söker hjälp...

Boom shiva!

Moderator: Powerpuffgirl

cainite
Småodlare
Inlägg: 130
Blev medlem: 2007-05-01 23:04:49
Ort: de d
Kontakt:

söker hjälp...

Inlägg av cainite » 2008-06-20 15:01:48

nu tänkte jag ta ett stort steg för mitt psykiska välmående. jag tänkte be er swecannare om lite stöd. jag har varit hos psykologer å kuratorer å det mesta som har med psykiskt välmående å gör men inget hjälper. så jag tänkte att jag skulle prata av mig här ist. hoppas på nåt svar iaf.

jag vet inte riktigt var jag ska börja...
de enda jag kan komma på är att jag mår förskräckligt dåligt psykiskt å inte får nåt stöd nån annanstans. så vad som helst som skulle lysa upp min mörka tillvaro lite skulle vara extremt välkommet. har t.o.m slutat röka bara för att jag inte mår bra :/ men iaf... hoppas nån känner sig "manad" till å lysa upp min tillvaro lite :/
Machines have less problems.
i'd like to be a machine,
wouldn't you?

-Andy Warhol
Användarvisningsbild
PapaiNoel
Tomtenisse
Inlägg: 2381
Blev medlem: 2005-04-13 12:30:53

Inlägg av PapaiNoel » 2008-06-20 16:44:01

Kan du specificera lite varför/hur du mår dåligt? Vilka tankar plågar dig?
Användarvisningsbild
BigBanana
Guleböj
Inlägg: 2930
Blev medlem: 2005-09-06 11:56:53
Ort: varande.

Inlägg av BigBanana » 2008-06-20 17:56:17

Fan va tråkigt... :(

Är ju svårt över kalla internet, men du får skriva av dig så mycket du vill... Pm´a gärna om du inte vill fläka ut dig offentligt, men jag har en ganska stabil syn på saker och ting, och har hjälpt många i min omgivning att se ljusare på saker och ting...
cainite
Småodlare
Inlägg: 130
Blev medlem: 2007-05-01 23:04:49
Ort: de d
Kontakt:

Inlägg av cainite » 2008-06-20 17:59:59

papainoel: det är mest ensamheten å känslorna av övergivenhet som plågar mig allra mest :/

bigbanana: jag klarar nog av å prata av mig offentligt ;)
Machines have less problems.
i'd like to be a machine,
wouldn't you?

-Andy Warhol
Användarvisningsbild
PapaiNoel
Tomtenisse
Inlägg: 2381
Blev medlem: 2005-04-13 12:30:53

Inlägg av PapaiNoel » 2008-06-20 19:16:56

Du är ju inte ensam. Här har du ju över 3000 Swecan-polare. Varför känner du dig övergiven? Är det något som har hänt, eller är det en allmän känsla?
cainite
Småodlare
Inlägg: 130
Blev medlem: 2007-05-01 23:04:49
Ort: de d
Kontakt:

Inlägg av cainite » 2008-06-20 20:57:43

tror de är en allmän känsla eller så äre att min bästa polare ligger å gullar med sin flickvän i soffan bredvid :/ en annan faktor kan även vara att jag "kom ur" ett två årigt förhållande för inte allt för längesedan där jag gjorde slut men inte släppt henne ordentligt än :/
Machines have less problems.
i'd like to be a machine,
wouldn't you?

-Andy Warhol
Användarvisningsbild
reaper
Lieman
Inlägg: 16773987
Blev medlem: 2004-04-28 17:39:45
Kontakt:

Inlägg av reaper » 2008-06-20 22:48:49

Deka inte ner dig =
Det kommer en ny dag i morgon,behöver du sorg så sörj,vill du ha glädje så sök.
cainite
Småodlare
Inlägg: 130
Blev medlem: 2007-05-01 23:04:49
Ort: de d
Kontakt:

Inlägg av cainite » 2008-06-20 23:11:52

[quote="snabela"]Deka inte ner dig =
Det kommer en ny dag i morgon,behöver du sorg så sörj,vill du ha glädje så sök.[/quote]

tack för dom värmande orden ^^
Machines have less problems.
i'd like to be a machine,
wouldn't you?

