Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Coffeeshopen Få en autoblomma till en vanlig fem seed (utan autoblom) Reply To: Få en autoblomma till en vanlig fem seed (utan autoblom)

#611332

cthullu
Member

kollade upp den sorten du var intresserad av, den har selekterats i 7 generationer…

Jag skulle föreslå att om du verkligen vill lägga energin så kan du göra följande för att föra in normal blommning med så liten impact i övrigt som mögligt:

1. ta en mazar hane och korsa med purple ryder hona. I det här fallet vill du egentligen bara åt normalblommningsgenen och mazar är ett bra val då den i övrigt delar många gener.

2. fröna du får ut kommer inte autoblomma alls men 50% bär genen resistivt., ta några ståtliga hanar och korsa med en purpleryder hona.

3. fröna du nu har kommer en del börja autoblomma andra inte -> döda de som autoblommar, ta några ståtliga hanar som inte autoblommar och korsa med en purple ryder hona igen

upprepa steg 3 valfritt antal ggr. och voila : du har fört in icke-autblom och genom de upprepade bakåt korsningarna med den den sort du önskade sett till att generna i övrigt är så lika den som möjligt.

Om du vill rensa ut autoblomsgenerna helt när du är nöjd med “semi”-fröna måste du dock sluta bakåtkorsa med purplerydern då den hela tiden för tillbaks anlaget.

Det går på typ två generationer, men du bör göra proceduren ovan innan annars kommer du hamna lite långt från det du önskade.