Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Bildbanken Sammy´s rullande hydrogarden / OG KUSH / 3000 W / TÄLT Reply To: Sammy´s rullande hydrogarden / OG KUSH / 3000 W / TÄLT

  • sammy420

    Member
    2011-01-26 at 19:15

    Allright gott folk, som jag sagt tidigare har jag haft planer på ett ytterligare tält, köpte ett i december och har nu fått hem all utrustning och monterat, testat osv.

    Tältet är 240 X 120, och jag kör 2 x 1000 Watt HPS med Quantum Digitala Ballaster (man kan välja 500, 750 eller 1000 W, grymt!!), jag köpte två överdrivet stora luftkylda reflektorer som mer eller mindre täcker hela odlingsytan och dom är luftkylda i ett slutet system som tar luft utifrån tältet, suger de igenom lamporna via en 500 cfm fläkt och blåser ut det igen där de kyls av A/C.

    Ventilationsmässigt kör jag ytterligare en fläkt på 500 cfm, kopplad till ett kolfilter och ett passivt insug. Kommer nog köra en mindre fläkt in istället när de kommer till blom för bättre kontroll och för att slippa ljusläckor.

    Jag nämnde tidigare i tråden att jag gärna ville testa ett hydrosystem i tältet vilket jag även gjort. Jag kör waterfarms från GH men jag har modifierat det ganska kraftigt till ett system som för tillfället cirkulerar vattnet genom alla krukor för att slippa problem med olika PH och EC i dom olika krukorna. Jag har gjort nya hål i alla krukor och satt nya kopplingar överallt. Vattnet går nu från min control bucket, ut i 2 rader med 4 krukor i varje, i slutet kopplas båda raderna ihop och vattnet SUGS (viktigt) sedan tillbaka till control bucket och sen snurrar de så.
    I varje kruka kör jag en luftsten som är kopplad till en större luftpump som syre sätter vattnet. Har slutligen stenar i min control bucket kopplat till en luftpump.

    Vad mer, jag testar att köra så sterilt som möjligt och med så lite microorganismer som går, jag har tom tagit bort roots exceleratur för att undvika rot röta och alger o allmänt gegg i krukorna. Jag kör i dagsläget enbart HG Aqua Flakes A+B samt Zone från Dutch Master (för att hålla de sterilt o främja root systemet). Ska sedan se vad plantorna vill ha istället för att hälla i massa gegga bara för att. Litet expriment men alternativet hade varit att kyla vattnet på något sätt o de pallar jag inte.

    Till bilderna:

    Här ser ni spliten som delar up luften från luftpumpen från 1 till 8 utgångar.

    Här är luftpumpen som driver de hela:

    Lamporna / kolfilter

    Lite fläktar o luftslangar:

    Anslutningar för dom sista två krukorna, där systemet kopplas ihop.

    Anslutet och klart!

    Röret där vattnet sugs tillbaka ut genom tältet till min control bucket.

    Och här är krukorna på plats med luftslangen

    Ännu fler monterade krukor

    Här ser ni där vattnet rinner in från control bucket till första krukorna samt sugs tillbaka till controlbucket/res.

    Fler krukor med vattenledningen som suger tillbaka i mitten:

    Testar systemet, allt är tätt och fint och funkar perfekt!

    I med lite lekakulor, plastkoppen är där för att hjälpa till att plantera klonerna. Beslutade mig för att skita i drip ringen, jävla bubblande o skvättande med dom, de pallar jag inte alls, jag sätter klonerna med rötterna direkt i vattnet och fyller på med lekakulor runt istället och hoppas att de funkar!

    På tal om kloner här har vi dom i min hemma snickrade klonmaskin:

    Friska fina rötter:

    All about the roots:

    Klon med rötter eller rötter med klon?

    Here we goo!

    Alla kloner planterade:

    Och en sista bild för dagen:

    Btw, Jag har aldrig odlat i waterfarms, alla tips, idéer och erfarenheter är välkomna.

    Lets do this!!