Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Boom shiva!

Moderator: Powerpuffgirl

strangebabylon
Småodlare
Inlägg: 121
Blev medlem: 2011-07-15 10:16:25

Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av strangebabylon » 2011-08-15 14:48:16

Som antagligen redan många vet så ska staten lägga 50 miljoner på en "anti-cannabis kampanj", pga detta kommer DN nu att ha en artikelserie om cannabis.


Här är del ett:
http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/ca ... t-urholkad


Inget nytt egentligen, känsloargument alá "tänk på barnen" och härskartekniker som jag aldrig sett maken till.

Här är mina personliga favoriter


"– Man måste se frågan i ett större perspektiv. En demokrati kräver att människor kan lyssna på och respektera varann. De förmågorna försvinner hos cannabisrökaren."
(Ja ni läste rätt, nu är vi även odemokratiska)


"– De som vill avkriminalisera cannabis är antingen fullständigt okunniga eller så har de någon form av vinst av cannabisrökning, känslomässigt eller ekonomiskt"


"– Dessutom urholkar cannabis dig som känslomässig individ, säger Thomas Lundqvist. Tar du cannabis befäster du inte de fina ögonblicken i livet, det blir ingen omsorgsfull bearbetning av intrycken. Du får en ”teflonhjärna”
Senast redigerad av 1 strangebabylon, redigerad totalt 2011 gånger.
Användarvisningsbild
grodden
Gräsfläckar på knäna
Inlägg: 345
Blev medlem: 2008-02-15 16:28:55
Ort: Gamla Nordsj

Re: Dagens nyhets nya artikelserie om cannabis

Inlägg av grodden » 2011-08-15 16:15:57

Kul att se att många av kommentarerna är negativa till artikeln i alla fall. I vanlig ordning är det cannabismotståndarna som står för de flesta av de dåligt formulerade inläggen. :roll:
Användarvisningsbild
nke
Småodlare
Inlägg: 175
Blev medlem: 2009-02-28 15:23:53

Re: Dagens nyhets nya artikelserie om cannabis

Inlägg av nke » 2011-08-15 17:15:54

Thomas Lundqvist, docent i psykologi och en av landets främsta experter på effekterna av cannabis. Man stannar av och utvecklas helt enkelt inte som individ. :liar: Så sorgligt vet inte om jag ska skratta eller gråta eller utmana honom i memory. :roll:
Användarvisningsbild
Powerpuffgirl
Kifferin
Inlägg: 5716
Blev medlem: 2002-12-10 19:56:04
Ort: Rymden

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Powerpuffgirl » 2011-08-15 17:42:59

I boken "The Drug War - kriget mot narkotikan" har Thomas Lundqvist skrivit ett kapitel och fan vad jag garvade då jag läst det.
Bl. a. skriver han:

Cannabis är samlingsnamnet för:
Marijuana> 12% THC
Hasch> 16% THC
Hascholja> 60 % THC

(Sådant dunderröka skulle jag också vilja ha!)


Använder man cb regelbundet, så börjar man dessuton tänka konkret (ursäkta, vad menar karln?) och inte nog med det, man:

blir mer och mer ensidig
får svårt att rikta uppmärksamheten
lyssnar inte så mycket på vad andra tycker
har sina åsikter klara och nyanserar sällan dessa
kan oftast inte diskutera på ett fruktbart sätt
talar TILL och inte MED varandra

(Dessa dåliga egenskaper hat jag också - och jag har haft dem sedan barndomen - men så har jag troligen drag av Asperger. Man kan således vara såhär utan att ta något njutningsmedel.)

Enligt Lundqvist så häncder också detta när man röker cb:

Intresset av att läsa böcker minskar, så också förmånga att återge innehållet av en bok man har läst eller en film man har sett. Detta medför efterhand att man blir ytlig i kontakten med andra människor.
LOL!

