Till anobodysmoker: att inrikta livsenergin på något vettigt

Boom shiva!

Moderator: Powerpuffgirl

Forum rules
User avatar
anybodysmoker
Ganjaman
Posts: 1767
Joined: 2004-11-18 23:49:38
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby anybodysmoker » 2010-03-31 13:48:21

Kort och gott vill jag säga detta till er alla: Jag vill göra livet bättre för oss alla. Jag vill att ni inte ska behöva arbeta med än 5-6h per dag. Att ni inte ska behöva ha problem med räkningar och byråkrati. Jag vill inte heller att vår levnadsstandard ska bli sämre, utan bättre. Jag vill att vi alla ska ha mer fritid och mer tid att umgås och utbyta livserfarenheter och dela med oss av hobbies, t.ex. naturens underbara växt Cannabis Sativa.

Så wutangisforthechildren, jag vill dig väl och även om vi inte delar samma åsikter kring diverse fenomen och tankar om världsordningen så vill jag att det som du anser jobbigt och tråkigt i samhället ska försvinna.

Mindre arbetstid innebär inte mindre pengar i plånboken. Vi behöver ett paradigmskifte och ett nytt system ifrån politik, ekonomi till andra system som påverkar oss som människor och tänkande individer. Stora tänkande människor och andra högt profilerade t.ex. Bernard Lietaer som var med och planerade Eurons införande, håller med och gör detsamma. Men de kan inte ändra något om vi vanliga medborgare som upprätthåller och som har anpassat oss till systemet inte vill ha en förändring.

Få kan ens se hur vi kan leva i en värld utan problem och konflikter, bara det är bevis på hur hatiska och cyniska vi blivit, vilket är skadligt för oss själva.

Som en annan utbildad man och som arbetat inom bankväsendet säger: "Att endast lita på och läsa vad massmedia säger är skadligt för både dig själv och dina nära och kära".

- anybodysmoker

outdoorfreak
Garderobssnille
Posts: 781
Joined: 2006-03-30 12:27:19
Location: Pleiadians!
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby outdoorfreak » 2010-03-31 16:35:25

Kör hårt Any... :D
Have a good time, all the time!

herbert
Nyfrälst och hög
Posts: 47
Joined: 2009-10-22 21:06:16
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby herbert » 2010-03-31 16:55:41

Jag tror vi är inne på helt samma spår, anybodysmoker, förutom kanske det spirituella.

Precis som jag tror att du gör, anser jag att människan i allmänhet är alldeles för indoktrinerade i tänket att deras åtta arbetstimmar om dagen är ett måste för att jorden ska fortsätta snurra. Alltför många tror att genom att köpa en TV som är 2 tum större än deras förra så kommer deras liv bli 2 tum bättre, trots att de bara faller offer för en konsumtionshets som bara ett litet fåtal i praktiken tjänar på.
Folk tror (som i ett inlägg på första sidan) att kunskaper inom exempelvis matte, kemi och fysik är mer värda än andra kunskaper, med motivationen att dessa är färdigheter som går att använda sig av inom yrkeslivet, vilket i förlängningen innebär att de anser att en karriär är det enda realistiska att eftersträva.
Alltför ofta hör man folk tycka att folk ska "göra rätt för sig i samhället", skolade sedan barnsben att människan ska vakna klockan 06:30 för att slita ut sin kropp i 8 timmar, som om det vore någon slags heder i det, trots att man kanske gör det för minimal ersättning.

[b]edit: här började jag flumma iväg i mina egna tankegångar, följande är ganska offtopic.[/b]
Människan är så fruktansvärt förslavad. Trots att de allra flesta inser att de är långt ner i samhällshierarkin, att några få mäktiga personer tjänar enorma pengar på deras dagliga slit, och att de själva inte har någon som helst makt att ta sig varken ut ur hierarkin, eller högre upp, så får vi ändå lära oss att var och en måste arbeta. Och det är ju så, var och en måste arbeta, eftersom det inte finns något alternativ, eftersom ingen (eller i alla fall väldigt få) tror på något alternativ.
Det är idag individens skyldighet att ta en anställning, hur dålig den än är.
Människor tar livet av sig för att de inte kan hitta en plats i den korporativa världen, där de ändå hade blivit utnyttjade för att sälja värdefulla timmar av sina liv för mycket mindre än vad de var värda.

