4 st Lysrör eller 125w LE???

 • Detta ämne har 6 deltagare och 13 svar.
Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30652
  reaper
  Deltagare

  Jo nu e ja tillbaka igen här o måste feeda med lite info om allt möjligt….

  Hjälpte en polare att få tag på lite frön billigt som va 20st super skunk o 20 Early Bud samtliga såklart femenized… Kom över alla fyrtio för runt 1000 spänn vilket e överkomligt, men polaren var ju tvungen o sälja ena påsen (som var tänkt t lite expriment) för runt hundra lappen.. Mad (Röker för mkt) Så nu har vi bara kvar trettio… vi vill få ut så mkt som möjligt av detta men eftersom min kompis e lite efterbliven så började han gro dom för typ en vecka sen vilket visade sej inte vara lämpligt nu när vi inte alls har någon utrustning Mad har flippat lite på han nu o vi har kommit fram till att vi får köra under en 125w Le lampa som e beställd o redan på väg….

  Men nu har en idiot klampat in i allting o tagit med sej ett terrarium armatur med fyra tillhörande lysrör varav två heter pro-glow o dom andra två heter life-glow båda sorterna ligger på runt 40w… han som kom med detta hävdar säkerligen att dom ska vara bra o nyttiga för majja plantor eftersom ”dom används till ödlor o andra tropiska växter” medans ja påstår att det minsta man kan köra är en 125W Le lampa….. Tänkte därför fråga några som vet lite mer om detta eftersom ni vet lite mer o jag bara e en newbie Embarassed Tackar på förhand för svar o så ni vet sitter plantorna redan i jord så det e lite akut för min del….. Smile Smile

  #357716
  reaper
  Deltagare

  Tack vare dig fick jag ökad förståelse för uttrycket ”För många kockar… ….”

  Tyvär så kan jag inte hjälpa dig då jag själv är på min första odling och ganska oerfaren…
  Spontant skulle jag väl gissa på att 125w LE lampan är bättre en lysrören… Men ta inte det som en absolut sanning nu utan invänta hellre på att någon mer erfaren kommenterar….

  #357717
  spoony82
  Deltagare

  varför inte använda båda sorterna…
  du kan ju ha lysrören tills 125w kommer ju…

  #357718
  EvilGanja
  Deltagare

  Fullfärgslysrör är minst lika bra som LE-lampan. 160W är dessutom mer så måste du välja, kör på lysrören. Kör med allt ljus om du kan…

  #357719
  reaper
  Deltagare

  30 plantor under en 125W LE låter lyckat

  #357720
  reaper
  Deltagare

  Hur är det med kompaktlysrör, typ som i vissa skrivbordslampor.

  Funkar dem att komplettera med?

  #357721
  EvilGanja
  Deltagare

  @Sagat wrote:

  Hur är det med kompaktlysrör, typ som i vissa skrivbordslampor.

  Funkar dem att komplettera med?

  Japp. Same shit different look.

  #357722
  KageMusha
  Deltagare

  Precis. Så länge man tycker att det ser ut som ett lysrör så funkar det. LE är ju små lysrör, compact lysrör, vanliga lysrör.

  Dock slog en tanke mig? Färgade lysrör där det står typ ”BAR”.. undrar hur det skulle funka? 😆

  #357723
  reaper
  Deltagare

  Jo men förstår också utrycket lite bättre nu 😳
  Det känns redan som ett fiasko… men måste göra det bästa av situationen nu… Vi kör redan med lysrörer o dom två ute i kanten har lite mer mörkblå spektrum medans dom andra har vitt spektrum…
  Har faktiskt inte tänkt o plantera alla tretti under en 125W Le lampa så ni vet… har planterat två utav early bud o två av något okänt strain… nu e allt som ett test vi kör på ser vad som kan gå fel o vad vi behöver o hur vi ska göra med allt osv. osv. Så ni rekomenderar att vi ska köra hellre på lysrören o skita i 125-wattarn… Eller iaf ha kvar lysrören o inte skrota dom… jag lyssnar på erat råd o kör vidare…
  Har fått lite problem med Luftfuktigheten nu den ligger på cirka 70% 😯 eller strax under den går inte över det… Hur ska ja lösa det nu då???
  Peace Deee

  #357724
  stonk
  Deltagare

  70% funkar finfint i vegg.

  #357725
  Karotten
  Deltagare

  Kräma osm sagt på med allt ljus ni kan, och ha lamporna så nära som möjligt 5-15 cm ifrån är götta.

  #357726
  reaper
  Deltagare

  Okej… för nu så vilar hygrometern fortfarande på 70% o armaturen är sänkt igen så att den ligger strax ovanför plantorna (Ca:3-6cm) Ska åka o höja upp lampan lite till nu… har införskaffat mej en värmematta som e till för reptiler o deras växter, undrar om någon av er kört med något liknande eller, för det ser ganska lovande ut o plantorna trivs som fan….
  Måste bara försöka skärma av lampan nu mot resten av odlingsutrymmet funderar på att införskaffa mej en brandfilt så länge men när ja drog till apoteket så sa dom åt mej att ja skulle testa hos brandkåren 😳 kändes lite dumt när ja var så säker på att dom skulle ha det….

  Men nu ska ja se hur dom mår, avlägger en rapport då så får vi se….

  Köpte föressten lackmuspapper idag o fick inte med någon sån färkarta…
  Tänkte bara kolla vattnet men får se hur det löser sej… eftersom kärringen på apoteket antog ja hade allt i huvudet.. 😡

  Peace Ouut!!!!

  #357727
  stonk
  Deltagare

  Dee: det är inte en brandfilt du ska fråga efter, det är en räddningsfilt som håller inne och stänger ute värme/kyla. Så åk dit och testa igen är mitt förslag. :)

  #357728
  reaper
  Deltagare

  stonk: 😳 😳 okej tänkte inte på det så… fan pinsamt värre men får väl svälja stoltheten o pallra mej dit igen shiit… dom har en sån på apoteket då?? vet någon ungefär vad den kostar???

  Haha fick min 125W lampa idag nu fattas bara o skruva ihop den… vet ni om det finns någon shysst tråd för detta???

  Peace

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top