Jag blir så ledsen

Legalisera cannabis. Forum för cannabispolitik och -aktivism.

Moderatorer: Hr Sanders, Powerpuffgirl

Användarvisningsbild
reaper
Lieman
Inlägg: 16773987
Blev medlem: 2004-04-28 17:39:45
Kontakt:

Jag blir så ledsen

Inlägg av reaper » 2003-04-07 17:31:45

Efter ungefär en månads puffande totalt (plus ett kvartals studietid innan) så tog jag diskussion med mina föräldrar vid matbordet, efter att de visat tydliga tecken på att de oroat sig.

Det var en hemsk upplevelse, även om jag tror att den är bättre för framtiden.

Jag satt och redovisade kvalitativa argument, forskningsrapporter och politiska förändringsförslag från olika länder och möttes med fördommar och äkta svensk envishet.

Jag försökte förklara att cannabis är en lätt drog, lättare än tobak och alkohol - jag möttes med inkörsportsargumentet. Mina sakliga argument mot inkörsporten ignorerades och så drog de upp alla de kände som dött av droger.

Jag försökte förklara att nederländerna har en framgångsrik narkotikapolitik, men min mamma (som varit i nederländerna och pratat med socialarbetare och arbetsförmedlare där) hävdar att de fuskas med statistik och att de har otroliga problem. Jag frågade varför ingen stor antidrogorganisation hade spräckt bubblan, det visste hon inte. Jag frågade varför Nederländerna skulle vilja exportera en dålig drogpolitik till resten av världen, frågade om hon ansåg att nederländerna drevs av "onda" människor.

Mina källor fnystes bort med argument som "det finns folk som utnyttjar desinformation till sin fördel" och alla möjliga heltokiga förslag som att det kunde vara amerikanska maffian som låg bakom - jag kontrade med att det snarare var pappersindustrigiganter som var desinformerande bovar och försökte lägga lock på sanningen. Vad är det för jäkla argument? Maffian? Eller vänta, jag glömde ju de där stora multinationella företagen som producerar cannabis för att sälja över hela världen. De är ju såna som DE som ligger bakom swecan och sprider lögner.

Nu är jag bara ledsen, mina föräldrar vet att jag röker, de accepterar det inte - men säger att de respekterar det. De lyssnar inte på mina argument, och jag skulle fan kunna ge min högra hand för att få dem att vakna till och se sanningen. :cry: :(

Vad fan skall jag göra? Och vad händer nu?

Någon som känner igen sig och kan ge råd eller förbereda mig?
Användarvisningsbild
Carlse
Trollkarl
Inlägg: 815
Blev medlem: 2002-07-08 11:09:14
Ort: Stockholm

Diskussion

Inlägg av Carlse » 2003-04-07 19:00:09

Tyvärr så är troende människor inte mottagna för saklig information. Du kunde lika gärna ha försökt pratat omkull ett Jehovas Vittne, och det hade varit lika fruktlöst. Och det är också där du ska lägga din argumentation - att dom har en "tro" som de blivit indoktrinerade till. Deras åsikter baserar sig inte på sakliga fakta som dom själv har tagit till sig på ett kritiskt sätt utan på att någon har dunkat bibeln i skallen på dom och predikat vad dom ska tro.
Senast redigerad av 1 Carlse, redigerad totalt 2003 gånger.
Användarvisningsbild
PachiPachiHand
Tankspridd
Inlägg: 1667
Blev medlem: 2002-10-12 12:20:54

Inlägg av PachiPachiHand » 2003-04-07 19:04:43

Det verkar som du och jag sitter i exakt samma båt. Min farsa säger att det är av ekonomiska
orsaker som marijuana håller på att bli lagligt, som om det skulle vara nån stor konspiration.
Att det är några som vill bli rika på att sälja hasch till ungdomar, däribland mig. Sen har
jag samma problem med att de fnyser bort fakta och sakliga argument och säger att jag bara
letar upp och läser de positiva rapporterna om cannabis. Det är bara något som sitter i
ryggmärgen hos de flesta svenskar, tyvärr. Alla säger sig vet hur farligt droger är, att de
vet folk som dött och ungdomar som farit illa av droger. Hur de hade tänkt att problemet
ska bli bättre, det har dom ingen aning om. De bara antar att eftersom sverige har en restriktiv
syn på droger så slipper vi drogerna och problemen de tillför. Tyvärr är det inte så, snarare
tvärtom.

