Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling !!!!!!!!!!!!!! Reply To: !!!!!!!!!!!!!!

  • pizzan

    Member
    2012-01-08 at 19:25

    @vardagsterrorist wrote:

    Pandasystemet var bara som exempel på hur stora tankar dom kör på moderna system.
    De äldre DPS Aero/Hydro på 1m2 har tankar på 70 liter som jämnförelse.
    Den där EC mätaren funkar säkert utmärkt och det där är en enklare modell, de mer avancerade kan man byta elektrod på och även ha dom uppskruvade på väggen med elektroden i vattnet hela tiden.
    None recovery kräver ju att du har slang från system till avlopp eller uppsamling, det kallas allmänt “drain to waste”.
    Mitt tips är att köpa ett Aquafarm som är 45x45x45 i måttet.
    aquafarm
    Eller om du vill någon av de mer avancerade modellerna typ:
    ecogrowe
    Aquafarm är ett sjukt effektivt och rätt idiotsäkert system, om du vill kan du ansluta en Controller men jag hade skitit i det.
    PH/EC nivåer med när plantan är liten kan du kolla nån gång i veckan när plantan blir större så kommer du ändå behöva fylla på med vatten/näring max var tredje dag, mitt tips är att du kör näringen i 2/3 dos eftersom det förekommer en hel del avdunstning ur ett sånt system.

    Köp ett färdigt system eller köp den största baljan med lock du kan hitta som får plats i tältet och skit i att köra med extra tank eller avlopp osv och bara DWC:a rätt ner i den.

    Du har inte speciellt mycket takhöjd i det tältet heller, man vill ju ha plats kvar att odla på också.

    Har hittat en bra låda på granngården som rymmer 32L så finns det drygt 120 cm kvar att växa på. Kolla på den aquafarm men fortfarande lite onödigt mycket pengar. Men den rymmer bara 25L? Är det något som gör den bättre än en 25L behållare? tänkte eftersom du pratade om 70-150 Liter för att få stabilitet?

    I och med att den lådan är grå som finns på granngården, behöver jag då måla om insidan? Något ljus kommer inte in i lådan.

    Har sett att du pratar om PH & EC, behöver jag köpa både PH & EC-mätare eller räcker det med en av dom? När jag läser lite på forumet så får jag uppfattningen av att det är viktigare att veta PH värde i en hydro, folk nämner knappt EC, eller har jag missuppfattat detta?

    När du säger att jag ska köra näringen 2/3… vad innebär det? Antar att det inte är 2 delar näring till 3 delar vatten ;)?!