• evilganja

    Member
    2007-02-26 at 02:12

    Masterlow ska inte lukta så farligt, men det kan ju vara bra att ha ett kolfilter ändå om du vill odla annat i framtiden. Kolfiltret du funderar på klarar en max genomlupen luftmängd på 125m3/h, det är alltså max kapaciteten på fläkten du kan använda. 120mm datorfläktar fungerar, men jag har läst att vissa inte mår bra av värmen i en cooltube.

    En 150W HPS ger större skördar än många tror och en ScrOG-odling med en sådan anses ge bland de bästa avkastningarna sett till gram per Watt.

    Med en 150W HPS är det inte nödvändigt med en cooltube. Använd en 120mm fläkt till insug och en till utblås. Fläkten ska dra luften genom kolfiltret(som sitter inne i utrymmet). Om du monterar fläkten i slangen mellan filtret och utblåset kommer du bara att höra ett svagt vindbrus från odlingsskåpet. Även om du väljer en fläkt med lite högre kapacitet och ljudnivå(20-25db).

    Använder du en cooltube kan du exempelvis sätta kolfiltret uppe i ena hörnet och koppla ventilationsslang från det ner till ena cooltubeänden där du monterar en fläkt som suger luft genom filtret och trycker den genom cooltuben, och så har du ännu en fläkt i slangen som löper ut ur odlingsboxen som drar luften genom cooltuen för att vara säker på att du får god luftgenomströmning. Ju längre slangar man har destå sämre drar datorfläktar luft har jag märkt… Det finns flera sätt att montera fläktarna på, allt från gaffatejp till färdiga monteringssatser.

    Ytterligare en fläkt som blåser på topparna på plantorna kan vara bra och gör att du kan ha lampan närmare.

    Tror du kan få till en bra schysst stealth-setup med de prylarna!