Jag tror aldrig jag kommer kunna övertala mina föräldrar om hur det egentligen ligger
till och det bryr jag mig inte så mycket om. Det är mitt liv och det lever jag hur jag vill,
även om det skulle kännas skönt om de accepterade att jag röker cannabis precis som
de accepterar att jag dricker alkohol. :roll:
If the words 'life, liberty, and the pursuit of happiness' don't include the right to experiment with your own consciousness, then the Declaration of Independence isn't worth the hemp it was written on. - Terence McKenna
Användarvisningsbild
Atouk
Toker
Inlägg: 2549
Blev medlem: 2002-05-11 0:59:08
Ort: Vansterdam

Inlägg av Atouk » 2003-04-07 20:38:06

Det ordnar sig, med tiden.

Det är inte förvånade att era föräldrar visar upp den attityd de gör, de är ju bara människor de också. De har fått lära sig hela livet att cannabis är livsfarligt dödsknark, det är också sannolikt att de kände någon som rökte hasch när de gick i skolan som senare har gått ned sig fullständigt och/eller dött av en överdos av något tyngre preparat. Så det är klart de att de blir oroliga. Oroliga föräldrar gör ofta en massa saker, dock inte alltid så rationella eftersom det framför allt är deras reptilhjärna som styr när de blir rädda.

Människors individuella uppfattningar, vanor, åsikter med mera fungerar ungefär som en bondes plog (grovt generaliserat). Varje gång man upprepar något, i tanke eller i handling, så tar bonden sin plog ett varv till i samma plogfåra, som då blir djupare. Efter ett tag så blir vissa fåror väldigt djupa, och då blir det svårt att byta spår (tänka om/bryta betende). Det är bl.a. därför som det är så svårt att sluta röka cigaretter eller att sluta säga 'liksom' efter varje mening för de som har dessa ovanor. Detta gäller även föräldrars åsikter om cannabis.

Så vad göra? Om jag ska försöka mig på att ge ett råd så är det att ha tålamod med era föräldrar. De kommer inte att byta åsikt över en natt. Om du/ni brukar cannabis ansvarsfullt och fortsätter att vara er själva så kommer föräldrarnas oro att klinga av med tiden. Och då är de förmodligen betydligt mer receptiva och öppna för att ta åt sig nya argument. Hur som helst så borde de vara tacksamma att de har ärliga barn som står för vad de gör. Hade det varit bättre om inget sagts?
Användarvisningsbild
reaper
Lieman
Inlägg: 16773987
Blev medlem: 2004-04-28 17:39:45
Kontakt:

Inlägg av reaper » 2003-04-07 21:49:31

Jo, det är ju som ni säger. Nu i efterhand vet jag inte riktigt vad jag tänkte på, var väl mest naiv och ville tro att de skulle acceptera och konverteras som jag har gjort.

Nu i efterhand vill jag nog inte ha det osagt, bättre att de vet - men jag avskyr den dämpade stämningen som ligger hemma nu, allt är som vanligt men ändå inte. Man känner hur besvikelsen hänger med överallt... jag gillar det inte alls :(

Jag känner inte för att röka heller, då jag är nedstämnd. Plus att jag inte vill förverkliga deras fördommar genom att börja röka mycket. Det känns liksom nu som om jag inte är säker på min åsikt längre, deras fördomar trycker ner mig och jag känner mig som en pundare, förjävligt rent ut sagt.
Användarvisningsbild
reaper
Lieman
Inlägg: 16773987
Blev medlem: 2004-04-28 17:39:45
Kontakt:

Inlägg av reaper » 2003-04-07 22:03:51

Jag trodde, precis som du, att de kanske skulle kunna acceptera det, men mina föräldrar, precis som dina, blev väldigt upprörda.
Mamma grät och pappa var väldigt svår att prata med.

Nu, nästan ett och ett halvt år efteråt är jag otroligt glad att de vet, jag skulle inte palla att smyga med det.
De vet att jag röker, de oroar sig, men de accepterar det.

Det kvittar om du så kunde bevisa att cannabis faktiskt är nyttigt, du är deras son som (i deras ögon) begår en illegal handling genom att bruka narkotika.

Vad både de och du behöver är.
Jag förstår om du inte vill röka, mina föräldrar upptäckte att jag rökte genom att de hittade bong m.m i en kasse, de sakerna slängde jag samma dag.