Jag läser tamejsjuttom jämt!! Och det har jag alltid gjort, och jag kan återge det jag tycker är värt att återges. Dessutom kan jag inte fatta varför jag ska vara falskt engagerad i något eller några som inte intresserar mig?? Vill jag dansa, pyssla om krukväxter, rida, mecka med moppen osv i stället för att diskutera böcker och film om det inte intressera mig - vad är det då för fel att vara ytlig mot andra. Att var ytlig behöver inte vara detsamma som otrevlig, ibland kan det t.o.m. vara tvärtom.

Lundqvist hade ännu fler sköna påståenden, men nu orkar jag inte skriva mer (och det beror då inte på cannabis, det kan jag försäkra ).

Om det stämmer det han säger, så är det så att jag tror att människan knarkar själv, så jävla dumma påståenden som han kommer med!
Hier riecht es komisch, das ist weil - wir kiffen.
Smallplanet
Bröt mot reglerna en gång för mycket.
Inlägg: 165
Blev medlem: 2011-05-27 23:15:56
Ort: st
Kontakt:

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Smallplanet » 2011-08-15 18:19:26

Kan det inte vara så att vi faktiskt har problem med narkotika och bara förnekar vårt missbruk...?
Pucko
Användarvisningsbild
Drullper
Ganjafanatic
Inlägg: 4679
Blev medlem: 2002-05-12 16:50:22

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Drullper » 2011-08-15 18:50:26

Var snäll mot Lundqvist nu, han gör sitt bästa och vill faktiskt bara väl. Eller åtminstone vad han tror är väl, eller så vill han bara höra sin egen röst och stå i centrum**.

Om man generaliserar:

Lundqvist har bara träffat problematiska missbrukare, eller i princip bara sådana, beroendepersoner. Hans studier baseras mer eller mindre på djupintervjuer och mycket små urvalsgrupper. Det är Lundqvist som i stort utformat det haschavvänjningsprogram som används runt om i landet. Metoden fungerar tokigt bra på rätt målgrupp. Jag tror inte den målgruppen surfar allt för mycket på nätet och när det sker kanske inte främst här på swecan. Vi är alltså inte hans främsta "publik".

Problemet är att Lundqvist dra lite väl långtgående slutsatser från dessa djupintervjuer och begränsade urvalsgrupper. Det är oftast människor med en bred missbruksbakgrund, med blandbruk och annat sattyg. Hans uppfattning är att det i de flesta fall slutar på det sätt han sett i sina grupper, det är bara en fråga om tid. Jag tror krasst att Lundqvist har inte träffat de välartade cannabisbrukarna, de med anställning, utbildning, m.m. Han kommer helt enkelt inte i kontakt med dem på sitt center i Lund. Vi söker sällan hans hjälp.


** elakt rykte som sprids av personer som lyssnat på honom, det samma sägs om en annan svensk forskare som brukar prisas på det här forumet.

//D
vanmakt
Småodlare
Inlägg: 209
Blev medlem: 2009-01-27 19:21:40

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av vanmakt » 2011-08-15 21:48:46

Jahapps. Jag hann hoppas på att det skulle vara en nyliberal artikelserie bara genom att läsa rubriken. Ack så fel man kunde ha. Jag har bara DN på helgerna, trots att den är alldeles får blå och för stockholmscentrerad; Även när jag bodde på Norr Mälarstrand tyckte jag det var allt för mycket sthlm :)

Men till saken. I många avseenden har de förstås rätt i vissa av beskrivningarna. Det som de flesta brukar missa är att de snarare beskriver ruset snarare än rökarns karaktär. Ingen är överdrivet smart inne i dimman, men det är väl inte heller poängen. Jag har uppehåll nu, som varje sensommar efter allt för mycket pyr under semestern och det känns som att jag får ett bra perspektiv på livet med och utan knerket. Det känns att nästan dagligt rökande sitter i säkert en vecka efteråt, ibland längre, men sen kommer allt tillbaka så smått. Nu efter tre veckers uppehåll kan jag till och med fingra på senaste skörden utan att direkt vilja bränna på en med en gång.

