Nybörjare med Secret Jardin DR60, hur gör jag med filtret?

Nybörjare? Första odlingen? Börja här.

Moderatorer: Hr Sanders, YriLuvan

StenSkog
Nyfiken Grön
Inlägg: 1
Blev medlem: 2018-02-13 18:06:11

Nybörjare med Secret Jardin DR60, hur gör jag med filtret?

Inlägg av StenSkog » 2018-02-26 22:30:38

Hej.

Jag är helt oerfaren vad det gäller att ta hand om plantor, men jag har verkligen försökt att göra min hemlexa och jag har läst om allt jag behöver veta. Men jag har ett par problem eller saker som förvirrar mig.

Jag har planerat för ett SJ DR60 tält med Mars Pro II Epistar 80 LED Grow Light, men jag har inte bestämt vilket filter + fläkt jag skall använda. Så vitt jag förstår så är specifika filter tillverkade för specifika volymer med luft som skall passera i någon viss hastighet(jag minns inte vad mätvärdet för detta är), men jag vet också att dem specifikationerna är för att få filtret att fungera optimalt och att det fungerarr med andra luft flöden.

Men med tanke på att jag kör med LED så är det ju inte mycket värme jag behöver bli av med och jag hade trott att i den situationen så vill man inte ha allt för kraftigt luft flöde, det är dock viktigt att jag fixar ett system som tar hand om eventuella odörer effektivt.

1. Jag vet helt enkelt inte hur jag bör göra, är det någon som har erfarenhet utav liknande förhållanden?

2. Jag är lite bekymrad över luftfuktigheten och temperaturen, jag kommer ha mätverktyg för att fastställa både dessa, jag är också intresserad utav att programmera microcontrollers och tänkte installera ett system med sensorer för luftfuktighet och temperatur och en enkelt character LCD för att lätt kunna läsa utav dem aktuella värdena och även kunna ta reda på exakt hur dessa värden förändras över hela dygn.
Men vad som bekymrar mig är hur kontrollerar jag dessa värden?
Temperaturen är det mest simpla då jag skulle kunna kontrollera det med ett element i rummet i värsta fall, men fläkten och mängden luft som flödar igenom tältet kommer väl ändå vara den primära kontroll faktorn?
Men finns det något billigt sätt att justera saker som luftfuktighet?

Mvh