De visar iaf att de bryr sig om dig och med tiden kommer saker och ting förmodligen bli bättre, mitt råd till dig är bara att ta det lite lugnt med det hela, låt de få smälta det ett tag och som du säger, visa att deras fördommar inte stämmer.

Lycka till!
mvh.
Användarvisningsbild
reaper
Lieman
Inlägg: 16773987
Blev medlem: 2004-04-28 17:39:45
Kontakt:

Inlägg av reaper » 2003-04-07 22:24:00

Det låter verkligen inte som en rolig stämning hemma hos dig..

men kom ihåg du ska inte bo hos dem hela livet och att du ska leva efter dina premisser och inte andras.

För om du lever ett liv efter andras önskemål och värderingar kommer du att bli väldigt olycklig.

Ang religon och droger , Jag jobbade som väktare i Sthlm -93 och fick en kille som jag skulle lära mitt pass (han skulle vara vikarie för mig när jag var på semester).
Den mannen var en fördetta horsare och såg verkligen ut som en sån också.
han hade åkt dit när han satt på Vattenfalls kontor ,i receptionen, och skjutit inne i fika rummet när kontaktmannen kom in för att fråga några saker :lol: :lol:
Eftersom det finns regler för hur sånt ska skötas så åkte han i på behandling och när han kom ut var han totalt förändrad.
Nu var han inte heroinist utan Evangelist !!! 8O 8O
Under två arbetspass så försökte han frälsa mig minst 25 gånger :roll:

jag förklarade att jag är buddhist och behöver ingen gud.
Då sa han att jag var förtappad ! HAHAHAHA............

Det var den jobbigaste människa jag stött på , till slut sa jag till honom det skulle vara bättre för alla om han gick tillbaka till sprutan istället för att förpesta folk med sitt dravel.

Nästa dag hade han begärt förflyttning till ett annat objekt , jag gick hem och rökte på i vanlig ording :).

Vad jag menar är att han hade bytt den ena drogen mot en "annan" så att säga.
Användarvisningsbild
PachiPachiHand
Tankspridd
Inlägg: 1667
Blev medlem: 2002-10-12 12:20:54

Inlägg av PachiPachiHand » 2003-04-07 23:50:41

taffel skrev:- plugga ordentligt, om det är det du gör
- sporta, lev nyttigt, ät gott och sunt
- var inte alltför osocial


Detta är väldigt viktigt. Man måste också uppfylla alla punkterna. Annars är det knarket som
förstört dig! :roll:
If the words 'life, liberty, and the pursuit of happiness' don't include the right to experiment with your own consciousness, then the Declaration of Independence isn't worth the hemp it was written on. - Terence McKenna
Användarvisningsbild
reaper
Lieman
Inlägg: 16773987
Blev medlem: 2004-04-28 17:39:45
Kontakt:

Inlägg av reaper » 2003-04-08 7:41:28

PachiPachiHand skrev:
taffel skrev:- plugga ordentligt, om det är det du gör
- sporta, lev nyttigt, ät gott och sunt
- var inte alltför osocial


Detta är väldigt viktigt. Man måste också uppfylla alla punkterna. Annars är det knarket som
förstört dig! :roll:


Lustigt, har aldrig haft en sån här enorm känsla av att vilja göra bra ifrån mig i plugget idag, slutat röka mina lucky strikes har jag gjort också. Cannabis is good for me :)
Användarvisningsbild
chong
Garderobssnille
Inlägg: 971
Blev medlem: 2002-08-31 0:34:13
Ort: Norrt

Inlägg av chong » 2003-04-09 4:29:52

Det är som sagt viktigt att inte ge dom vatten på sin kvarn. Sedan är det väl så att man aldrig ändrar sig så där med en gång men varje gång tar man in lite grand. Och till slut kan man kanske ändra åsikt. Ungefär som politiker brukar göra...

Mvh chong.
Allt eller inget!!!
Användarvisningsbild
reaper
Lieman
Inlägg: 16773987
Blev medlem: 2004-04-28 17:39:45
Kontakt:

Inlägg av reaper » 2003-04-10 3:12:56

Osis snyltis!

Skulle själv jättegärna berätta för mina päron om mitt CB-bruk. MEN jag uppfyller inte basic kraven som varge förälder kräver, jobb eller utbildning efter gymnasiet. Har bara gått och dratt i 2 år med lite ströjobb då och då, de e gött men päron gillar det inte. Så om jag skulle "komma ut", oj oj oj, jag hör det redan, om jag skulle lyckas få dom att förstå att CB är lungt skulle det vara under pistolhot. Och jag har ingen pistol så...