Men som sagt av nån härinne, kanske drullen t.o.m; cannabis är inte hallonsaft.
Chicken pot pie... Those are my three favourite things...
Användarvisningsbild
Amram
Garderobssnille
Inlägg: 528
Blev medlem: 2005-10-06 22:26:28

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Amram » 2011-08-16 8:21:47

I dagens DN är del 3 i artikelserien:

http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/enkat

Enkätsvaren visar ju tydligt att det behövs mer information om bla. vad cannabis är och vilka effekter det har vid bruk resp missbruk.

http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/fo ... sbruk-sent

Inga kommentarer till detta egentligen - cannabis kan också missbrukas och är inte till för ungdomar.

///Amram.
Användarvisningsbild
BudWeisser
Gräsfläckar på knäna
Inlägg: 353
Blev medlem: 2010-12-15 23:02:53

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av BudWeisser » 2011-08-16 8:31:12

Man kan ju ställa han denna fråga: hur bra är då alkohol?
Användarvisningsbild
DoctorDoom
Ganjaman
Inlägg: 2815
Blev medlem: 2011-01-14 10:53:26

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av DoctorDoom » 2011-08-16 8:56:08

Ofta hinner de hamna i ett avancerat missbruk innan de upptäcks”, säger Kari ­Kainulainen på Maria Ungdom i Stockholm.


Avancerat missbruk? Menar hon att dom börjat blåsa egna glas bongar eller svarva egna pipor? Eller är det bara jag som inte riktigt förstår dessa nya termer?

Nej nu blev jag lite ställd. Som läkare borde man veta bättre. Fick känslan av att hon försöker få folk tro att man är fast i någon form av missbruka. Att vi som röker inte riktigt vet om vi är beroende eller inte... Tycker det är smutsigt... När det egentligen rör sig om en näst-intill-statistiskt-icke-existerande siffra :/
Bild
Bl
Småodlare
Inlägg: 152
Blev medlem: 2011-07-11 20:18:08

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Bl » 2011-08-16 9:03:27

[quote=Oskar Remnert, 26, socionom, Södermalm.] Det är ju skillnad på cannabis och hasch, hasch är mycket farligare än cannabis och kan ge psykoser. Jag kan absolut märka att folk tar lättare på cannabis i dag, debatten kring cannabis är mer tolerant och öppen, man har börjat likställa cannabis mer med alkohol. Å andra sidan, hade alkoholen kommit i dag så hade den ju inte heller varit legal.[/quote]

Underbart..:P
DuiDui48
Garderobssnille
Inlägg: 579
Blev medlem: 2005-09-22 18:17:09

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av DuiDui48 » 2011-08-16 9:48:19

Joo det är nog många som skulle behöva vila sej/ta semester från sitt (miss)bruk av Cannabis.Men ung,ball och odödlig som man många gånger tror att man är när man är i puberteten/läs yngre,jaa vi har väl alla varit där och testat våra "flygkunskaper"..och en del blir fast i det,en del går över till tyngre droger,jaa så är verkligheten enligt mej.

Det enda vettiga vi CB rökare kan göra är enligt mej att använda det på ett förnuftigt sätt,jobba hårt,studera hårt,vara en plikttrogen man/kvinna ute i "verkligheten"/arbetslivet.Inte ge någon vatten på kvarn,om ni förstår vart jag vill komma..

Sen fullkomligt hatar jag dom som kör med stilen..jag använder det som medicin,vet du..INTE..dom som använder sej av termen Medicinsk Cannabis men igentligen bara är vanliga "stoners"som vill sätta en anna etikett på sitt bruk,UTAN att bry sej om folk som verkligen använder det som just Medicinskt..Greejen är ju att då tar ju ingen av -Nej sägarna oss som verlkigen använder det som Medicin på allvar..Vill vi/jag det..svaret är ett solklart -N E J.

Cannabis ÄR och kommer alltid att vara just en DROG,punkt slut.Cannabis är varken hallonsaft eller sallad..Och handen på hjärtat,hur många skulle på enbart Swecan behöva en semester från sitt rökande..många blev det.

