#521252

rodtjur
Member

Verkar inte vara Torgny då upplägget på sajten hade sett väldigt annorlunda ut, titta bara på “Om ActNow”.

Sedan en tid tillbaka pågår en omfattande debatt och diskussion om nationell och internationell narkotikapolitik. Åsikter, insikter och utsikter blandas friskt och tolkas ofta efter eget behag beroende på (o)kunskap och egen inställning i frågan. Inte minst gäller detta ungdomar och unga vuxna som frekvent använder Internet som kunskapskälla och där allsidig information ofta lyser med sin frånvaro. Detta i kombination med bristande förmåga till källkritisk granskning gör det för många svårt att skaffa sig den kunskap och insikt som krävs för att komma fram till en välgrundad uppfattning.

Dagens drogpolitiska turbulens gör att det finns ett större behov än någonsin tidigare av verktyg för att kunna orientera sig i informationsdjungeln och på så sätt bättre förstå vad frågorna handlar om och därigenom bidra till en konstruktiv diskussion och utveckling av konstruktiva åtgärder som främjar lösningar istället för låsta positioner.

Dom allra flesta anser redan idag att användning av narkotika inte är något som bör uppmuntras. Trots detta finns det ett stort antal ungdomar och unga vuxna som prövar narkotika och propagerar för att andra ska göra detsamma. Idag fungerar inte traditionella upplysningskampanjer på samma sätt som tidigare. Oavsett om vi tycker om det eller ej så pågår en omfattande debatt bland ungdomar och unga vuxna om liberalisering, avkriminalisering och/eller legalisering av narkotika, främst cannabis.

Den här debatten måste tas på allvar. Det går inte att låtsas som om den inte existerar. Vi är övertygade om att det bästa sättet att delta i den debatten är att ärligt redovisa olika synpunkter – för och emot – istället för att fördöma synpunkterna oavsett vem som framför dom. Ett ställningskrig är ingen betjänt av.

Torgny är starkt emot narkotika, och jag tror han innerst inne vet att han har fel i cannabisfrågan, men när åldern sätter sina spår är envishet ofta ett faktum. Poängen är att han antagligen inte skulle lägga upp en sådan sida om man jämför med hans blogg, där han talar om legaliseringsrörelsen som ett gäng tomtar.