L8rs
Användarvisningsbild
reaper
Lieman
Inlägg: 16773987
Blev medlem: 2004-04-28 17:39:45
Kontakt:

Inlägg av reaper » 2003-04-10 5:25:17

Som sagt, se till att inte ge dem vatten pa kvarnen. Skot skola, eventuellt jobb och var social osv. Sjalv har jag inte berattat for mina foraldrar an...jag bor inte hemma eller sa langre men jag vill vanta nagot ar till...for arligt talat, jag har rokt brass nastan dagligen i tre och ett halvt ar och de har inte ens markt det, nar jag bodde hemma kom jag hem stukad sa gott som varje dag, jag brukar vara hemma och halsa pa stukad och spela piano med farsan och losa korsord med dem, skitkul...samtidigt har jag gatt pa universitet utomlands och daremellan jobbat som fan och rest runt overallt. Dessa faktorer borde fa dem att inse att cb inte ar riktigt det dodligt forslappande knark de tror att de ar.
Men som sagt jag ska ge de nagra ar till.

Lycka till med familjesituationen, vanta ut det bara sa ska du se att det blir battre
Användarvisningsbild
PachiPachiHand
Tankspridd
Inlägg: 1667
Blev medlem: 2002-10-12 12:20:54

Inlägg av PachiPachiHand » 2003-04-10 11:40:52

Fraktal: Japp, tyvärr... Nyanserat eller hur! :roll:
If the words 'life, liberty, and the pursuit of happiness' don't include the right to experiment with your own consciousness, then the Declaration of Independence isn't worth the hemp it was written on. - Terence McKenna
Användarvisningsbild
Hr Sanders
Ninja
Inlägg: 1763
Blev medlem: 2002-05-21 2:49:12
Ort: Norrland

Inlägg av Hr Sanders » 2003-04-10 12:11:58

Fraktal: Nej, det är/gör de ju inte.
Men röker du den minsta lilla joppe är det dödsknarkets fel att du inte gör/är det.
:evil: knäppt va :evil:

/ Hr Sanders.
Användarvisningsbild
MrY
Ganjaman
Inlägg: 1736
Blev medlem: 2002-05-09 15:23:05
Ort: S
Kontakt:

Inlägg av MrY » 2003-04-10 12:32:49

Det kan vara svårt för föräldrar att röka en juppe, speciellt om de inte röker cigaretter. Mycket bättre brukar det gå att bjuda dem på chokladmuffins. Berätta vad de innehåller och ta en trip tillsammans.
Användarvisningsbild
Opagaddur
Garderobssnille
Inlägg: 743
Blev medlem: 2002-05-12 18:26:13
Ort: Moderjord

Inlägg av Opagaddur » 2003-04-10 20:48:23

det konstiga med att argumentera med föräldrar är att så fort man får dåligt på något prov eller läxförhör så beror det på att man rökt, men får man bra så har det inte med rökat att göra.. det är konstigt tycker jag.

det är fullt sannorlikt att man får ig om man rökt, men får man mvg så är det självklart att det inte har med drogen att göra. tycker man kan använda /eller är lika dumt) att använda argumenten i båda samanhangen iof.
It has to start somewhere, it has to start sometime. What better place than here, what better time than now!?
Användarvisningsbild
reaper
Lieman
Inlägg: 16773987
Blev medlem: 2004-04-28 17:39:45
Kontakt:

Inlägg av reaper » 2003-04-12 20:51:19

Jaha, en uppdatering i frågan.

Hemma har det lugnat ner sig, atmosfären är återigen skön med bara en liten touch besvikelse som jag kan leva med.

Men jag avslutade just en 2 timmars diskussion med min storasyrra och hennes man. Så nu känner man sig som en jävla pundare igen :cry:

Känns mer nu pga att storasyrran har jag ett väldigt förtroende för, och hon har personliga erfarenheter iom kompisar etc. Så den sociala diskussionsbiten är nog mkt nyttig (varför man gör det etc) men hon är fortfarande på svensson planet när det gäller att hasch är MKT farligare än gräs och yadayadayada.