Jag känner ett fåtal på detta Forum privat,men ta Cthullu..vilken kille,vilken underbar motsats till all stoners som fan inte ens kan hålla ett fast jobb utan tar till den kriminella vägen,börjar deala sno prylar allt från intjack och sno odlarprylar rill att råna folk..inget är heligt..ingen tar ansvar,inte ens för sej själva och deras närmaste omgivning..läs vänner.35 bast räker sej tvärbänga och går på Socialen..fasen va lack jag blir.
Och jag som verkligen har funnit min Medicin i Cannabisen blir dragen över dena samma kam..ite undra på att vi inte får det legaliserat.

Sorry men var tvungen att få detta skrivet/ur mitt system.

Som vår vän här på Forumet har sagt:Cannabis ÄR ingen sallad.

Tack för ordet.
Användarvisningsbild
Teslakid
Ganjaman
Inlägg: 1939
Blev medlem: 2008-04-06 23:47:04

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Teslakid » 2011-08-16 10:21:40

Vill bara få sagt att ja tycker jantelagen genomsyrar tråden lite..

Visst är ganja inte hallosaft, men vi måste ändå ståupp för vårt val och inte bara vika sig och slava änu hårdare under makthavarna som spyur ut propaganda.

Som det serut idag så räcker de inte att jobba/plugga hårt och bete sig som en idealmedborgare.
Vi måste ta nästa steg och säga ifrån och smiska motståndarna blodiga med fakta och forskningsrapporter! Aldrig låta ett fakta fel passera obemärkt bara för det är "en så liten grej"...

Ingen gör nått fel genom att röka en spliff, men att blanda in missbruk i en brukar fråga gör bara diskutionen väääldigt vriden.

Men i grund och botten handlar detta inte bara om att röka sin spliff, för det gör jag och många andra oavsätt vad lagen säger, utan om rätten till sin egen kropp och sitt eget liv!

Vet inte om ja ska bli upprörd över mesigheten (svenskheten?) bland oss brukare, eller om ja bara ska skratta åt hur otroligt dumma argument knarkkrigarna kommer med..
Användarvisningsbild
Crazy_K
Gräsfläckar på knäna
Inlägg: 303
Blev medlem: 2011-02-04 13:19:23
Ort: Ett h

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Crazy_K » 2011-08-16 10:42:04

De som är inne i cannabiskulturen är som regel pålästa. De har sökt information som gynnar deras egna ståndpunkter.


:D
Användarvisningsbild
Thornblower
Nyfrälst och hög
Inlägg: 52
Blev medlem: 2011-08-14 17:39:01
Ort: Southfarthing

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Thornblower » 2011-08-16 10:50:46

Teslakid skrev:Men i grund och botten handlar detta inte bara om att röka sin spliff, för det gör jag och många andra oavsätt vad lagen säger, utan om rätten till sin egen kropp och sitt eget liv!


+1 på det!

Det är precis vad det handlar om. Det finns massor av mer eller mindre bra argument både för och emot cannabis och bruket av detsamma. Många liberala använder ju som sagt argument som att det vore bra för att det blir ett slag mot vissa kriminella, att kostnader kan sparas in eller att staten kan börja tjäna skattepengar på vit, legal försäljning o.s.v. Men det är ju alltså det som är grejen, det är skitsamma om det är bra för samhället, har läkande eller smärtstillande egenskaper - även om det vore det dödsknark som etablissemanget påstår måste väl det ändå vara upp till mig att bestämma. I synnerhet om jag odlat det själv så att ingen kan komma och påstå att jag stödjer terrorister eller smugglare som "lämnar ett spår av blod efter sig" o.s.v.

Vem har gett Staten rätt att bestämma vad jag äter eller röker i mitt eget hem? När hände det? Folk får ju trycka i sig allt annat farligt, varför sparkar inte snuten in dörren när ens fläskiga granne sitter och trycker i sig godis och pannkakor trots diabetes och hjärtsjukdomar? Finns det någon gräns för hur mycket smör man får ha i sin nykokta pasta innan Nationella Insatsstyrkan stormar in och hindrar en från att skada sig själv? Man blir så trött, skulle vilja flytta till rymden, vore nice.
"You might find that smoke blown out cleared your mind of shadows within. Anyway, it gives patience, to listen to error without anger."
Användarvisningsbild
iamthemoon
Gräsfläckar på knäna
Inlägg: 269
Blev medlem: 2010-07-14 17:00:44

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av iamthemoon » 2011-08-16 11:24:04

Har inte läst artiklarna (ska bara skriva här först) men jag skulle vilja ha lite siffror på hur många som får "godkända" droger av staten såsom antidepressiva mediciner varför tas det så sällan upp? Är det för att det är "kontrollerat"?