-Andy Warhol
Användarvisningsbild
DONKEY
Garderobssnille
Inlägg: 580
Blev medlem: 2005-10-24 22:39:13

Inlägg av DONKEY » 2008-06-21 0:07:20

Kanske låter lättare än vad det är, men med positivt tänkande så kommer man en bra bit. Det gäller att se det positiva i allt, och om du tänker efter lite så inser du nog att dina problem inte är så enorma som dom kanske känns ibland. Det är viktigt att inte älta saker, det som har varit är redan avklarat, och om det inte är något positivt så finns det ingen anledning till att ens fundera över det längre. Dåtiden är redan skriven, finns ingen som kan ändra på den, och om du hittar nån som kan det, skicka gärna ett pm med hans nr :P

Om du känner dig ensam och du upplever att det är ditt största problem, se då till att åtminstone öka dina chanser till att träffa någon. Du kommer inte att träffa någon om du sitter hemma och tycker synd om dig själv, och jag kan garantera dig att dina chanser att träffa någon annan ökar avsevärt om du har en positiv livssyn. Nu kanske detta uppfattas som lite hårt och dömmande, men det är absolut inte min avsikt. Vad jag försöker komma fram till är att du själv bestämmer, your the boss, vill du må bättre så måste du ta tag i saken själv.


Jag har själv varit nere på botten på pyskisk ohälsa-skalan och det var den värsta perioden i mitt liv hittills. Jag var fruktansvärt negativ, självförtroende var i botten, målade alltid upp negativa scenarion om vad som skulle komma att ske i framtiden, panikångestattacker i mängder, allt var skit med andra ord. Men som tur var så började jag att läsa en massa intressanta böcker som inspirerade mig sjukt mycket. Jag tog tag i saken och bestämde mig för att förändra mitt liv och nu ett antal år senare så mår jag helt underbart bra. Finns självklart saker att slipa på fortfarande, men det löser sig med tiden.

Nu börjar detta att bli en självbiografi vilket inte var min mening, men jag vill bara nämna några saker som hjälpte mig att komma ur min svacka och förhoppningsvis kan kanske något av det jag säger inspirera dig till att må bättre.

Fysisk motion, gör mer än vad man kan tro för välbefinnandet. Positivt tänkande, grunden enligt mig för att må bra. Förmågan att slå bort sina negativa tankar som ständigt surrar runt i huvudet är också viktigt. Börja se möjligheter istället för omöjlighet. INTE älta det som varit, ta kontroll över dina tankar!.

Jag hoppas verkligen att det löser sig för dig och att du kan må bra igen, men du måste tyvärr göra jobbet själv. Lycka till !!! :)

http://www.youtube.com/watch?v=jHPOzQzk9Qo

Mvh
Senast redigerad av 1 DONKEY, redigerad totalt 2008 gånger.
Användarvisningsbild
reaper
Lieman
Inlägg: 16773987
Blev medlem: 2004-04-28 17:39:45
Kontakt:

Inlägg av reaper » 2008-06-21 0:18:42

[quote="DONKEY"]text text o galet mycke mer text[/quote]

Vet inte vad trådskaparen tycker men jag mådde bättre av att bara läsa ditt inlägg :D
Användarvisningsbild
anybodysmoker
Ganjaman
Inlägg: 1767
Blev medlem: 2004-11-18 23:49:38

Inlägg av anybodysmoker » 2008-06-21 1:22:43

Jag gör som Donkey, berättar ur mitt liv:

Jag har alltid varit ganska "medel" på allt, men haft perioder av enorm glädje sen perioder av deppigt slag. Jag har känt mig nere, skulle vilja säga deprimerad definierat som att allt är skit, framtiden e skit, livet e skit, och ingeting blir bra...

Cannabis var min väg att börja må bättre, för alkoholen hade en otroligt negativ inverkan på mig och mitt självförtroende. Jag (även kompisar) har haft (de kanske har?) så dåligt självförtroende att jag måste vara full på en fest för att ha kul. Idag har jag jävligt rolig om jag är nykter, jag dricker inte sprit längre. Gräs röker jag, men när jag säger nykter så menar jag helt nykter. :)

Som Donkey så började jag också läsa böcker, och började avlära mig alla negativa tankar och idéer. Istället byggde jag med hjälp av information ifrån böcker mig mer visdom om livet.