Jag tror inte att det borde vara människorasens öde, att arbeta sig igenom livet - bara för att det är så det SKA vara. Givetvis måste folk arbeta för att upprätthålla den tekniska och bekväma standard vi är vana vid, och det är precis vad de skulle göra, om de kunde inse vilken bättre värld vi skulle få om den världen i sig var lönen för mödan, istället för några futtiga tusenlappar in på kontot och förhoppningen om att någon annan gör världen bättre.

En sådan välviljans värld har ju aldrig existerat, antagligen på grund av att det inte är något man åstakommer i en hanvändning, som till exempel att försöka lagstifta
bort problem (och det har ju funkat ypperligt :roll:), eller köpa och kriga sig ur svårigheter. Det är väl därför allt för få människor ens kan tänka sig att världen skulle fungera på något annat sätt än den gör idag.
Man kan säkert peka på hur många saker som helst i min bild av en bättre värld och fråga sig hur det skulle lösas rent praktiskt. I alla lägen tror jag att det går att komma runt eventuella problem på ett bättre sätt än det görs idag.
Hela grundtanken bakom är ju en förändring i folks sätt att tänka, att inse att en helt annan värld är möjlig. Givetvis skulle det aldrig funka att tvinga fram en sådan värld med exempelvis militära medel, utan det skulle givetvis bygga på en övertygelse om att det finns mer att tjäna på samarbete än girig individualism, och det skulle säkerligen ta mer än hundra år för ett sådant skifte.
Men ge mig ett oavlönat jobb som sophämtare eller slaktare (det värsta jobb jag kan tänka mig) och ett löfte om att jag har tak över huvudet och mat i magen varje dag, samt fritid och frihet att göra det jag älskar, så kan jag bevisa att i alla fall jag hellre jobbar för allmännyttan än för pengar.

Nu flummade jag iväg en bra bit utöver det jag egentligen skulle svara på, anybodys sista inlägg. Tro det eller ej, jag har inte rökt någonting, varken idag eller på länge.
Och bara för att skydda mig från diverse foliehatts-anklagelser, så talar jag inte om någon konspiration. Jag tror inte att några män i mörka kostymer suttit och ritat upp planer för hur världen ska se ut, utan jag anser att det det enbart är resultatet av var kapitalismen och globaliseringen drivit världen.
Jag ursäktar mig iaf för min lilla wall of text och hoppas att någon finner den inspirerande.

User avatar
anybodysmoker
Ganjaman
Posts: 1767
Joined: 2004-11-18 23:49:38
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby anybodysmoker » 2010-03-31 17:19:05

herbert, håller verkligen med dig. Bra skrivet! Mycket bra!

Jämfört med dig så är jag lätt att "reta" för att jag blandar in det spirituella / andliga och då suddar jag ut gränser för vad som är möjligt. T.ex. mitt prat om fria energi källor (vilket jag ändå hävdar bevisats är möjligt även om förståelsen för det är kontroversiell). Men jag vet vad mitt agerande leder till och bemöter alltid andra med respekt och förståelse. Har jag fel erkänner jag det, men jag kan inte neka diverse upplevelser jag varit med om... Isåfall förnekar jag ju här och nu då det är en upplevelse i sig att skriva detta... :)


Jag arbetar med att göra så precis det du beskrev undviks och vi istället börjar leva på ett mer harmoniskt sätt. Några jag känner arbetar med att ta fram en sida där man över internet kan påverka till ett bättre samhälle. Det handlar om att visa andra hur vi kan lösa problemen.