Lyssnade på p1 häromveckan när de hade en doktor e l som menade att alkohol var farligare än cannabis. Men han trodde aldrig att cannabis skulle bli ett lagligt läkemedel eftersom det är ett natur"läkemedel" där många olika substanser som verkar/Samverkar, jmfr med en syntetiskt framställd medicin där de vet exakt vad som ingår. tror det var denna http://sverigesradio.se/sida/artikel.as ... el=4464172
brettcoxxx
Nyfrälst och hög
Inlägg: 63
Blev medlem: 2009-11-24 10:46:53

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av brettcoxxx » 2011-08-16 13:32:52

Det jag stör mig mest på i dessa två artiklar är att man börjar med att prata om hur dåligt cannabis är för tonåringar/ungdomar för att sedan obemärkt sluta skriva tonåringar och så poff så gäller detta helt plötsligt för vuxna.

Känns väldigt ohederligt på något sätt
Användarvisningsbild
Amram
Garderobssnille
Inlägg: 528
Blev medlem: 2005-10-06 22:26:28

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Amram » 2011-08-16 13:59:22

brettcoxxx skrev:Det jag stör mig mest på i dessa två artiklar är att man börjar med att prata om hur dåligt cannabis är för tonåringar/ungdomar för att sedan obemärkt sluta skriva tonåringar och så poff så gäller detta helt plötsligt för vuxna.

Känns väldigt ohederligt på något sätt


Det ÄR ohederligt. Som Drullper skrev utgår bl.a. Thomas Lundqvist från ett mycket litet urval av missbrukande ungdomar i sina studier. Men han generaliserar sina resultat till att gälla ALLA;

Lundqvist skriver: "De negativa effekterna på intellektet drabbar alla som använder cannabis, även om det förstås märks mindre hos dem som från början har större intellektuella resurser.
Det finns ingen ”ofarlig” konsumtion av cannabis, menar Thomas Lundqvist."


Dessa påståenden menar jag att Lundqvist omöjligen kan ha belägg för. Miljoner människor över hela världen använder cannabis utan att det på något sätt utgör ett problem för dem eller samhället. På den punkten är en måttlighetsanvändare av cannabis att likna med en måttlighetsanvändare av alkohol.

///Amram.
Användarvisningsbild
Zafari
Nyfrälst och hög
Inlägg: 50
Blev medlem: 2011-05-27 21:56:08

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Zafari » 2011-08-16 18:29:11

Amram skrev:I dagens DN är del 3 i artikelserien:

http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/enkat

Enkätsvaren visar ju tydligt att det behövs mer information om bla. vad cannabis är och vilka effekter det har vid bruk resp missbruk.

http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/fo ... sbruk-sent

Inga kommentarer till detta egentligen - cannabis kan också missbrukas och är inte till för ungdomar.

///Amram.


Klipt från enkät
Lol
Oskar Remnert, 26, socionom, Södermalm. Det är ju skillnad på cannabis och hasch, hasch är mycket farligare än cannabis och kan ge psykoser. Jag kan absolut märka att folk tar lättare på cannabis i dag, debatten kring cannabis är mer tolerant och öppen, man har börjat likställa cannabis mer med alkohol. Å andra sidan, hade alkoholen kommit i dag så hade den ju inte heller varit legal
Användarvisningsbild
tetra
Småodlare
Inlägg: 151
Blev medlem: 2011-08-17 6:44:55

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av tetra » 2011-08-17 8:04:07

