Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling 30x30x30 är det möjligt? Reply To: 30x30x30 är det möjligt?

#528848

reaper
Member

Lådan jag tänkte använda är från ikea och heter “lekman”
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30150192

Jag har en sådan hemma och den känns lagom stabil och blir lätt att täta med silikon eller smältlim, kanske även bör målas med primer och svart färg invändigt då jag sett i andra trådar att mylar inte är riktigt ljustätt.

Jag tänkte faktiskt vara så innovativ att jag tänkte köra med LED-belysning.
Det stjäl nästan ingen höjd och ger inte så mycket värme.

Tanken är att bygga efter anvisningarna på http://www.ledgrow.eu/diy.html fast med dubbelt så många dioder, (16 röda, 4 blå, dock bara 1 vit).
Det borde ge tillräckligt med ljus!

Även dioder blir varma… På ledgrow.eu är de limmade på en aluminiumplåt med en fläkt som blåser över och under men det har jag inte plats för så jag har inte riktigt bestämt mig hur jag skall göra där men det lutar åt att köpa små kylflänsar att fästa dioderna på och sedan borra hål i en platta/plåt och låta dioderna “hänga” ner genom hålen medan kylflänsarna stannar ovanför plattan (utanför konstruktionen)

Jag tror inte att reflektorer behövs i ett sådant litet utrymme om jag klär tak och väggar med diamond-mylar från nordic grow (?)

Till att driva dioderna tänkte jag använda 2st sådana här:
http://www.ledsupply.com/lt-901036700pu.php

Till att driva fläktarna (datorfläktar) kan jag använda en väggbula om det inte är möjligt att koppla dom i serie med dioderna.

Kolfilter tillverkas av dubbelt högtalargaller klätt med nylonstrumpa och är tänkt att ha ungefär samma dimensioner som fläktarna (blir i princip en förlängning av fläkten). Båda fläktarna kommer suga genom filtrena istället för att trycka.

“Krukan” får täcka hela botten som någon föreslog.

Det hela kommer kosta en slant men jag tror det kan bli bra.
Kom gärna med input!

Detta kommer bli min första odling, och anledningen till att utrymmet är så begränsat är att jag bor hemma hos föräldrarna och odlingen kommer stå i ett litet utrymme i min garderob (därav vågar jag ej använda en 70w HPS eller större LE p.g.a. brandrisken (sen kan det ju vara roligt med LED också p.g.a. att nästan ingen annan provat).

Har inte rökt brajj på över två år och vet inte ens om jag kommer göra det igen heller men jag gillar att pilla med grejer och tycker odling är intressant, inte heller vore det väl fel att röka första pipan efter ett sådant uppehåll av sitt egenodlade? 😆