Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Coffeeshopen Cannabis – bra eller anus? Alla dessa dubbla rapporter etc.. Reply To: Cannabis – bra eller anus? Alla dessa dubbla rapporter etc..

#590533

sinsemillan
Member

Så här det inom all akademi, det kommer massa rapporter som visar på till synes motsägelsefulla slutsatser. Men det blir inte vetenskaplig sanning av bara en rapport, det krävs att flera av varandra oberoende forskare attackerar samma hypotes och kommer till samma slutsats innan man kan börja tala om att något är fastslaget.

Sen skall man ju bedömma dom metoder man använt för att testa teorin, vilka som publicerat rapporten osv. Viktigt att tänka på är också att vem som betalat forskningen spelar in, oftast inte så att man förfalskar resultat utan man undviker att nyansera resultaten i en riktning som är ogynnsam för den som utför/betalar forskningen och att man favoriserar resultat som gynnar dom.

Men vi skall ju inte vara blinda förespråkare utan ta in alla seriösa teorier och bedöma dom, ingen påstår att cannabis saknar risker. Snarare att riskerna idag är kraftigt överdrivna och i relation till andra droger som är tolererade i samhället mycket små.