Det är ju uppenbart att det är en del av statens nya 50 miljoners kampanj mot cannabis som vi ser resultatet av här, de betalar DN och skribenter för att skriva negativt om cannabis.. Tur att kommentarerna fortfarande fungerar även om det verkar som de redigerar bort vissa kritiska kommentarer. Usch, fult.

http://www.cannabis.se/artiklar/13834-v ... lj-i-sjoen
Användarvisningsbild
Powerpuffgirl
Kifferin
Inlägg: 5716
Blev medlem: 2002-12-10 19:56:04
Ort: Rymden

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Powerpuffgirl » 2011-08-18 14:46:37

Hela den där artikelserien är ett enda skämt.
Och dagens artiklar kan inte heller kommenteras, antagligen har de på DN fått kalla fötter nu...
Hier riecht es komisch, das ist weil - wir kiffen.
Användarvisningsbild
AzteK
Garderobssnille
Inlägg: 577
Blev medlem: 2011-06-26 13:18:49
Ort: J

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av AzteK » 2011-08-18 15:46:14

så länge vi stoners håller ihop så blir det bra till slut! :)

den här artikelserien suger verkligen. å andra sidan så skrattar man åt dom vid vissa meningar haha:)

men borde man inte få göra vad man vill med sin kropp och slippa vara kriminell bara för att man gillar att bli lite hög. tycker den svenska narkotika lagstiftningen borde ändras där.. för just nu är det den som bestämmer över oss individer och vad vi får ha i våran kropp och inte. det är fel!

- peace
Mvh
AzteK
Användarvisningsbild
Powerpuffgirl
Kifferin
Inlägg: 5716
Blev medlem: 2002-12-10 19:56:04
Ort: Rymden

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Powerpuffgirl » 2011-08-18 17:53:15

Apropå kommentarerna så var det roligt att läsa i denna blogg: http://motpol.blogspot.com/2011/08/lind ... -doma.html


"Jag tycker det är intressant att DN har valt att inte tillåta kommentarer på denna artikel, jag antar att det är för att de fick så mycket kritik i kommentarerna till de tidigare delarna av artikelserien."

Detta får till svar:
"Tycker det är helt rätt att DN _inte_ valt att tillåta kommentarer på just en sådan här artikel. Visst, de fick kanske en del kritik för att de lät Lundqvist komma till tals. Men DN fick också mycket positiv respons - från alla dem som har/har haft ungdomar i sin omgivning som missbrukar/missbrukat cannabis.
Det är en sak att vara vuxen och förhoppningsvis kunna hantera sitt s k bruk av substanser. Men det är en _helt_ annan sak att vara tonåring och missbruka cannabis. Av den anledningen förstår jag att DN nu stänger av kommentarsfunktionen. Det är bara tragiskt och tröttsamt att läsa alla flummares proganda för att göra cannabis lagligt, när man samtidigt _vet_ att många unga som missbrukar cannabis får bestående skador på hjärnan.
Alla de som anser att cannabis bör släppas fritt, och som samtidigt anser att man också ska få hjälp om det går på tok vid användningen - frågan är då - vem ska betala för alla de hjärnskador och psykiska lidanden som unga drar på sig vid ett missbruk av cannabis?

Alla som brukar resp missbrukar cannabis, talar ständigt om RÄTTIGHETEN att få bruka/missbruka cannabis, samtidigt som de också talar om RÄTTIGHETEN att få hjälp om/när det går åt helvete. Men var finns då SKYLDIGHETEN hos var och en? Så länge folk resonerar på detta omogna och infantila sätt, är det helt rätt att cannabis fortfarande är kriminaliserat."

Suck...
Hier riecht es komisch, das ist weil - wir kiffen.
Filii
Nyfrälst och hög
Inlägg: 20
Blev medlem: 2011-08-16 15:19:16
Ort: H
Kontakt:

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Filii » 2011-08-18 19:04:11

Är det inte rätt uppernbart att man måste göra någon för att upp en typ av rättvisa iallafall? vi kan ju inte sitta hela dagarna på swecan och klaga över sitvationer som dessa. Falsk marknadsföring är vad det är.