Jag började med att tro att jag ville ha en tjej, och insåg först att hur vet jag vilken tjej jag vill ha? Och hur ska jag veta om det är rätt tjej så det inte blir som för de flesta polare som har tjejer och problem? Detta för att de inte vet vad de vill ha ut av livet, så hur ska man då kunna dela det med någon? Jag insåg att jag inte ens visste vem jag var och vad jag ville. Så jag tog reda på det, och har som många säger ovan, blivit positivare och positivare och det funkar!

Det sjuka är, tänkte på det i bilen påväg hem ifrån midsommarfesten (yup, jag var nykter), att jag är ett levande bevis på att om man strikt följer tankesättet "Det löser sig" så löser det sig verkligen. En sak jag också märkt (iaf med min erfarenhet) är att många tjejer är jävligt positiva och killarna nästan trotsar de genom att vara negativa.. Skärpning där, ta hand om tjejen! Hon kan skapa dig ett bättre liv!

Och har du ingen tjej, ta reda på vem du är så ingen tjej formar dig som hon vill ha dig! Kärlek genom manipulation kan aldrig vara bra.. Det viktigaste i min historia är dock en av de deppigaste perioderna i mitt liv, jag mötte min största rädsla!

Min vän och jag satt i princip dagligen och rökte i vår lägenhet, och pratade mycket om livet och vad vi lärt och läst. Samt spelade mycket tv-spel, såg film, tv-serier, spelade poker, samt lyssnade på musik... Iaf vi kom in på vår största rädsla, och jag sa; "hmm, det är nog att vara helt ensam, alltså ensam bara.."..

Gissa vad som hände?

Jag genom några olyckliga händelser flyttade 5 mil till en 1:a ifrån alla jag känner! Och bodde för första gången någonsin HELT ensam...

DAMN säger jag, det var en chock och jävligt obehagligt. Tack vare Mary J så lyckades jag varje dag efter jobbet när jag kom hem och var deppig. För det var ju inte bara det att jag blivit mer ensam, utan jobbet är ju negativt, och världen likaså... Så när jag kom hem och polarn inte satt där så vaart man ju ännu mer nere... :) nu efteråt är det jävligt komiskt, men det var det inte då..

inte förrän... Bongen kom fram och Mary J kom som en ande i röken upp när jag förde elden mot koppen och sög i mig röken.. Jag fick ett leende på läpparna och insåg att "Det löser sig."

Ända sedan dess har Mary J varit min vän i tuffa tider, och för att inte bli en i svenssons ögon sett stoner och slacker som inte gör något, så tänkte jag att jag kan göra något.

Så jag började läsa böcker, och se dokumentärer på TV. Jag slutade se skit och gjorde det bara när jag träffade polarna. Varför? Jo, för i nya lägenheten så var det inte lika kul att spela TV-spel eller se film själv. Utan jag blev stenad istället och läste böcker samt kollade dokumentärer - för att bevisa för svensson att stoners och slackers kan vara jävligt mycket smartare än vad de är :D. Visst man får se en dokumentär 2 gånger i värsta fall 3, fast i bästa fall 1gång, när man ser den stenad..

Ett typiskt scenario: Efter tre först minuterna så tänker man "WOooow" och sen 30min senare så tänker man "Vafan, har det gått 30minuter!!" och inser att detta "WOOooow" varade i 30minuter.. Alltså ens tankar var någon helt annan stans pga det som gjorde så man tänke woooow ;). Fast då var det ju bara att kolla om, och tacka vet jag DivX så man slipper återspola! kommer ihåg the old days när man fick böta 5kr för att man glömde spola tillbaks filmen... hehe :)

Så iaf, mitt tankesätt som varit jävligt positivt, öppensinnat och i tankegångarna "Det löser sig" är jag levande bevis på att det funkar.