Jag anser inte att det sitter några män med mörka kostymer eller liknande och konspirerar. Men jag anser absolut att konspirationer finns. Jag anser att dagens ekonomiska system gynnar några få, och att dessa få väldigt väl vet om det. Många män som är medlemmar i hemliga sällskap har också nyckerpositioner i samhället. T.ex. flertalet av medlemmarna i det kontroversiella Skull & Bones ifrån Yale Universitetet. Där båda Bush och även John Kerry som förlorade mot Bush är medlemmar. Detta är fakta.

Att de konspirerar kan jag inte bevisa, men jag kan se vad deras agerande leder till. Genom att observera vad som sker i världen och ser vem som tjänar på det så kan man lägga ihop ett och ett.

Men jag håller absolut med om att globalismen som kommer ifrån kapitalismen absolut är ett stort problem. Att importera t.ex. frukt till ett land som kan producera det själv men att det då blir för dyrt är idiotiskt. Varför? För att pengar driver oss och inte önskan att göra något för andra eller världen.

Jag gör det jag gör för de som har det sämst, men jag värnar om alla inklusive mig själv.

- anybodysmoker

herbert
Nyfrälst och hög
Posts: 47
Joined: 2009-10-22 21:06:16
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby herbert » 2010-03-31 18:01:26

Kul att hitta någon som tänker likadant :)

Ja givetvis finns det konspirationer. Just ordet konspiration klingar ju så "mörkt och hemligt", så när folk hör det så tänker de direkt på att sådant är något som agentromaner och james bond-filmer har hittat på.

Men om man istället kallar det för hemliga överenskommelser, så blir det genast mer trovärdigt. Och i ärlighetens namn så förstår jag inte all skepsis mot "konspirationsteorier".
Är folk så naiva att de tror att vad som rapporteras i media är precis allt som händer här i världen?
Inser inte folk att makthavare (både politiska och ekonomiska) har hemligheter, även på deras nivå?
Bara nyligen var det ju något dokument från CIA som läcktes om hur man skulle vrida opinionen i europa för att delta i afghanistan-kriget. Ett dokument som bevisar att människor i hemlighet planerat att manipulera en stor massa för att följa deras vilja.
Boom, en konspiration!


Trots att sådant dyker upp för jämnan verkar det finnas någon slags motvilja att tro att det sker saker i skymundan. Sedan är kanske jag lite överdrivet misstänksam, som anar skumma saker så fort jag får chansen, men ärligt talat tror jag att jag är närmare sanningen än de flesta andra.

Haha, nu skenade texten iväg igen, men det är så sällan man får tillfälle att få utlopp för sådana här funderingar.

Internet-side projektet låter spännande. Har funderat i sådana banor själv, men det är ju svårt att veta var man ska börja när det är så mycket som står på tok.

wutangisforthechildren
P.I.M.P.
Posts: 115
Joined: 2008-06-22 14:14:42
Contact:

Postby wutangisforthechildren » 2010-04-08 21:09:20

[quote="anybodysmoker"]Jag tycker om dina diskussioner. Det är viktigt för mig att ha koll på alla perspektiv, då utan tvivel är man inte klok. Jag fetmarkerade en rad och skulle vilja att du utvecklar frågan. Jag förstår t.ex. inte fullt ut vad [u]du [/u]menar med cannabis-framkallade psykoser.[/quote]

Tack för ditt svar.

Jag vill minnas att du kommenterat i tidigare trådar om huruvida cannabis framkallar psykoser, hjärnskador m.m. Där har du intagit ett kritiskt ställningstagande som inte återfinns i dina andra trådar. Dr. Heaths studie på rhesusapor används flitigt av förbudsivrarna. Den brister dock när det kommer till den vetenskapliga metodiken då han t.ex. bl.a. berövat apornas hjärnor syre. Brist på syre medför hjärnskador varför de förändringar som påfanns inte kan hänvisas enbart till cannabisrökens egenskaper. Detta är något du håller med om och säkert framför till de som hänvisar till studien som ett bevis för cannabis skadlighet. Min fråga är således varför du, när det kommer till cannabis anser att vetenskaplig metodik är viktig när du inte anser det när det kommer till dina andra ''sanningar''?

