Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling Vad ska jag satsa pengar på och vilka frö? Reply To: Vad ska jag satsa pengar på och vilka frö?

#560144

Anonymous
Guest

@BuddyBud wrote:

Hej alla igen! var ett tag sen. Nu har jag pengar till att beställa verktyg för att odla, har kikat på 3 websidor som säljer kit, allt från 200W till 600W, vissa dyrare än andra. Är det värt att lägga lite extra pengar på att få 600W istället för 200W? Vilket kit är mest prisvärt om jag vill ha 600W.

Eller alltså, vilket får jag mest för pengarna för?, lampan ska vara i ett garderobs utrymme och jag har inte jätte bra ekonomi men kanske vore värt att investra?….

Kikar på de här 3 sidorna:
http://www.hydrogarden.se/ljus/kit/
http://www.nordicgrow.com/ – under fliken belysning
http://shop.textalk.se/se/article.php?id=11732&art=2399364 – 250W – bra pris

Tack för hjälp på förhand!

En 600w avger sjukt mycket värme så då kommer du få investera rejält i bra ventilation om du inte har ett stort utrymme, t:ex ett extra mindre rum.
Att köra 600w i en garderob t:ex är livsfarligt.
Eftersom du är på en begränsad budget så är mitt tips att du börjar med en LE lampa som t:ex ett CFL kit från E40bulbs på 250w eller kanske t.o.m en 150w.
HPS/MH i små utrymmen utan rejält tilltagen ventilation = problem.
Har du inte tänkt investera i kanalfläkt m.m så glöm HPS/MH du skjuter bara dig själv i foten.
Om du ger lite info om hur stort utrymme du tänkt odla i så blir det mycket lättare att de dig rätt hjälp på vägen.
/mvh

edit: läste att du tänkt köra med bordsfläkt i garderob som passivt utblås, glöm HPS. Satsa på en LE lampa eller någon LED lösning.
Är det en dubbelgarderob kanske en 250w HPS kan fungera, du kommer dock tvingas ha dörrarna så pass öppna att det kommer lysa som månbas Alpha.