1. Jag har min idealvikt, och detta genom att bara inse att allt är nyttigt för mig - oavsett vad folk säger :) Så länge jag tror det är nyttigt så är det det ;) "Det löser sig" som sagt ;)

Så jag tränar inte, ska börja göra sit ups och armhävningar.. :P Fast jag freestylar iofs och är jävligt rörlig i kroppen då, det kan med hjälpa till med att hålla vikten vid idealläge, men jag tror det är ganjan som kan ligga bakom. Det är den största livsomställningen jag gjort - att börja röka - förutom att jag gått ifrån negativt tänkande till positivt. Sen sa en arbetskamrat som hade idén att eftersom jag tänker så jävla mycket så kanske det kräver energi som all skräpmat jag äter blir - därför går jag inte upp i vikt.. Fast jag tror hemligheten är att maten jag äter är nyttigt - för det löser sig :P. fast nu äter jag inte skräpmat lika ofta, fast jag nådde idealvikt när jag åt det som mest.. :)

2. Punkt 1 är inte ens viktig, för detta är det viktiga: Jag har funnit mig själv genom att inse vad jag vill få ut av livet. Detta genom att börja leva i nuet och bara glida så ofta jag kan.

Jag har fått 50% mer fritid, och jag har det ändå bra ekonomiskt. Jag har träffat många nya tjejbekanta (blir ju så när man söker tjej) och letar fortfarande efter den som är "the one". Men jag har inte kunnat söka någon förrän för några månader sedan, då jag fann mig själv.

Efter de böcker jag läst som jag kommit över av "slumpen" i många fall så har jag fått helt galna insikter om livet. Jag har frågat universum vad meningen med livet är, och har fått svar på det. Jag är obotligt lycklig och folk har sagt att det är ohälsoamt eller inte friskt. Jag säger detsamma om att tro att man behöver negativa dagar för att uppskatta de positiva.

Så när jag var nere så rökte jag en joint och damn jag mådde bra igen. Jag använde den tiden när jag var hög till att studera, och även om jag gjorde det sakta så lärde jag mig genom att allting jag läste spelades upp som en film i huvudet tack vare att jag tänker mer med högerhjärnan på ganja. Högerhjärnan tänker i bilder och är vår kreativa sida.. Så genom att kunna komma ihåg "filmen" kommer jag ihåg det jag läst och kan därmed fokusera på det viktiga. Jag har läst flera böcker som bekräftar varandra och många dokumentärer och artiklar etc. jag sett och läst. Och det som gör att de bekräftar varandra är att de är alla gjorda enskilt.

Det blev mycket text, och jag är ledsen för det, men som sagt, jag är ett levande bevis på att uttrycket "Det löser sig" gör livet bättre. Och nu kom jag ihåg att jag har en hip-hop text jag skrev som heter "det löser sig", jag tar och klistrar in den för skojjs skull :)

[quote]
Det Löser Sig
- anybodysmoker

Jag säger det ofta
så vad, det är fan lungt att softa
En sak är att missa livet
Därför måste du våga ta klivet
Förstå den maximala känslan av att må bra
Du förstår och säger "Det är ju såhär det ska va!"
Aha ögonblicket när sanningen blev en tro
För saken är den att ett frö kommer gro
I ett barn har vi ännu inte funnit en individ
en kropp, en biologisk varelse i strid
Med att lära sig förstå och finna sin inspiration
För att skapa en väg till sin egna destination
Ta tag i problemet likt en matador
För endast då kommer du skratta idag som igår
Varje dag underbar med ett leende
jag förstår inte, varför måste det finnas elände??

Det löser sig
Jag säger ju det, det är lungt
Det löser sig
Ibland kan det vara bra, att lyssna på sånt som verkar dumt
Haha
Ja, det löser sig

Timbuktu inspirerar, Houman inspirerar
Folk världen runt inspirerar
Jag ser och lyssnar och alltid värderar
allas åsikter när dem skriver, freestylar eller filosoferar
Skapelsen är att vi alla är grymma
Så varför vill du ifrån sanningen rymma?
Jag kollar på frimurare och skrattar
Haha, jag skapar min egna verklighet - vilka fattar? (haha)
Ser en gyllene tid som väntar vi horisonten
bråka med andra, inte vilja att förstå - gör ni nått sånt sen
Så har du inte fattat ett dugg vad jag säger
Vi måste börja respektera våra äldre och våra tjejer
Alla är vi lika värda
Så kom igen - visa att ni vill bli lärda
Och glöm aldrig, inga problem
Positivitet och ändring av vårt system
så vet att