För att exemplifiera det ytterligare tänker jag här nedan framföra sex påståenden. De markerade med en etta är sådana som du anser vara korrekta (eller iaf antar jag det) medan du säkert anser att de markerade med en tvåa är inkorrekta. Om så är fallet skulle jag gärna vilja att du förklarade varför det förhåller sig så.

1. Om man tänker väldigt hårt på ett mål, t.ex. rikedom, så kommer universums krafter se till att man når det. Når man det inte har man inte fokuserat tillräckligt hårt och får tänka hårdare.

2. Om man röker cannabis blir man homosexuell. Anser man sig inte vara gay så är det för att man tillbakatryckt sina egentliga lustar.

1. Victor Zammit anser att det finns bevis för att ett liv efter döden existerar då att han samtalat med flera medier som varit i kontakt med andevärlden och döda människor som berättat om det.

2. Fritz Klyka anser att det finns bevis för att man kan dö av cannabis då han samtalat med flera medier som varit i kontakt med andevärlden och döda människor som berättat om det.

1. En person besöker Oregon Vortex och med sitt eget sinne, nämligen synen, ser hur två personer som förut stod bredvid varandra och var lika långa plötsligt skiftar i längd när de byter plats. Han får det förklarat för sig hur denna optiska illusion kan uppstå (http://www.sandlotscience.com/MysterySp ... pots_1.htm) men anser att p.g.a. att han såg det med sina egna ögon så omkullkastades fysikens lagar och personernas längd ändrades verkligen.

2. En person får sin ena hand amputerad. Med sitt eget sinne, nämligen känseln, så upplever han ändå smärtor där handen en gång satt. Han får det förklarat för sig hur dessa smärtor kan uppstå (http://www.smartguiden.se/diagnoser/008 ... smarta.asp) men anser att p.g.a. att han faktiskt kände smärtan så har hans hand inte amputerats utan bara blivit osynlig för omvärlden.

User avatar
anybodysmoker
Ganjaman
Posts: 1767
Joined: 2004-11-18 23:49:38
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby anybodysmoker » 2010-04-10 19:17:41

Tack själv för ditt svar wutangisforchildren

[quote]1. Om man tänker väldigt hårt på ett mål, t.ex. rikedom, så kommer universums krafter se till att man når det. Når man det inte har man inte fokuserat tillräckligt hårt och får tänka hårdare. [/quote]

Jag tror att man når saker man tänker på. Det ska inte vara hårt satt det är jobbigt. Men man ska absolut fokusera på det för att enklare nå det. Hur det fungerar vet jag inte, men att det fungerar vet jag.

Min teori är att vi är gudar i människoskepnad. Vi föddes och nu evolveras vi och vi är gud i skapelsen. Är det så? Jag vet inte. Men jag har all rätt att ha det som en teori. Tror jag på en skapare, ja det gör jag. Jag tror också att vi inte är separerade utan att allt hör samman. Detta är något många forskare också säger.

[quote]2. Om man röker cannabis blir man homosexuell. Anser man sig inte vara gay så är det för att man tillbakatryckt sina egentliga lustar. [/quote]

Det har jag ingen erfarenhet av att så är fallet, så det tror jag knappast :P

[quote]1. Victor Zammit anser att det finns bevis för att ett liv efter döden existerar då att han samtalat med flera medier som varit i kontakt med andevärlden och döda människor som berättat om det.
[/quote]

Nej. Victor Zammit anser att det finns bevis för ett liv efter döden eftersom han forskat (d.v.s. kritiskt undersökt alla medium och haft egna upplevelser) om genom att träffalivet efter döden och vara med om upplevelsen som medium kan skapa. Så han berättar vad han varit med om, sen har han också samlat massor med historiska forskare och nutida som gör samma sak.

(Detta har han gjort i över 20 år).

