Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Bildbanken Chassiodling Reply To: Chassiodling

  • psy_trance420

    Member
    2010-09-05 at 22:55

    Orkide näring är inte bra att ge, ska du ge något som inte är specifict till marijuana odling så använd endast tomat föda! Annars så finns det ju Biobizz etc att köpa extremt billigt på Ebay, allt som behövs är ett paypal konto eller visa kort.

    Finns tre olika anledningar som jag ser det:

    1: Antingen har du råkat spilla orkide vattnet på bladen.
    2: Kan vara Phosphorus brist pga orkide näringen.(eller om du använder en dålig jord kan även vara Phosphorus brist då med)
    3: hur mycket vattnar du? hänger bladen så är det oftast täcken på övervattning.

    Skaffa riktig näring till dom så bör dom återhämta sig snabbt och vattna bara när jorden är torr ca.1cm ner eller när du ser att kanterna viker sig inåt.

    För krypen så brukar det hjälpa med att skala en citron och lägg ner några bitar av skalet i jorden ca. 1cm ner, en lite skvätt citron saft i vattnet skadar inte heller.


    Köpte 15w(eq 75w) på biltema för 30kr, sockel20kr,5m sladd med switch30kr så blev 80kr totalt där med, ska köpa ett till kit vid löning, detta är bara till en marijuana bonsai odling.



    Sen kan någon förklara varför alla är så insyltade på Ph-värden här? Hade varit väldigt intressant att veta eftersom det verkar vara ett fenomen just här! Alla andra odlare över världen vet att vara petig med Ph-värden är när man odlar i hydro, i jord så behövs det inte eller bor ni på ställen som har väldigt dåligt vatten eller bara köper jord i tex ica eller öb?

    Skulle aldrig falla mig in att slösa pengar på en Ph-mätare etc, kan ju köpa extra lampa, frön eller näring för pengarna istället. Alltid bra att läsa på innan man gör en odling så man har lite koll på läget på olika symtomer och vad man kan göra för att fixa dom alltid en början innan man får panik/orolig.

    Säger bara detta som generelt och som egen observation, inte till någon specific medlem.

    E; med citronen, använd väldigt lite om du är veckan eller twå från skörd för det finns massa socker etc som bör tas som föda altså man måste ge plantan tid att förbuka up den annars setter det sig på smaken på röken och det blir väldigt harsh för halsen likandant om du inte flushar riktigt från näringar i övrigt.