Skulle lätt fixat det, men jag har brain freeze :/
Användarvisningsbild
Teslakid
Ganjaman
Inlägg: 1939
Blev medlem: 2008-04-06 23:47:04

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Teslakid » 2011-08-18 19:25:22

All reklam är bra reklam heter de ju.... Så vad som hellst som lyfter fram frågan i ljuset är bra eftersom det tvingar fram en debatt.

Ja hade ett tag en liten ide om att sprida ut små påsar med en färdig spliff + ett litet info blad, man kan svara på artiklar i kommentarsfältet (när det finns där) eller genom bloggar, skriva insändare, stötta parti som stödjer en legalicering (vet bara liberala partiet och liberal demokraterna), ställa sig på stan och hålla tal, sätta upp flyg blad med info osv osv

Man kan mejla jornalister som skriver kassa och felaktiga artiklar och ge dom riktig info samt fråga va de är för skit som skriver, eller till politiker varje gång dom säger nått riktigt korkat...

Finns nog mer, men är vad ja kan komma på nu :P
Smallplanet
Bröt mot reglerna en gång för mycket.
Inlägg: 165
Blev medlem: 2011-05-27 23:15:56
Ort: st
Kontakt:

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Smallplanet » 2011-08-18 19:32:49

Powerpuffgirl skrev:
Alla som brukar resp missbrukar cannabis, talar ständigt om RÄTTIGHETEN att få bruka/missbruka cannabis, samtidigt som de också talar om RÄTTIGHETEN att få hjälp om/när det går åt helvete. Men var finns då SKYLDIGHETEN hos var och en? Så länge folk resonerar på detta omogna och infantila sätt, är det helt rätt att cannabis fortfarande är kriminaliserat."

Suck...


Jag håller med honom till viss del. Alla vi som inte har en allvarlig sjukdom är ju skyldiga till att bidra positivt till samhällets utveckling. En av dom skyldigheterna är att se till att sina barn inte blir nån loser utan ambitioner.
Pucko
Användarvisningsbild
Teslakid
Ganjaman
Inlägg: 1939
Blev medlem: 2008-04-06 23:47:04

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Teslakid » 2011-08-18 19:37:22

Smallplanet skrev:
Powerpuffgirl skrev:
Alla som brukar resp missbrukar cannabis, talar ständigt om RÄTTIGHETEN att få bruka/missbruka cannabis, samtidigt som de också talar om RÄTTIGHETEN att få hjälp om/när det går åt helvete. Men var finns då SKYLDIGHETEN hos var och en? Så länge folk resonerar på detta omogna och infantila sätt, är det helt rätt att cannabis fortfarande är kriminaliserat."

Suck...


Jag håller med honom till viss del. Alla vi som inte har en allvarlig sjukdom är ju skyldiga till att bidra positivt till samhällets utveckling. En av dom skyldigheterna är att se till att sina barn inte blir nån loser utan ambitioner.


Problemet med hans argument är dock att det kostar mer att ha lagen som den är idag än att göra det lagligt..

Att uppfostra sina ungar till att inte bli parasiter är ju oavsett vad lagen säger en självklarhet..
Smallplanet
Bröt mot reglerna en gång för mycket.
Inlägg: 165
Blev medlem: 2011-05-27 23:15:56
Ort: st
Kontakt:

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Smallplanet » 2011-08-18 22:50:33

För män som honom är det inte så. Barn kmr röka på i större utsträckning och föräldrarna måste lägga in dom på rehab. Vi talar om 100 000 -tals ambitionslösa barn i rehab. Det kostar massa pengar för skattebetalarna!
Pucko
Användarvisningsbild
iamthemoon
Gräsfläckar på knäna
Inlägg: 269
Blev medlem: 2010-07-14 17:00:44

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av iamthemoon » 2011-08-19 9:04:32

"Vi talar om 100 000 -tals ambitionslösa barn i rehab" Smallplanet.

