Naturlig selektion för hög THC-halt....???

Diskussion om olika sorter av cannabis, korsningar och pollinering.

Moderator: ashtray

Användarvisningsbild
JimRob
Garderobssnille
Inlägg: 657
Blev medlem: 2006-09-15 18:38:23

Naturlig selektion för hög THC-halt....???

Inlägg av JimRob » 2007-07-09 15:25:05

Jag har läst en del om olika personers idéer och lyckade projekt i fråga om att etablera cannabis i den svenska naturen. Gillar verkligen idén men har tänkt en del på ett problem som andra har tagit upp tidigare. Man menar att när cannabis sprids vilt så sjunker THC-halten för varje generation tills man slutar med "industrihampa". Det verkar ju logiskt att en sådan selektion skulle inträffa eftersom en hög THC-produktion oftast tar kraft från andra områden och minskar en plantas möjlighet att överleva i det vilda.

Men eftersom cannabis producerar THC naturligt så måste det ha en funktion. Det finns alltså en speciell betingelse i cannabis ursprungliga livsmiljö som har selekterat fram THC-produktion. Jag har läst nånstans att THC och andra harts-ämnen bildas som ett skydd mot uttorkning när plantan växer i torra och blåsiga miljöer. Någon som vet mer om detta??

Låt oss säga att ovanstående stämmer. I så fall borde man välja ut en torr och blåsig plats för att så sina fröer/plantor för att hjälpa dem att behålla sin kvalitet. Någon som har lite kunskaper i botanik som kan berätta mer?