Men men, vafan skall man göra. Nu vet ni iaf :wink:
Användarvisningsbild
reaper
Lieman
Inlägg: 16773987
Blev medlem: 2004-04-28 17:39:45
Kontakt:

Inlägg av reaper » 2003-04-13 14:41:44

Jag tänkte också försöka lägga upp för min mamma att jag rökte, bit för bit och försöka mjuka upp henne innan. men för några veckor sedan så satt hon vid min dator och tittade igenom "Favoriter" i internet explorer och fick syn på några roliga sidor och vart minst sagt arg och undrade om jag "Visste att det är natkotika det handlar om här", och det var då jag insåg att jag nog inte borde säga något om mitt cannabis bruk innan jag flyttar hemifrån :)
gronis
Haschare
Inlägg: 1209
Blev medlem: 2002-06-20 18:08:12

Inlägg av gronis » 2003-04-13 15:59:50

Svartlugg skrev:Jag tänkte också försöka lägga upp för min mamma att jag rökte, bit för bit och försöka mjuka upp henne innan. men för några veckor sedan så satt hon vid min dator och tittade igenom "Favoriter" i internet explorer och fick syn på några roliga sidor och vart minst sagt arg och undrade om jag "Visste att det är natkotika det handlar om här", och det var då jag insåg att jag nog inte borde säga något om mitt cannabis bruk innan jag flyttar hemifrån :)


Jadu det var kanske inte så smart att lägga in "knarksidor" i favoriter på eran gemensamma dator? hehe
i was made for smoking you baby, you where made for getting smoked by me
Användarvisningsbild
Powerpuffgirl
Kifferin
Inlägg: 5716
Blev medlem: 2002-12-10 19:56:04
Ort: Rymden

Inlägg av Powerpuffgirl » 2003-04-13 22:38:20

Mina föräldrar vet inte om att jag har testat, men de vet att jag är av åsikten "varför dricka alkohol och sedan racka ner på cb" och "man måste väl ändå få bestämma över sin egen kropp".

Att jag hänger här har de ingen aning om, och när de kommer på besök, så "avhampiserar" jag datorn. Några bokmärken till drogrelaterade sidor har jag inte, av rena "säkerhetsskäl".
Hier riecht es komisch, das ist weil - wir kiffen.
Användarvisningsbild
reaper
Lieman
Inlägg: 16773987
Blev medlem: 2004-04-28 17:39:45
Kontakt:

Inlägg av reaper » 2003-04-22 13:56:49

Powerpuffgirl skrev:Mina föräldrar vet inte om att jag har testat, men de vet att jag är av åsikten "varför dricka alkohol och sedan racka ner på cb" och "man måste väl ändå få bestämma över sin egen kropp".

Att jag hänger här har de ingen aning om, och när de kommer på besök, så "avhampiserar" jag datorn. Några bokmärken till drogrelaterade sidor har jag inte, av rena "säkerhetsskäl".


Är det inte lite jobbigt att leva efter sina föräldrar hela livet? Jag har berättat att jag röker cannabis för mina föräldrar. De gillar det inte, men de kan heller inte göra något åt det. Jag kan inte leva efter deras värderingar hela mitt liv, och ni som är dubbelt så gamla som mig borde verkligen inte göra det heller.

Man behöver ju inte göra någon stor grej av det. Berätta, nämn det inte mer, var som vanligt (=innan du började röka dödsknark) och låt dem se med egna ögon att det inte per automatik går åt helsike om man röker en joint.

Det är konkreta bevis de behöver, utan dem kan du säga vad du vill. Det går bara in genom ena örat och ut genom det andra.
Användarvisningsbild
PachiPachiHand
Tankspridd
Inlägg: 1667
Blev medlem: 2002-10-12 12:20:54

Inlägg av PachiPachiHand » 2003-04-23 12:01:43

Så här är det: Föräldrar vill bara det bästa för sitt barn (även om man kanske inte tror det hela tiden)
och de tror mer på det de hört från andra föräldrar än utländska forskarrapporter. Det bästa
man kan göra är bara att berätta det och visa för dom att det inte går åt helvete precis som Skurk säger,
genom att bara agera normalt och ha ett ordnat liv. Då inser de med tiden att de hade fel. Jag
tror inte det är många föräldrar som är helt emot cannabis pga myter osv, som ändrar åsikt över
en dag när de sett forskarrapporter som man visar dom. Det tar tid för dom att inse att det de trott
var ogrundat och rena felaktigheter.

Peace out
If the words 'life, liberty, and the pursuit of happiness' don't include the right to experiment with your own consciousness, then the Declaration of Independence isn't worth the hemp it was written on. - Terence McKenna
Skriv svar