• trestor

    Member
    2006-09-17 at 12:39

    Alltså, torparn, var inte FÖR nojjig. Om du inte är en riktig knarkbaron som säljer containrar med dödsknark så lär de inte göra en så djupgående analys av disken som pratas om i tråden. Även en sådan analys kan motstås genom att skriva över disken tillräckligt många gånger med random data (eller 1 och 0 varannan gång ett gäng gånger). Köpa en ny disk bara för en blomkammare är sjuk overkill :D

    En vanlig formatering skriver inte över någon data, den bara ändrar allokeringstabellen, dvs ändrar “registret” på disken så ny data kan skrivas över den gamla, den får den att SE UT som den är tom. Det är därför det är så lätt att få tillbaka data från en vanlig formatering och detta är en åtgärd som Polisen garanterat gör. En lågnivåformatering skriver över hela disken en gång, men det GÅR att få tillbaka infon med magnetanalys för 30-100k men är du inte nämnda knarkbaron utan bara eventuellt har en blomkammare nånstans är risken ganska liten att Polisen gör detta. Om du använder specialprogram och skriver över hela disken 30 ggr med data som föreslogs tidigare i tråden lär inte ens en sådan analys kunna hitta något. Med tanke på att det inte är alltför svårt trots allt att ta hem och köra dessa program är den lösningen mer ekonomisk och smidigare än att köpa ny disk.

    Förresten… att slå sönder disken är ingen säker lösning, det går att läsa av datan ändå. Nyckeln till total förstörelse är magnetism! Lägg disken mot en mycket stark elektromagnet, sån de har på skroten till att lyfta bilar med är lämplig. Aktivera magneten och du kan därefter sova tryggt på natten vetandes att datan på disken är i cyberhimlen ;)