[quote]2. Fritz Klyka anser att det finns bevis för att man kan dö av cannabis då han samtalat med flera medier som varit i kontakt med andevärlden och döda människor som berättat om det. [/quote]

Fritz Klyka är det ett påhittat namn? :P Det är ju fel och jag håller med. För han tror på vad andra säger och har inte undersökt det själv. Hade han själv undersökt det och sen sett om det var sant eller inte så kunde jag trott på honom. Men nu har jag egen erfarenhet av cannabis och känner många som röker och har rökt det, och ingen har dött..

[quote]1. En person besöker Oregon Vortex och med sitt eget sinne, nämligen synen, ser hur två personer som förut stod bredvid varandra och var lika långa plötsligt skiftar i längd när de byter plats. Han får det förklarat för sig hur denna optiska illusion kan uppstå (http://www.sandlotscience.com/MysterySp ... pots_1.htm) men anser att p.g.a. att han såg det med sina egna ögon så omkullkastades fysikens lagar och personernas längd ändrades verkligen.[/quote]

Nej igen. Det är en optisk illusion. Däremot så förklaras det väl inte hur den uppstår? Eller? Jag anser att det är som andra forskare säger för att det är en energipunkt där denna Oregon Vortex ligger (därav namnet Vortex). I framförallt Ryssland har man forskat om detta, de kallar det för Torsion Fields, eller Torsion Waves.

Jag säger inte att det bryter emot några fysiska lagar, ryssarna förklarar det bra med sina torsion fields.

Men det finns ett ställe där som gravitationen är konstig på, det rullar upp istället för ner(!) Men om det är fejk eller inte vet jag inte. Detta är också en plats jag vill besöka. Tydligen ska t.om. Einstein ha undersökt detta ställe (enligt en besökare som hade varit där, vet inte om det stämmer dock).

[quote]2. En person får sin ena hand amputerad. Med sitt eget sinne, nämligen känseln, så upplever han ändå smärtor där handen en gång satt. Han får det förklarat för sig hur dessa smärtor kan uppstå (http://www.smartguiden.se/diagnoser/008 ... smarta.asp) men anser att p.g.a. att han faktiskt kände smärtan så har hans hand inte amputerats utan bara blivit osynlig för omvärlden.[/quote]

Jag ser inte hur din 2 historia skulle jämföras med vad jag tror om Oregon Vortex. Handen är inte osynlig, däremot så kanske man har en energikropp som kan påverka centrala nervsystemet. Detta säger de som forskar om t.ex. ut ur kroppen upplevelser.


Ser fram emot ditt svar!

- anybodysmoker

User avatar
Teslakid
Ganjaman
Posts: 2000
Joined: 2008-04-06 23:47:04
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby Teslakid » 2010-04-10 20:05:08

[quote]Men det finns ett ställe där som gravitationen är konstig på, det rullar upp istället för ner(!) Men om det är fejk eller inte vet jag inte. Detta är också en plats jag vill besöka. Tydligen ska t.om. Einstein ha undersökt detta ställe (enligt en besökare som hade varit där, vet inte om det stämmer dock).
[/quote]

Det finns ett ställe utanför Idre i Dalarna där detta fenomen också finns, tror inte e är nått konstigt med gravitationen dock.
Det ligger på vägen mot fjällen städjan eller ripan om ja inte minns fel.

Men det är en backe som när man går upp för den så känns det som man går nerför och när det regnar så rinner vattnet uppför vägen.

User avatar
Drsnuggels
Nyfrälst och hög
Posts: 47
Joined: 2009-04-13 6:30:04
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby Drsnuggels » 2010-04-30 17:09:35

anybody..

Jag är otroligt imponerad och facinerad av det du skriver.
måste säga att jag är påläst men att jämnföra med dig så är jag långt efter tror jag.
Poletten ramlade ner för mig med för något år sen och helhetsbilden va ett faktum för mig.
Du är en spirituell sanningsökare med samma mål som jag och många andra där ute.
När du kommer med dessa imponerande svar på alla frågor är ett bevis på att du är en otroligt inteligent människa och inte någon psykotisk haschtomte som sitter och knappar på dumburken hela tiden.
Fortsätt din kamp precis som jag gör för från ondska måste jorden renas på ett eller ett annat sätt.