Källa på det?
Smallplanet
Bröt mot reglerna en gång för mycket.
Inlägg: 165
Blev medlem: 2011-05-27 23:15:56
Ort: st
Kontakt:

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Smallplanet » 2011-08-19 9:10:28

Källa på att det inte blir så?
Pucko
Användarvisningsbild
Teslakid
Ganjaman
Inlägg: 1939
Blev medlem: 2008-04-06 23:47:04

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Teslakid » 2011-08-19 9:29:33

Holland ;)
Smallplanet
Bröt mot reglerna en gång för mycket.
Inlägg: 165
Blev medlem: 2011-05-27 23:15:56
Ort: st
Kontakt:

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Smallplanet » 2011-08-19 9:35:09

Nej, Hollands statistik ljuger. Det vet väl alla!

#djävulensadvokat
Pucko
Smallplanet
Bröt mot reglerna en gång för mycket.
Inlägg: 165
Blev medlem: 2011-05-27 23:15:56
Ort: st
Kontakt:

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Smallplanet » 2011-08-19 9:39:34

Dessutom lever vi inte i Nederländerna! Så även om deras siffror stämmer är våra barn annorlunda än deras. Sveriges barn är biologiskt och psykologiskt svagare.

#VåraMeningsmotståndareHarBizarraMotargument
Pucko
Användarvisningsbild
Teslakid
Ganjaman
Inlägg: 1939
Blev medlem: 2008-04-06 23:47:04

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Teslakid » 2011-08-19 10:04:43

Hehe så sant, tängte inte på detta...

I Sverige kommer ju naturligtvis alla börja knarka dubbelt så mycket för varge ny dog som blir laglig. Självklart är de en omöjlighet för svensken att själv välja hur han/hon ska berusa sig, de gör ju pappa staten åt oss :roll:
Smallplanet
Bröt mot reglerna en gång för mycket.
Inlägg: 165
Blev medlem: 2011-05-27 23:15:56
Ort: st
Kontakt:

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Smallplanet » 2011-08-19 10:31:01

http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/sa-orsakar-cannabis-psykisk-ohalsa

Ett nytt skepp med lögner kommer lastat!

Man beräknar att en person som röker cannabis återkommande har omkring 10 procents risk att få en cannabisutlöst psykos/förvirringstillstånd.


Jag är rätt dum, men betyder det här att 1 av 10 får psykos

Lögn eller har dom förvrängt sanningen genom att byta ut ordet "snedtändning" mot psykos/förvirringstillstånd?
Pucko
Användarvisningsbild
Nohoe
Småodlare
Inlägg: 178
Blev medlem: 2011-04-23 14:35:37

Re: Dagens Nyheter´s nya artikelserie om cannabis

Inlägg av Nohoe » 2011-08-19 10:40:32

Men jag har ju läst så mycket hit eller dit, forskarrapporter osv osv... jag har fan rökt i 30 år och jag bryr mig inte om vad lagen säger, har aldrig gjort och kommer inte att göra det heller, jag håller mig till att röka som jag tycker lagom, kanske på kvällar och helger, har helt bytt ut alkohol mot gräs och det funkar bra för mig. Vill ju inte att ungdomar ska börja eller mina barn, men samtidigt är jag livrädd att de ska fastna i alkoholkulturen, afterwork samtidigt som vi bor i brännvinsbältet, blir ju liksom legalt att dricka när som helst i kombination till att vi super skallen i bitar på helgerna...som en plantskola för alkisar.
Men finns det ingen rörelse som kan pusha FÖR CB på allvar? Vi får ju alltid försvara vårt bruk och jag tycker att det blir tröttsamt i längden att läsa för och emot har ju hört alla argument 1000 tals gånger vid det här laget.
Men att bara tillåta för eget bruk i sverige skulle ju spara miljoner åt statskassan, vet inte hur det ska gå till i praktiken att inte få en massa tonåringar att börja och så ,men ungar super ju också långt innan de har åldern så..
Sen tycker jag att det finns en annan aspekt, om man är tvungen att gå till langare för att få tag på CB så är ju risken mycket större att bli exponerad för andra droger, har varit med om det själv många gånger, alltså, avkriminalisering skulle vara bättre på många sätt.
Men vad vet jag...
Skriv svar