Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Sjukstugan Ihopdragna blad (bild) Reply To: Ihopdragna blad (bild)

  • reaper

    Member
    2003-09-16 at 19:26

    jag uttalar mig trots att jag är nybörjare…

    magnesiumbrist: jag har förskräckligt svårt att tro att en nykläckt planta i ny jord (jag antar att du har använt ny blomjord av något slag) skulle kunna drabbas av bristsjukdomar. skulle tro att betydligt fler plantor har dött på grund av överbeskyddande ägare än av bristsjukdomar. mina växer bäst när jag låter dem vara, typ är bortrest en helg. när de är så stora att det är dags att byta kruka kan det nog uppstå brister av olika slag. mina blir ljusgröna, nästan gula. en omplantering löser då problemet.

    låg luftfuktighet: tror det är samma sak här. det är ju ett ogräs! (hur nu det definieras…) tror cannabis tål rätt rejäla avvikelser från optimal luftfuktighet utan att lida allvarlig skada. att köpa luftfuktare och liknande förefaller vara slöseri med pengar. har du pengar över har du nog betydligt större glädje av en HPS-lampa.

    mitt tips är att flytta dem lite från lamporna (de växer nog fint även om avståndet inte är jättenära), se till att vattna regelbundet (inte för ofta; det bör få torka ut lite) och glöm bort dem ett par dagar. jag är övertygad om att du kommer att bli glatt överraskad.

    lycka till!