Vi possitiva människor är få men vill så mycke gott, tyvär är majoriteten så negativa att det är svår att sprida sin energi till alla.
Att nå ut till några få i mängden är bättre än inga.

http://www.youtube.com/watch?v=QJuxb7HddOM

User avatar
Divine
Gräsfläckar på knäna
Posts: 400
Joined: 2004-10-18 0:31:15
Location: St
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby Divine » 2010-04-30 19:06:58

Att anybodysmoker hasplar ur sig en massa konspirationsteorier är rätt roande och känns lite uppfriskande. Men det jag inte kan med är när folk i allmänhet gnäller om hur pengar styr ens liv och systemet suger.

I synnerhet de som medvetet isolerar sig från samhället och på så sätt inte bidrar till det, samtidigt som man inte gör ett skit konkret för att förändra något, bortsett från att sitta på nätet eller bland kompisar och gnälla. Jag kan tycka att det är jävligt osolidariskt beteende faktiskt, att sitta och kosta utan att bidra med något reellt. Osolidarisk mot folk som ofrivilligt blir socialt isolerade, som är ett problem vars lösning verkligen kräver resurser.


Vad ska man göra då? Hur ska samhället och det finansiella systemet vara format? Tja, där har jag inget svar, men innan jag har det kommer jag inte heller sitta och slänga ur mig saker som att en "förändring är i sikte" utan att ha någon hållbar plan.

En intressant rörelse man kan läsa om, är LETS - Local Exchange Trade System, som försöker bryta sig ur pengaslaveriet genom utbyte av varor och tjänster.
[size=10][i]"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion"[/i] - Speed Levitch[/size]

User avatar
anybodysmoker
Ganjaman
Posts: 1767
Joined: 2004-11-18 23:49:38
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby anybodysmoker » 2010-04-30 21:03:21

Drsnuggels, skicka gärna ett PM, vi är många positiva och vakna människor som arbetar med att fixa världen. :)

[quote="Divine"]Men det jag inte kan med är när folk i allmänhet gnäller om hur pengar styr ens liv och systemet suger.

I synnerhet de som medvetet isolerar sig från samhället och på så sätt inte bidrar till det, samtidigt som man inte gör ett skit konkret för att förändra något, bortsett från att sitta på nätet eller bland kompisar och gnälla. Jag kan tycka att det är jävligt osolidariskt beteende faktiskt, att sitta och kosta utan att bidra med något reellt. Osolidarisk mot folk som ofrivilligt blir socialt isolerade, som är ett problem vars lösning verkligen kräver resurser.


Vad ska man göra då? Hur ska samhället och det finansiella systemet vara format? Tja, där har jag inget svar, men innan jag har det kommer jag inte heller sitta och slänga ur mig saker som att en "förändring är i sikte" utan att ha någon hållbar plan.

En intressant rörelse man kan läsa om, är LETS - Local Exchange Trade System, som försöker bryta sig ur pengaslaveriet genom utbyte av varor och tjänster.[/quote]

Var det riktat till mig så ska du veta att jag inte kan röka cannabis för att jag faktiskt arbetar med att göra det du säger att många inte gör som bara gnäller.

Im all about helping everyone! Och jag gör det reellt!

LETS är bra och jag lovar, det kommer mer av det goda. Vår verklighet och varddag kommer bli bättre, jag hoppas ni alla stödjer de personer som arbetar med att fixa världen genom reformer som ändrar systemet till allas fördel.

- anybodysmoker

User avatar
smokepoke
Småodlare
Posts: 115
Joined: 2009-11-08 16:26:41
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby smokepoke » 2010-05-01 1:10:49

[quote="Divine"]

En intressant rörelse man kan läsa om, är LETS - Local Exchange Trade System, som försöker bryta sig ur pengaslaveriet genom utbyte av varor och tjänster.[/quote]

