödigt och gör ju att demonstrationen förlorar sitt syfte. Syftet är ju att vi ska visa att det verkligen finns vanliga människor som gillar att röka cannabis istället för att supa skallen i bitar. Kolla bara på bilderna från norges march, ser ut som alla där rökte fritt. Själv tänker jag iaf. skita i om jag åker dit pga. av att jag går i en cannabis march som är någonting jag tror på, åker jag dit så kommer jag starkt överväga att flytta härifrån tills sverige själva har tagit förnuftet till fånga. Så sluta nojja, vi kan säkert ha skit kul och trevligt på 4:e maj.

  #65030
  reaper
  Deltagare

  Här är bilder från norges march 2002 http://www.normal.no/mmm/2002/bilder.php

  #65031
  catrine
  Deltagare

  cheech, jag tror inte att problemet ligger i att ingen kommer komma och demostrera, utan snarare att intresset av att hjalpa till och arbeta med det har verkar vara ganska svalt…

  tror det finns bilder fran london cannabis march and festival pa http://www.cannabiscoalition.org

  #65032
  reaper
  Deltagare

  Catrine: nej, tror inte jag heller. Alla tycker säkert det vore skit kul att gå med om ”någon” fixade det här. Men jag tror intresset finns, det är väl mest rädslor som sätter käppar i hjulet för att det verkligen ska hända någonting och att denna ”någon” ska träda fram. Men jag tror iaf. att bara vi enas om att ha en demostration, och slutar argumentera mot oss själva så kan vi fixa det tillsamans, det är ju vi själv och våran vilja att göra detta som är denna ”någon”. =) Men visst måste vi ju se lite praktiskt på det, vi måste ju börja nånstans. Personligen ska jag iaf. kolla runt och se vad jag själv kan hjälpa till med, men som sagt så måste vi ju börja kommunicera med varann och bestämma oss för om vi ska ha en march eller inte.

  #65033
  UpInSmoke
  Deltagare

  Det säger sig självt att det är ett omöjligt företag att ordna en sån här sak på egen hand. Jag tror inte alls det är omöjligt om man är några stycken.. Har haft lite mycket att göra denna vecka bara.. ska sätta mig in i det bättre så snart jag har lite mer tid över.

  #65034
  reaper
  Deltagare

  Jag är självklart med och hjälper till så gott det går. Vet dock inte riktigt vad jag kan göra :?

  #65035
  ashtray
  Deltagare

  Om jag inte har fel så måste man ansöka om tillstånd till att ha en demonstration, även om det inte behövs så är det bäst så för att undvika.. ja.. otrevliga missförståelser med polis etc.

  Sedan vet jag inte om det måste registreras i en viss person eller organisation men det kanske ni vet bättre.

  Om norrbaggarna kan så kan vi!

  #65036
  reaper
  Deltagare

  Hittade den här länken: http://hem.passagen.se/jnorberg/dra/hurdemo.html om hur man anordnar en demonstration. Står rätt bra grejer, men vi borde tänka på att när det handlar om oss så ska det 8:e sista ordet på sidan vara ”spö”… jk ;P
  Har för mig att det är på gång att swecan ska bli en ”riktig” organisation. Någon som vet något om detta? Isf. så slipper någon fysisk persson stå som ansvarig för demonstrationen (tror jag…).

  #65037
  reaper
  Deltagare

  Jag tänkte lite på det här.. om det skulle bli en demostration, skulle man då våga att röka helt öppet framför alla (utom polisen så klart)
  Vad säger ni?? om det blir en demostration kommer ni då att röka öooet framför alla folk som är med och demostrerar… Alltså folk kanske blir sura för att man inte vissar någon hänsyn.. kan det va så?

  #65038
  reaper
  Deltagare

  ni får väl röka vanlig tobak istället

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 77 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top