Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Coffeeshopen Ted Goldberg ny artikel på Newsmill Reply To: Ted Goldberg ny artikel på Newsmill

#610303

starocean
Member

fläskläpp, haha.. ja det har tagit sig ett större perspektiv helt plöstligt för visst är det allt som så att det som skrivits här angående ett större sammanhang sitter ihop med synen på hampa och en rad andra olika växter som fördöms.
Denna kultur är väldigt snabb med att legalisera och normalisera användadet av substanser som på något sätt gör den nytta. Ta ex. kaffe som var illegalt fram till industraliseringen ungefär, då den i allt snabbare takt legaliserades för man märkte att kaffe hade en bra effekt på de människor som slet hårt med att bygga på allt som hör industraliseringen till. Även tobak följer samma bana.
Cannabis däremot har ofta en stor effekt i att brukaren nöjjer sig med vad denne har och i många fall så börjar man även omprioritera vad som är av värde här i livet och då känns det antaligen inte lika livsnödvändigt att slita på ett industrigolv 40 timmar i veckan. Man är då snabb med att klassa människor som “lata” “oproduktiva” osv. detta ses enligt mig enbart rent o skärt kulturens syn på saker och ting som vi pratat om här med dominans, kontroll, tävlingsinriktingen, ställa individer i det kollektiva mot varanda osv. Att många faller mer i fas med livet på planeten och får en annan respekt och förhållning till ens omginving är ointressant att diskutera i det kollektiva och när det finns folk som försöker lyfta dessa saker är man snabb med att propagera raka motsatser även om man inte ens har några bra belägg för det.

Angående kommunikation så för mig finns det levande bevis för att vi människor har förmågan att göra det. Än har man inte lyckats urtota alla urfolk på planeten, även om det nu är ytterst få kvar. Men ser man till dessa andra människokulturer, de icke-civiliserade, så är “att kommunicera med den naturliga världen” ingen metafor utan det är verkligen något man gör. De har en helt annan relation till planeten och livet på den än vi har och det finns så mycket att lära från dessa människor. Det finns en hel värld där ute som väntar att välkomna oss hem om vi vågar ta steget och säga adjöss till den nuvarande sociopatiska kulturen vi är födda i. Och givetvis handlar det om ett enormt stort egenarbete med att dekolonisera sig både kroppsligt och psykiskt.

Du ger ett, för mig, fint exempel på det här med tävlingsinriktningen med “man känner sig duktig” om man “vunnit” en diskussion. Det är ett fin fint exempel på hur djupt rotat det här sitter.