Barnsmuggling till cannabisfabriker

Nyheter från Sverige, Europa och världen.

Moderatorer: friggs, Drullper

Användarvisningsbild
reaper
Lieman
Inlägg: 16773987
Blev medlem: 2004-04-28 17:39:45
Kontakt:

Barnsmuggling till cannabisfabriker

Inlägg av reaper » 2007-09-24 13:01:11

Hundratals ungdomar smugglas till Storbritannien av kriminella ligor för att tvingas jobba på cannabisodlingar. Polisen hittar minst ett barn i veckan, enligt barnrättsorganisationen Ecpat.

Många av barnen, som kan vara så unga som 13 år, smugglas in från Vietnam. De tvingas sköta cannabisodlingar på engelska landsbygden under slavliknande förhållanden.

Polisen tror att problemet uppstått sedan organiserade ligor, av vilka många består av vietnameser, har tagit över landets cannabismarknad.

Risk att straffas minskade
Utvecklingen började efter det att klassificeringen av cannabis ändrades från klass B till klass C år 2004. Nedgraderingen bidrog till att öka den potentiella vinsten av att odla och sälja cannabis samtidigt som risken att straffas minskade.

Små bostadshus i städer eller förorter byggs om till cannabisfabriker, där barnen hålls inlåsta. Enligt chefen för Ecpat, Christine Beddoe, har antalet rapporterade fall ökat med 500 procent de senaste tolv månaderna.

Myndigheternas ansvar brister
Enligt Christine Beddoe är de brittiska myndigheterna dåliga på att följa upp vad som händer med de barn som upptäcks av polisen. I flera fall har barnen försvunnit efter att myndigheterna har tagit hand om dem. Polisen misstänker att de fångas upp av de kriminella gängen igen, då säkerheten kring barnen är dålig.

Det finns också exempel på att barnen inte får vård, utan i stället betraktas som kriminella som bestraffas.

Källa
.........................

Ännu ett bevis för att drogpolitiken vad gäller cannabis gör mer skada än nytta.