Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling Köra 12/12 på ej AF för att få dom att bete sig som LR? Reply To: Köra 12/12 på ej AF för att få dom att bete sig som LR?

  • drullper

    Member
    2010-04-16 at 06:09

    @futurist wrote:

    Jag antar att man helt enkelt veggar en månad och sen slår över till blom? Eller kör man 12/12 direkt från start (eller efter en kort veckas vegg?)?

    Ang tidsåtgången beror det på strain. Vill du sätta dem i blom direkt så kör du 12/12 från start, skörden blir mycket mindre än om du väntar några veckor med veg. Min uppfattning är att du får inte valuta för dina pengar du lagt på både frön och odlingsutrustning. Det är som att köpa en bil och bestämma sig för att bara använda växel 1-3 men inte 4an och 5an och inte kunna ändra sig senare, den kanske såg fin ut men när man väl ligger där och övervarvar på 3an är det lätt att ångra sig, men som i allt annat är smaken som baken. Men väljer du metoden lämpar sig den bäst om du kör någon form av SOG verksamhet.

    Vad gäller det du skriver om att vegga i en månad, så är det många gånger längre tid än vad som behövs om du ska köra fullstort. Det är inte alls ovanligt att plantorna har hunnit iväg en 30-40 cm redan i vecka 3-4. Många som odlar i mindre tält brukar sätta dem i blom runt 20-25 cm för ett färdigt resultat (beroende på strain) på 40-90 cm. Är det en ren sativa kan de bli ännu längre.

    //D