3 frågor

 • Detta ämne har 2 deltagare och 5 svar.
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1827
  reaper
  Deltagare

  1precis när man satt fröna i jodren hur ska dom vattnas då?

  2och vart kan jag köpa billigast hps lampor och frön?

  3spelar det någon roll om dom står kalt typ 14c

  nu har jag en le lampa å folie det blir ganska bra ljus men behöver mer sen när dom blir sörrre.

  #73281
  Carlse
  Deltagare

  @yourTTTdeath wrote:

  1precis när man satt fröna i jodren hur ska dom vattnas då?

  Om jorden är torr så vattna lätt. Jorden får inte vara dyngsur men inte heller för torr. Sätt över en plastpåse och ställ krukan i ett fönster ovanför ett element där det är varmt och gott.

  @yourTTTdeath wrote:

  och vart kan jag köpa billigast hps lampor och frön?

  S.k. HPS-lampor säljs idag av många större affärer som specaliserar sig på hobbyodlare. På Swecans startsida så finns det länkar till flera sådana företag. Frön kan lämpligtvis beställas från annat EU-land som har en mindre fascistisk cannabislagstiftning såsom England, Holland eller Spanien. En sådan fröshop finns det också länk till på Swecans startsida.

  @yourTTTdeath wrote:

  spelar det någon roll om dom står kalt typ 14c. nu har jag en le lampa å folie det blir ganska bra ljus men behöver mer sen när dom blir sörrre.

  Ja, fröna kommer aldrig att börja gro vid så låg temperatur, och om och när de börjat gro så kommer de växa väldigt långsamt. Om du inte har ett speciellt odlingsutrymme så sätt krukorna i fönstret ovanför ett element som du vrider upp värmen på. Skaffa sedan flera lågenerglampor med maximal effekt och häng ovanför.

  Köp sedan en billig garderob på något byggvaruhus som du kan bygga om till odlingsutrymme.

  #73282
  reaper
  Deltagare

  >1precis när man satt fröna i jodren hur ska dom vattnas då?
  Det beror på hur du behandlade fröna innan du satte dom i jord. Jag placerar alltid mina frön i ett glas med ramlösa innan jag placerar dom i torvbriketter. Jag har ingen erfarenhet av placering i jord. Torvbriketter är bra, kostar ca 50 öre stycket i din blomsterbutik. Fröet måste bli helt genomvätat med vatten innan det kan gro. Jag vattnar mycket innan groddplantan kommit upp och därefter mycket mindre. Det endast är avdunstningen som får vattnet att försvinna, d.v.s. själva plantan suger knappt upp något vatten alls i början.

  >2och vart kan jag köpa billigast hps lampor och frön?
  HPS köper man billigast hos Max Kiffer http://www.maxkiffer.com och Skunk#1 frön kan du få av mig om du PMar mig (och är över 18 och inte odlar i samma hus som det bor folk som inte vet om att du odlar), annars rekomenderar jag http://www.seedsdirect.to för dom har stort utbud och har aldrig svikit mig (det finns dock många andra bra fröshoppar med).

  >3spelar det någon roll om dom står kalt typ 14c
  Fröna som håller på att gro alltså? Ja det spelar roll. Låt fröna gro i torvbriketter som du förvarar i behållare (glasförpackning tex) som du har stående på monitorn. Om du menar den färdiga plantan så vet jag inte vad jag skall svara för jag har aldrig hört om någon som prövat. Det optimala temperaturen ligger dock runt 25 grader Celsius, så därför tror jag inte alls att det kommer gå något bra.

  Lycka till och glöm aldrig bort att hålla käften om vad du sysslar med! ta med din odlingshemlighet i graven och berätta inte ens för andra som röker eller odlar! Surfa genom proxy!

  #73283
  reaper
  Deltagare

  Mina plantor får stå ut med temperaturer varerande mellan 18 grader (mitt på dagen med maxbelysning) och nio grader (natt, endast en lampa igång), de klarar sig alldeles utmärkt. Det är just Skunk#1or jag har oxå, btw.

  #73284
  reaper
  Deltagare

  radix: Har du prövat att odla två kloner ifrån samma Skunk#1 i olika temperaturer och sett vad det blivit för skillnad? Skilde det sig i tillväxt och i THC produktion?

  #73285
  reaper
  Deltagare

  Orangery: Nope. :mrgreen:

  Det där temperatur-”problemet” verkar ha löst sig nu, btw. Lägsta tempen som uppmätts sedan fyra dagar tillbaka var 16 grader, och högsta 27. Men så har jag oxå veggat 24/0 med min stora 600wattare, den producerar en hel del värme. Plus 2 stycken 100W HPser dagtid i blomkammaren (som är i samma rum) förstås..

  Men jag blev lite förvånad idag av att se att det redan börjat komma pistiller och riktiga blommor på plantorna, efter bara fyra dagars 12/12. 😯

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top