Det löser sig
Jag säger ju det, det är lungt
Det löser sig
Ibland kan det vara bra, att lyssna på sånt som verkar dumt
Haha
Ja, det löser sig
[/quote]
Senast redigerad av 2 anybodysmoker, redigerad totalt 2008 gång.
Användarvisningsbild
reaper
Lieman
Inlägg: 16773987
Blev medlem: 2004-04-28 17:39:45
Kontakt:

håller med

Inlägg av reaper » 2008-06-21 1:28:14

Vill bara hålla med donkey om att fysiken är viktigt, är ingen forskare men vet att serotin (stava) utsöndras vid träning, vilket brukar göra att man känner sig tillfreds med sig själv.

Vill inte få ditt problem att låta simpelt, men lite motion och frisk luft i lugorna brukar iaf få mig att vilja kämpa ett par dagar till.


Mvh från nederlandet
Användarvisningsbild
PapaiNoel
Tomtenisse
Inlägg: 2381
Blev medlem: 2005-04-13 12:30:53

Inlägg av PapaiNoel » 2008-06-21 7:50:45

Jag vill också instämma i DONKEYS och pecadors stämma. En deppig känsla av att allt är meningslöst kan vändas till en stark känsla av att det fixar sig, bara genom ett simpelt träningspass. Ibland är jag på dåligt humör en hel dag, och sen går jag och tränar och känner att "ja, ja, det var bara det här som saknades". :D Sen kan man gå hem och rulla en spliff och bara vara nöjd.
Användarvisningsbild
reaper
Lieman
Inlägg: 16773987
Blev medlem: 2004-04-28 17:39:45
Kontakt:

Inlägg av reaper » 2008-06-21 17:15:17

[quote="cainite"] en annan faktor kan även vara att jag "kom ur" ett två årigt förhållande för inte allt för längesedan där jag gjorde slut men inte släppt henne ordentligt än :/[/quote]

Det kan vara viktigt att "sörja"och att sörja färdigt fram för allt,ibland är det lättare och bara gå vidare och tro att det fixar sig och det kan ju funka ibland, men vissa saker (tror jag)bör man sörja fullt ut innan man går vidare.

Man kan kanske likna det vid en nära som går bort,sörj och sörj tills du är färdig.

Tror också att sorg ska man känna fullt ut utan droger.
cainite
Småodlare
Inlägg: 130
Blev medlem: 2007-05-01 23:04:49
Ort: de d
Kontakt:

Inlägg av cainite » 2008-06-21 19:53:57

papainoel+dom andra som höll med om träningen: tro de eller ej men träning gör mig om möjligt deppigare för att jag skäms över min kropp nåt markant.

snabela: som sagt har inte rökt ett mg sen jag blev deppig, men ja håller med om att man måste sörja klart innan man kan gå vidare å de är nog det jag gör just nu :/

å tack alla för svaren å tipsen, de gjorde mig gladare att folk faktiskt bryr sig ^^ :oops: :D
Machines have less problems.
i'd like to be a machine,
wouldn't you?

-Andy Warhol
Användarvisningsbild
reaper
Lieman
Inlägg: 16773987
Blev medlem: 2004-04-28 17:39:45
Kontakt:

Inlägg av reaper » 2008-06-21 22:00:56

Tycker uppriktigt synd om dig :cry:

Försök att hitta en väg ut ur skammen,skammen är värst.
Jag skämdes förr över flera saker och beteende,en del var väl inte så farliga men skammen över hur "man"ser ut kan vara en av de värsta.