LETS är bra och jag lovar, det kommer mer av det goda. Vår verklighet och varddag kommer bli bättre, jag hoppas ni alla stödjer de personer som arbetar med att fixa världen genom reformer som ändrar systemet till allas fördel.
- anybodysmoker[/quote]
Jag måste bara påpeka att jag tycker detta låter väldigt roligt. Att utbyte av varor och tjänster skulle vara så mycket bättre än att sälja dessa varor och tjänster tycker jag låter väldigt märkligt. En person som kan bygga ett helt hus lär vilja ha mer än ett mål ärtsoppa för den tjänsten. Alla tjänster och varor är olika mycket värda. För att göra det enkelt kan man då lika gärna ha värdet på tjänster och varor i pengar än att hålla på att byta hit och dit.
Mvh Smokepoke

User avatar
anybodysmoker
Ganjaman
Posts: 1767
Joined: 2004-11-18 23:49:38
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby anybodysmoker » 2010-05-01 11:12:37

smokepoke, LETS har med pengar men de fungerar på ett annat sätt än dagens skuldbaserade slaveri system.

Visste du att 9kr av 10kr i din plånbok är skapade av privata banker som skuld till oss vanliga människor?

User avatar
smokepoke
Småodlare
Posts: 115
Joined: 2009-11-08 16:26:41
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby smokepoke » 2010-05-01 17:19:01

[quote="anybodysmoker"]smokepoke, LETS har med pengar men de fungerar på ett annat sätt än dagens skuldbaserade slaveri system.

Visste du att 9kr av 10kr i din plånbok är skapade av privata banker som skuld till oss vanliga människor?[/quote]

Nej det visste jag inte. Tror dock inte det stämmer. Jag har inga skulder till någon och ingen har heller några skulder till mig (förutom min kära moder som har lånat lite pengar av mig just nu :) )
Men jag kanske missuppfattar dig vad vet jag.
Mvh Smokepoke

User avatar
anybodysmoker
Ganjaman
Posts: 1767
Joined: 2004-11-18 23:49:38
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby anybodysmoker » 2010-05-02 13:42:23

[quote="smokepoke"][quote="anybodysmoker"]smokepoke, LETS har med pengar men de fungerar på ett annat sätt än dagens skuldbaserade slaveri system.

Visste du att 9kr av 10kr i din plånbok är skapade av privata banker som skuld till oss vanliga människor?[/quote]

Nej det visste jag inte. Tror dock inte det stämmer. Jag har inga skulder till någon och ingen har heller några skulder till mig (förutom min kära moder som har lånat lite pengar av mig just nu :) )
Men jag kanske missuppfattar dig vad vet jag.
Mvh Smokepoke[/quote]

Det stämmer, så nu vet du :). Det är bara att ringa riksbanken och få det bekräftat om du verkligen vill veta. Privata banker mångdubblar (nästan upp till 10 gånger) pengar som de har som reserv (som det enkelt kan kallas).

Penningmängden som cirkular i samhället består till en väldigt stor majoritet av pengar som skapas med en skuld till någon (inklusive regeringar) och såklart då även som en återbetalning till den privatägda banken.

Nu när vi hade en våg av depression/recession/finanskris så gick det bra för svenska banker (de visade nyligen stora vinster), eftersom de inkasserade massor av lån. Människor fick lämna hus i många länder för att bankerna tog över deras hem för att aktionera ut det för att få in sina pengar. Så blir det när pengar skapas ur skuld.

- anybodysmoker

User avatar
smokepoke
Småodlare
Posts: 115
Joined: 2009-11-08 16:26:41
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby smokepoke » 2010-05-02 21:15:18

Har du satt in dina pengar på banken är det självklart att banken försöker göra så stor vinst på det som möjligt dom är ju inte direkt dumma. Ingen tvingar dig att sätta in pengarna där.
Tar du lån av banken och sedan inte kan betala är det väll heller inte bankens fel när dom då ska inkassera sina pengar?
Ja, vissa banker drar in sjukt mycket pengar. Men dom gör abra som alla andra dessa dagar och det är att försöka göra sin vinst så stor som möjligt.
Nu lämnar jag detta. Ha det bra!
Mvh Smokepoke


[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Return to “Coffeeshopen”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests