Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling Förklara vikten vid att ha en kanalfläkt Reply To: Förklara vikten vid att ha en kanalfläkt

  • xgrower

    Member
    2010-06-24 at 09:21

    @baralillajag wrote:

    Xgrower – det handlar helt om att transportera energi per tidsenehet – alltså effekt (temperaturskillnad*mängd per tidsenehet, vilket motsvarar spänning*ström i den elektriska världen).
    Energin som transporteras vet inget om utrymmets storlek, vare sig den transporteras som luftström eller elström. Eller om man så vill – ventilationen måste transportera bort all producerad värmeenergi, vilken blir samma oavsett utrymmets storlek.

    Enda sättet utrymmet kan spela in är att väggytan sänker tempen lite, men andelen i ekvationen är liten…mindre än osäkeheten runt vilken luftmängd ventilationssystemet transporterar (verklig mängd) – därför onödigt att ta med den faktorn.

    Om fläkten skulle stängas av så fungerar utrymmet självklart som buffert – ett litet utrymme värms upp fortare än ett stort.

    Dock om man har tältet i köket som är direktanslutet till resten av lägenheten så behöver man inte mer än att pumpa ut luften ur tältet, behovet av att ha nån fläkt som suger in utomhusluft försvinner i ett stort utrymme. Va typ min point men jag förstår exakt vad du menar.