Inte alla förunnat att hitta en väg ut ur skammen men det går.
Försök med att rycka upp dig,jag vet '''lätt att säga''
Var inte rädd för att gå till andra psykologer.
Testa alternativa metoder =

Och som sagt''deka inte =
Användarvisningsbild
PapaiNoel
Tomtenisse
Inlägg: 2381
Blev medlem: 2005-04-13 12:30:53

Inlägg av PapaiNoel » 2008-06-22 2:30:20

Skäms du för din kropp så träna själv, eller ännu bättre - sluta bry dig om vad folk tycker. Du tränar ju för att må bra, inte för att visa upp dig för någon annan. :D
Senast redigerad av 1 PapaiNoel, redigerad totalt 2008 gånger.
Användarvisningsbild
DONKEY
Garderobssnille
Inlägg: 580
Blev medlem: 2005-10-24 22:39:13

Inlägg av DONKEY » 2008-06-22 12:30:43

[quote="PapaiNoel"]Skäms du för din kropp så träna själv, eller ännu bättre - sluta bry dig om vad folk tycker. Du tränar ju för att må bra, inte för att visa upp dig för någon annan. :D[/quote]

Så sant, du kan inte gå runt och oroa dig över vad andra tycker. Återigen, det handlar om dig, ingen annan. Om du tränar regelbundet och äter nyttig mat så kommer även din fysik att förbättras vilket i sin tur oftast leder till ett förbättrat självförtroende. :wink:

Mvh
cainite
Småodlare
Inlägg: 130
Blev medlem: 2007-05-01 23:04:49
Ort: de d
Kontakt:

Inlägg av cainite » 2008-06-22 13:40:09

papainoel + DONKEY: fair enough, låter ganska vettigt, fast ska man vara helt ärlig så tränar jag lite då å då för som akrobat måste man ju hålla sig i form :wink: men nu har jag skaffat mig två gaddningar oxå så tror jag lite bättre om mig själv :wink: men de mesta är fortfarande åt helvete, men jag är inte lika depp iaf.


men tack alla för tipsen till välmående ^^ uppskattar de MKT! big hug for the chillest forum on the planet! ^^
Machines have less problems.
i'd like to be a machine,
wouldn't you?

-Andy Warhol
Användarvisningsbild
PapaiNoel
Tomtenisse
Inlägg: 2381
Blev medlem: 2005-04-13 12:30:53

Inlägg av PapaiNoel » 2008-06-22 14:35:47

Du är akrobat, men skäms över din kropp? Brukar inte akrobater vara rätt vältränade?
cainite
Småodlare
Inlägg: 130
Blev medlem: 2007-05-01 23:04:49
Ort: de d
Kontakt:

Inlägg av cainite » 2008-06-22 17:48:40

jovars, men det är väldigt sällan jag "visar" upp mig så jag har inte riktigt fått bekräftelse på att jag ser bra ut. därav att jag skäms över min kropp.
Machines have less problems.
i'd like to be a machine,
wouldn't you?

-Andy Warhol
Användarvisningsbild
PapaiNoel
Tomtenisse
Inlägg: 2381
Blev medlem: 2005-04-13 12:30:53

Inlägg av PapaiNoel » 2008-06-22 18:53:03

Då är det väl dags att du gör ett prov nu då. Ut på beachen och gläns! :D
cainite
Småodlare
Inlägg: 130
Blev medlem: 2007-05-01 23:04:49
Ort: de d
Kontakt:

Inlägg av cainite » 2008-06-22 19:13:14

får väl ta å göra de när de slutat regna :wink:
Machines have less problems.
i'd like to be a machine,
wouldn't you?

-Andy Warhol
Användarvisningsbild
reaper
Lieman
Inlägg: 16773987
Blev medlem: 2004-04-28 17:39:45
Kontakt:

Inlägg av reaper » 2008-06-22 19:59:59

Regn har väl aldrig skadat? En våt och muskulös man på stranden kan ju funka :D gäller ju dock att du hittar vattentåliga kvinnor och de är svårare att hitta
cainite
Småodlare
Inlägg: 130
Blev medlem: 2007-05-01 23:04:49
Ort: de d
Kontakt:

Inlägg av cainite » 2008-06-23 20:50:33

nej men inte så mkt drag på stranden då :P
Machines have less problems.
i'd like to be a machine,
wouldn't you?

-Andy Warhol
Skriv svar