Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Coffeeshopen Svenska coffe-shops före 2013? Reply To: Svenska coffe-shops före 2013?

#609097

cthullu
Member

citat: “Självklart påverkar gravitationen vikten på vägen upp men jag tror ändå inte att det går att jämföra med kraften som gravitation kan skapa neråt”

– du tror fel.
Här är ett sådant typiskt fall då man kan verifiera med verkligheten, och i verkligheten har det hittils _alltid_ gått åt lika mycket energi för att öka en vikts potentiella energi i form av höjd som man får tillbaks i form av rörelse energi då den faller samma höjd.
Hela vår världsbild av fysik är uppbygd kring det som en fundamental del (energiprincipen), och hittils har den fungerat så bra för att beskriva verkligheten att vi kunnat bygga apparater som bilar, flygplan, datorer, skicka ut saker i rymden, bygga _fungerande_ kraftverk, …

För att ha bättre verktyg i dina strävanden med apparater bör du lära dig skillnaden mellan vad man inom fysik och mekanik kallar kraft, arbete, momentum och energi (och då specifikt rörelseenergi) samt hur de hänger ihop.

citat: “folk kommer läsa det dom vill och dyker det upp ett ärligt brev med allvarliga anklagelser som chemtrails så är det sälvklart tidningar får lov och skriva om det och vipps så var lungt att prata om chemtrrails öppet utan att bli kallad foliehatt..”

– Nej, tills det finns några riktiga (!) och pålitliga (!) stöd för att det sprayas något från flygplan kommer folk fortfarande att kalla förespråkare för foliehattar.